Bemutatjuk a Taraszov-divíziót

   

Szerdán kezdődik a KHL hatodik szezonja. A harmadik részben a Moszkva környéki csoport következik.

A négy hetes csoportot bemutató sorozatunkban elsőként a Csernyisov-divíziót elemeztük, másodikként pedig a Keleti-főcsoport másik csoportját, a Harlamov-divíziót, most pedig a Taraszov-divízió kerül terítékre. A csapatok nevei után zárójelben a legutóbbi szezonban elért eredményt jeleztük.

khl-taraszov

Atlant Mityiscsi (16.)

A 2011-es szezon döntőjének nyugati résztvevője némileg erősödött. Legponterősebb játékosuk, Nyikolaj Zsergyev visszatért a playoff után az Atlanthoz, ám nem tartottak rá igényt, őt az SM-liiga gól- és pontkirálya, Juha-Pekka Haataja pótolhatja. További fontos érkező még a Dinamo Minszktől visszatérő Janne Niskala, a CSZKA-tól érkező Igor Radulov és a liga legtermetesebb játékosa, Jevgenyij Artyuhin. Az elmúlt szezon legjobb védési hatékonyságával rendelkező, a válogatottban a hétvégén bemutatkozó Sztanislav Galimov váltótársa a Szpartaktól érkező Szergej Boriszov. A vezetőedző Szergej Szvetlov maradt, a mityiscsiek célja a playoff második köre lehet.

Dinamo Moszkva (1.)

Az immáron kétszeres KHL-bajnok kék-fehérek egyben tartották keretüket, szinte mindenkivel hosszabbítottak a nyáron. Valerij Nyicsuskint hiába szerezték meg a Traktortól, a fiatal támadó azonnal továbbállt az NHL-be. A legnevesebb távozó Jakub Petruzalek, a rájátszásban legtöbb pontot gyűjtó cseh csatár visszatért korábbi klubjához, az Amurhoz. Helyette viszont visszatért egy év tengerentúli kitérő után Leo Komarov, illetve jött a lett Martins Karsums és a Traktorból Makszim Karpov. A címvédő tehát Gagarin Kupa-győzelemre esélyesként vág neki a szezonnak, ám kérdés, megerősödött ellenfeleit le tudja-e gyűrni újra.

Donbassz Donyeck (18.)

A három tavalyi újonc közül az ukrán KHL-csapat volt az egyetlen, amelyik nem jutott be a rájátszásba. Julius Supler helyét Andrej Nazarov vette át, a csapathoz pedig érkezett Makszim Jakucenya a Traktortól, Teemu Laine a Dinamo Minszktől, Anssi Salmela az Avangardból, Ruszlan Fedotenko és Michael Leighton pedig az NHL-ből. Kérdés, összekovácsolódik-e csapattá a sok jó játékos, hiszen tavaly is a három újonc közül az ukránok rendelkeztek a legjobb kerettel, mégsem jutottak be nyugaton a legjobb nyolc csapat közé.

Lokomotiv Jaroszlavl (10.)

A Lokomotiv váratlanul búcsúzott a Szeversztal ellen a rájátszás első körében márciusban, ezért a csapat megerősítése volt a cél. A csapat magját együtt tartották, egyedül a csapatkapitány Alekszej Kaljuzsnyij és Niklas Hagman neve az említésre méltó. Helyettük viszont érkezett a norvég Jonas Holös,  a tengerentúlról David Ullström és Jevgenyij Gracsev, illetve négy év után visszatért Ilja Gorohov. A csapatot továbbra is Tom Rowe irányítja, céljuk a playoff második köre.

Szeversztal Cserepovec (8.)

A fentebb említett első körös Lokomotiv-bukás okozója, a Szeversztal valószínűleg idén nem ismétli meg a bravúrt. A csapat öt legponterősebb játékosából négy távozott, Vagyim Sipacsov és Jevgenyij Ketov SZKA-játékosok lettek, Gyenyisz Kazionov az Avangardhoz igazolt, míg Alekszandr Rjazancev a divíziórivális Szpartakhoz, egyedül Vagyim Berdnyikov maradt a húzóemberek közül. A kapuban sem számíthatnak már az orosz válogatott Vaszilij Kosecskinre, őt Jakub Stepanek, illetve Ivan Kaszutyin pótolhatja. A vezetőedző, Nazarov is távozott a Donbasszhoz, a vezetőedzőként debütáló Igor Petrov elég nehéz feladat elé néz.

Szpartak Moszkva (23.)

A Nyugati-főcsoport utolsó előtti helyén végző moszkvai piros-fehéreknél komoly változások voltak nyáron. Távozott a 21 ponttal házi pontkirályi címet elérő korábbi csapatkapitány, Branko Radivojevic, valamint a pontlistán harmadik Nyikolaj Busujev. Viszont érkezett a kapuba a Szibirtől Jeff Glass, a Traktortól a ponterős bekk, Deron Quint, a szintén gólerős védő, Alekszandr Rjazancev, az NHL-es Tom Wandell, illetve az AHL-es Matt Anderson. A “Hentesekkel” Fjodor Kanarejkin a rájátszásba jutásért harcolhat.

Vityaz Podolszk (22.)

A Csehovból Podolszkba költöző csapat az egyetlen a nyugati csapatok közül, amely a kezdetek óta tagja a KHL-nek, de még soha nem jutott be a playoffba. A Vityaznál a minőségre helyezték a hangsúlyt az igazolásoknál, Branislav Mezei több KHL-csapatban is megfordult, Mike Iggulden az elmúlt három szezonban csapata legponterősebb játékosai közé tartozott, Logan Pyett egy stabil bekk, míg Johan Backlund egy NHL-ben is megfordult svéd kapus. A vezetőedző Jurij Leonov maradt, helyezésük azon múlik, a riválisaik mennyit erősödtek hozzájuk képest.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum