Jégpálya-építési boom jöhet

 

Hat fedett jégpálya-beruházás támogatásáról döntött az MJSZ TAO-bizottsága, további három pedig folyamatban van.

A bizottsági döntés értelmében már csak az egyesületek ügyességén, szervezőmunkáján és forrásszerző képességén múlik a Székesfehérvári C pálya megépítése (a jelenlegi jégcsarnok mellett egy szabványméretű, lelátó nélküli, sátorral fedett edzőpálya épül fel), a KMH-mobilpálya áttelepítése és befedése és az évek óta szabad téri, befejezetlen jászberényi jégpálya befedése. Az oszlopok állnak egy ideje, a tetőszerkezet egy része is megvan, most már pénz is kerülhet a tervek szerint mintegy 500 fő befogadóképességű jégcsarnok befejezéséhez.

Az aktuális támogatások közül három még csak feltételesnek tekinthető, ezekhez két miniszter jóváhagyása is  szükséges, mert egyedi támogatási igényük 300 millió forint feletti. Balog Zoltán emberierőforrás- és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közül az előbbi már aláírta a jégkorongsport három kiemelt pályázatát. Ha a másik aláírás is a helyére kerül, akkor három új budapesti fedett jégpálya létesülhet: a MAC befedheti, pontosabban mobil jégpályával és az első 8 sort betakaró könnyűszerkezetes borítással láthatja el a Kisstadiont, megkezdődhet a Ferencváros kőbányai jégpálya-kivitelezése ? a zöld-fehérek egy 2000 fős jégcsarnokot terveznek kialakítani ?, az UTE pedig a Szilágyi úti atlétikai pályáján építheti fel második számú, könnyűszerkezetes dobozzal borított jégpályáját. Utóbbi is gyakorlópálya, nézőtér nem épül hozzá. Hozzá kell tenni, hogy ez az UTE saját tulajdona lenne, elsősorban az utánpótlást szolgálná ? a Megyeri úti jégcsarnok ugyanis nem a lila-fehéreké, hanem állami kezelésű, az MNSK-é.

Halkan tesszük hozzá, bánjunk óvatosan a pályázatokkal, és nagyon szurkoljunk a támogatott beruházó egyesületeknek, valamint a kivitelezőknek. Korábban több esetben sem sikerült a beruházást megvalósítani, Kovács Csaba TAO-bizottsági elnök ennek megfelelően jelezte is, ezúttal a leginkább megalapozott terveket támogatták, de ez még semmire sem garancia.

Korábbi évek támogatása alapján napjainkban kezdődött a debreceni és az óbudai Gepárdok-jégpálya kivitelezése. Utóbbi területrendezése augusztusban indul.

Miskolc B palya

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ne feledkezzünk meg a miskolci szabad téri jégpálya befedéséről sem, amely szintén még az előző évadról megmaradt feladat, mivel esetében csak decemberben érkezett meg a szükséges miniszteri aláírás. A napokban írják ki a közbeszerzést, 3 hónap alatt lehet meg a végeredmény, a munkálatok márciusban, a jeges szezont követően indulnak, tehát a 2014/15-ös szezonra nagy biztonsággal elkészül. Ezt a pályát nem teljes értékű épület fedi majd négy fallal határolva, néhány oldalról nyitott lesz. Az időjárási nehezítő körülményeket kizárják, így legalább megkétszereződik az eddigi használati napok száma. Külön jó hír, hogy a TAO-pályázat keretében inline-borítást is beszerez a Miskolc, így a jeges időszakokon kívül nagyrészt ez a speciális görhokis felület borítja majd a B pályát.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum