2-2,5 milliárd forint jut a létesítményekre

   

Változott a prioritás, a TAO-célokra elfogadott több mint 4 milliárd forint nagyobbik fele a magyarországi jégpályahelyzet javítására került elkülönítésre.

Kovács Csaba szakmai alelnök, a TAO-bizottság tagja a következőkről tájékoztatta a Jégkorongblogot: “Harmadik évébe lépett a TAO-támogatás. Az első két évben minden csapat bőségesen kapott pénzt a játékosok felszerelésére. Mivel ezek nagy része nem egy év alatt használódik el, úgy döntöttünk, hogy a 2013/14-es szezonra vonatkozó pályázatoknál változtatunk.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy maradandó értékeket teremtsünk ezekből a támogatásokból, ezért a beruházások élveznek elsőbbséget. Növeltük a jégpálya-építésekre, -felújításokra fordítható összeget, és csökkentettük az egyéb kiadások támogatását. Sajnos meg kell állapítani, hogy az eddigiekben nem annyi jégpálya épült, mint amennyit szerettünk volna. Ezen változtatni kell.

Nagyjából 10 életképes, jó pályázat érkezett jégpálya-beruházással kapcsolatban. Egyik sincs 100%-os állapotban, minden esetben hiánypótlást kértünk. Sok biztató, önkormányzat által is támogatott létesítmény szerepel a programban. A pályák között is prioritásokat állítottunk fel, a szabvány méretű és a fix fedéllel ellátott létesítmények élveznek előnyt.

Pesterzsebeti jegcsarnok

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Mivel a támogatási szerződések megkötésekor hatóságként jár el a Magyar Jégkorong Szövetség, nagyon körültekintőnek és pontosnak kell lennünk. Csak tisztázott tulajdoni viszonyok és az önerő megléte mellett kötünk szerződést. Éppen ezért véglegesen jóváhagyott támogatás még nincs. Ráadásul a nagy beruházásokat, a 300 millió forintos támogatás felettieket nem csak az MJSZ-nek kell jóváhagynia, de két miniszternek is.

A csapatok a döntést követően 60 napot kaptak a hiánypótlásra, ennyi idő alatt eldől, hogy a 10 pályázatból melyikre kötünk szerződést. Azt gondolom, reálisan nézve legfeljebb 5 szerződés születik majd. Az előző években több példa is volt arra, hogy a támogatási szerződést megkötöttük, de a beruházás nem valósult meg. Ezeket az eseteket szeretnénk elkerülni a jövőben, mert az erre beállított összegek elveszett lehetőséget jelentenek sportágunk számára, csökkentik az egyéb beruházásokra fordítható pénzkeretet.”

Azok a jégpályaépítéssel kapcsolatos tervek, amelyekről korábban beszámoltunk (ezen kívül is vannak pályázatok a TAO-bizottság előtt):

Kisstadion
FTC-csarnok Kőbányán, 2000 férőhellyel
Székesfehérvár C pálya (az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnok mellett a jövő áprilisi ifjúsági vb után kezdődhet a hőszigetelt sátorral fedett jégpálya kivitelezése, amely a 2014/15-ös szezon elejére kész lehet)
Tüskecsarnok mobilpálya fölé hőszigetelt sátor
Miskolc B pálya befedése

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum