2/13: Ismételni tud-e a Toronto?

 

Október elsején az NHL-ben is elkezdődik az alapszakasz. Az nhl.com összeszedte azt a 13 legfontosabb kérdést, amelyekre az előttünk álló szezon választ fog adni. Egyenként ismertetjük ezeket a kérdéseket, illetve a lehetséges válaszokat.

A Toronto ismét remekel vagy csak túl jól sikerült az előző szezon?

Papíron a csapat nem sokat változott, de még van egy pár dolog, amit rendbe kell tenni a csapat háza táján, mielőtt bedobják a korongot. Néhány napja Nazem Kadrit sikerült aláíratni, de a részlegesen szabad ügynök Cody Fransont még nem, pedig rá nagy szüksége van a Leafsnek. További kérdés, hogy mi lesz Kessel és a csapatkapitány Phaneuf sorsa, ugyanis mindkét játékos utolsó évét kezdi a futó szerződéséből, és amennyiben leszerepel a csapat, várható hogy elcserélik őket egy playoffos gárdához. Ebben az esetben kezdhetik az újjáépítést Torontóban, amit nyilván nem akarnak, így mindkét vezérre hatalmas teher hárul majd.

Toronto ML

Teher lesz a frissen igazolt ex-Devils játékoson David Clarksonon is, aki hét szezonra évi több mint ötmillió dollárért kötelezte el magát. Tavaly ugyan csak 15 gólt lőtt 48 meccsen, ám amennyiben tudja hozni a tavalyelőtti teljesítményét, amikor 30 gólt lőtt a New Jersey-ben, akkor nem lesz gond vele.

Végezetül Randy Carlyle vezetőedzőnek döntenie kell a kezdőkapus személyéről is. A Leafs a Jonathan Bernier, James Reimer tandemmel vág neki az évadnak, előbbi a Kingsből érkezett és Quick árnyékából kilépve most megmutathatja, mit is tud, ám Reimerrel már más a helyzet. Megbízhatóan és jól védett ugyan, ám mutatói így is csak középszintű kapus tudását mutatják, kapott gól átlaga 2,46, amivel az első húszba sem sikerült bekerülnie, még úgy sem, ha azokat a kapusokat nem számoljuk, akik tíznél kevesebb mérkőzésen védtek.

Röviden összegezve. Az elmúlt néhány szezonban volt arra példa, hogy a Leafs nagyon jól kezdett, ám a szezon végére teljesen szétesett és lemaradt a rájátszásról. A jóslatok többsége szerint a playoffvonal környékén fognak végezni, nagyságrendileg +/- 3 ponttal.

A korábbi részek:

1/13: Korszakos csapat lesz-e a Chicago?

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum