Kemény elnökségi ülés várható kedden

   

Szakmai beszámolók a világbajnokságokról, TAO-döntések, utánpótláscsapataink elengedése az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságba, új egyesületek felvétele. Mindezek mellé még a MOL Ligához csatlakozni kívánó két magyarországi csapat ügye is felkerülhet. 10 órakor alighanem hosszú ülés kezdődik.

Kedden ül össze a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége, és több komoly témát is érintenek a napirendi pontok között. Három válogatott világbajnoki szerepléséről tartanak beszámolót a szakmai vezetők, a két felnőtt válogatott mellett a férfi ifjúsági válogatott érintett e kérdésben. A nők és az U18-asok feljutottak, a férfiak pedig általános megelégedésre szolgáló teljesítménnyel nyertek bronzérmet a hazai vb-n. Nem várható nagy hirig e tárgykörben, és ezzel talán le is zárul az elnökségi igazán kellemes része.

A tagoknak ezt követően nehéz szakmai kérdésben kell dűlőre jutniuk. Nyolc utánpótláscsapatunk jelezte részvételi szándékát az osztrák bázisú U20-as és U18-as bajnokságban. Tavaly még csak a Fehérvár indult a juniorcsapatával (meg is nyerte a bajnokságot). A mostani helyzet  számtalan kérdést felvet. Ráadásul a helyzetet bonyolítja, hogy osztrák forrásból a korábbi hírekkel ellentétes információk érkeztek a hét elején, miszerint mégsem minden csapatunkat vennék fel az osztrákok. Úgy tudjuk, elsősorban az U18-as korosztályban korlátoznák a magyar indulók számát. Az ifiknél 5 egyesület jelentkezett, a Fehérvár, a MAC, az UTE, a Vasas és a Miskolc. A junioroknál 3, az előbbi felsorolás első három tagja.

Nem kisebb viták várhatók a 2013/14-es szezonra vonatkozó TAO-döntésekkel kapcsolatban.

Külön napirendi pont lesz 4 új egyesület felvételi kérelme és annak elbírálása, ez ismét egy kisebb pihentető szakasz lehet az ülésen.

És ha eddig unalmas lenne az elnökségi étlapja, akkor desszertként bizton felkerül a napirendi pontok vagy témák közé a Vasas és a Debrecen MOL Liga-csatlakozási kérelme. Mint ismeretes, a 7 csapat első körben nem támogatta a Vasas indulását, és csak feltételekkel a Debrecen csatlakozását. Szuper Levente megdöbbent és magyarázatot vár, borítékolható tehát, hogy ez a kérdés is szóba kerül kedden.

Az eseményen jelen lesz Rich Chernomaz szövetségi kapitány is, aki korábban jelezte, szívesen folytatná a felnőtt válogatottnál megkezdett szakmai munkát. Mint írtuk, az MJSZ is nyitott ebben a kérdésben. A tárgyalások minden bizonnyal megkezdődhetnek kedden, de az újbóli kinevezéséről még nem szavaznak ezen az elnökségi ülésen, hiszen ha egyetértés is alakul ki a felek között, előbb minden fontos részletben meg kell állapodni az időközben frankfurti sportigazgatóvá lett kanadai szakemberrel.

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum