ECHL-bajnok Ljubljanában

   

Nagyon aktív a Dornbirn, durvul a Salzburg, megvan a Bolzano első két légiósa, Grazban már a próbajátékosok is nemzetközi klasszisok. Az elmúlt két hét EBEL-igazolásai.

Az elmúlt két hét legaktívabb csapata a Dornbirn volt, érkezett Marcel Wolf Linzből, Brett Sonne az AHL-ből, Brendan Brooks két DEL-szezon után, továbbá próbajátékra az egyetlen AHL-meccsen rendelkező amerikai-osztrák kettős állampolgár, Peter Lenes, a poprádi Mario Kurali, a klagenfurti Stefan Schumnig és az elmúlt szezonban csak a vébén jégre lépő horvát Michael Novak. A Dornbirn 14 légiósával kettővel megelőzte az eddigi első Viennát, persze a próbázók közül még kirostálhat valakit.

Salzburgban továbbra is a tengerentúliakban bíznak, legújabb szerzeményük Evan Brophey, a kanadai támadó négy NHL-meccsen léphetett jégre, a 23 éves Mitch Wahl pedig 83 ECHL-meccsen 99 pontot és 210 büntetéspercet gyűjtött.

Grazba két nagy név érkezett próbajátékra, Stefan Lassen hat világbajnokságon képviselte Dániát, míg a cseh Tomas Kurka 17 NHL-meccsen játszott.

Erik Pance távozhat az Olimpija Ljubjanától, a fiatal támadó a cseh Kladnónál szerepel próbajátékon. A szlovénekhez viszont érkezett két észak-amerikai, Nick Ross, a 24 éves kanadai bekk az előző szezont Salzburgban kezdte, ám kilenc meccs után a DEL-be igazolt, továbbá Alex Berry, a 27 éves támadó friss ECHL-bajnok (képünkön).

Alex Berry

Legutóbb még nem tudtunk beszámolni Bolzano-igazolásról, most viszont már igen. Matt Tomassoni a DEL-es Iserlohn Roosterstől, Mark Santorelli pedig az Allsvenskanban játszó Vasterasból jött.

Znojmóba próbajátékra ment két fiatal, egy 20 éves finn kapus, Richard Ullberg és a Vítkovicével cseh U20-as bajnok Ales Kilnar.

Természetesen távozók is vannak: Logan MacMillan Dornbirnból, míg Bryan McGregor Innsbruckból ? ahová cseh olimpikon érkezett ? igazolt Kazahsztánba. Philipp Pinter a Vienna Capitalsból a DEL2-es Lausitzer Füchébe távozott.

Két héttel ezelőtti összefoglalónk. Az EBEL összes nyári igazolását itt találják meg, míg a 12 csapat aktuális játékoskeretét itt.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum