A várostól és a szponzoraink 90%-tól türelmet kapunk

   

Szinte teljesen új csapat épül Székesfehérváron, amelyben több lesz az új arc, mint a régi. Sofron István távozik, ez most már biztos. Ocskay Gábor azt is elárulta, hogy Nagy Krisztiánnak és Nemes Benjáminnak szerződést ajánl. Sok fontos részletről írunk.

Eldőlt, hogy Sofron István külföldön folytatja pályafutását. A 25 éves csatár 90%-ig biztosnak nevezte ezt múlt héten a Digi Sport kamerái előtt, Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója mellé tette az eddig hiányzó 10%-ot. A Jégkorongblognak adott interjúban a sportvezető egyértelműsítette, az általuk nevelt szélső nem a Fehérvárban játszik a 2013/14-es szezonban. Hozzátette, megállapodásuk szerint az új állomáshely bejelentésének időpontja és módja Sofron Istvánra van bízva.

Azt már korábban megírtuk, hogy a légiósok nagy részével nem kötnek új szerződést a magyar EBEL-csapatnál, így távozik Adam Munro, Harlan Pratt, Juraj Durco, Kyle Bailey és Filip Novak, egyedül Frank Banham maradhat. Tyler Metcalfe-ról eddig nem esett szó, rákérdeztünk, ő sem szerepel a következő évi fehérvári tervekben, miként emberi számítás szerint Hajós Roland és Tóth  Adrián sem kap ajánlatot az EBEL-csapattól ezen a nyáron.

Sille Tamás neve után egyelőre egy kérdőjelet lehet tenni. Ocskay Gábor egyértelműsítette, mindenképpen szeretné leigazolni a következő szezonra is, csak a 43 éves hátvéden múlik, hogy milyen minőségben folytatja a Fehérvárban. A klub hosszú távon számol vele. Sille nem tagadta, hogy más magyar csapattól is kapott ajánlatot.

Ocskay Gabor AVS

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ocskay Gábor megkezdte a tárgyalásokat azon játékosokkal, akik szerepelnek a kívánságlistán, de szerződéskötésekre még nem került sor. Az első bejelentések legkorábban jövő hétre várhatók. Az új vezetőedző, Marty Raymond máris komoly munkát végez, a tengerentúlon méri fel a játékosokat, akik számításba jöhetnek. “Jelenleg nagyjából 20 tengerentúli hokis máris képben van, korábban sosem álltunk ilyen jól a légiósokkal kapcsolatban – mondta Ocskay Gábor. – Ők mindannyian Raymond kiválasztottjai, szeretnének Európában játszani, a nagy kérdés az, hogy kire lesz pénzünk. Van közöttük AHL-es pontgyáros és egykori NHL-es is, de az ECHL-ben is körbenézünk.” A külföldiekre minden eddiginél fontosabb szerep hárul majd.

“Az EBEL-ben a következő szezonban a becsületes helytállás lesz a célunk – folytatta a székesfehérvári klubfőnök. – Természetesen nem zárom ki a rájátszásba jutást, de ezt elsősorban a légiósok minősége dönti majd el. Igazi húzóembereket keresünk, akik megnyerik nekünk a meccseket. A tervek úgy szólnak, hogy 1 kapust, 2 hátvédet és 3 csatárt hozunk a tengerentúlról, utóbbi szám 4-re nőhet, ez elsősorban a magyar játékosokkal zajló tárgyalások eredményétől függ. Azt már tudjuk, hogy Bartalis István nem minket választott, de Vas Jánost és Kóger Dánielt továbbra is szeretnénk leszerződtetni.

A hároméves szerződéseket preferáljuk a magyar játékosok esetében, mert ennyi idő alatt tudjuk lerakni egy komoly csapat alapját. A várostól és a szponzoraink 90%-tól türelmet kapunk a 2013/14-es szezonra, tetszik a tervünk, ami nagy örömmel tölt el. Bízom benne, hogy a 90-et sikerül 100-ra emelnünk és esetleg újabb támogatókat is sikerül megnyernünk a csapat mellé. Remélem, a nézőink is támogatják majd a megfiatalított csapatunkat, és mellénk állnak, illetve továbbra is mellettünk maradnak. Ez először a bérleteladásokból derül majd ki.

Nagy Krisztiánnal már tárgyaltam, ez nem titok, jeleztem a Miskolcnak is, hogy számítunk a lejárt szerződésű válogatott csatárra. A fiatalember gondolkodási időt kért, mint jelezte, a döntés előtt szeretne leérettségizni. Nemes Benjáminnal ezen a héten ülünk le először beszélgetni, a legutóbbi szezont az MHL-ben töltő center is szerepel a kívánságlistánkon.

Hatalmas dolognak tartom, hogy a felső két korosztályból több mint 100 játékossal tudott edzőtáborozni a Glen Williamson vezette stáb. Ez mutatja, hogy egyre szélesebb a bázis. Korábban nem volt példa hasonlóra. Nagyon fontos, hogy a jelenlegi három kiemelkedő szakmai munkát végző egyesület, a Fehérvár, a MAC és az UTE mellé továbbiak is felzárkózzanak, mert fontos, hogy lássák a jövőt a fiatalok, legyen perspektíva.

AVS EBYSL arany

Nagy büszkeség számunkra, hogy egy saját nevelésű játékosunk mostantól még magasabb szinten tud játszani. Reményeim szerint Sofron István példáját hamarosan évente további egy-két magyar játékos követi majd, és ők azon a nívón fejlődhetnek majd, mint jelenleg Hári János és Bartalis István. Ha jó néhány év múlva 10-15 meghatározó játékosunk játszik majd Európa elit bajnokságaiban, akkor lehet esélyünk olyan eredmények elérésére, mint amilyenekre Szlovénia most képes. Ahogy látom, a távozókat pótolni fogjuk tudni saját forrásból, és ez nagy örömmel tölt el, mert két-három évvel ezelőtt nem ilyen volt a helyzet. Ha körbenézek az alsóbb korosztályokban, akkor jelenleg kölyökkel bezárólag azt látom, mindenhol megvannak azok a játékosok, akik később akár a felnőtt válogatottban is meghatározó emberek lehetnek. A feltételek egyre inkább adottak, ehhez már csak rengeteg munkára van szükségük.

Az 1994 és 1997 között született játékosok jövőre megkaphatják a szezononkénti 70 meccses terhelést, játszhatnak a magyar és az EBEL U18-ban és U20-ban, a legjobbak a felnőtt EBEL-ben is bemutatkozhatnak, miközben egy vagy két korosztályos válogatottnak is tagjai lehetnek. Ez a terhelés már nemzetközi összehasonlításban is jónak számít.

Egyesületünkben mindenki örül és lelkes attól, hogy hároméves akadémiai működés után az első fecskék megérkeznek az EBEL-be. Több olyan akadémiai játékosunk van, aki a következő szezonban nagyon komoly lehetőséget kap a felnőtt EBEL-ben. Azt kell mondanom, az előző szezonban a legfontosabb esemény az EBEL U20 döntő 3. mérkőzése volt számunkra, amikor 1500-1800 néző látogatott ki a Znojmo elleni meccsre. Magyarországon juniorbajnokságban aligha volt még ennyi néző. Ez jó előjel a következő időszakra, mert azt jelenti, szereti a fiatal játékosokat a székesfehérvári közönség.

Az U20-as csapat tagjai máris dolgoznak, készülnek a 2013/14-es szezonra. A felnőttek folyamatosan kapcsolódnak be a munkába, ahogy aláírják szerződésüket. A világbajnokságon járt felnőttek egy kis további pihenőt kapnak, illetve három esküvőnk is lesz májusban, júniusban. A fizikai alapozást Tyler Dietrich, az EBEL U20-as csapat vezetőedzője vezényli.

Péntekig volt jég, most nyári szünetet tartunk, de június végétől ismét fagyasztunk. Nagyon bízom benne, hogy a következő évben elkészül a jégcsarnok melletti második pálya, amely végül is sátras fedést kap. A TAO-bizottság és az önkormányzat is támogatja tervünket. A várossal egyeztetve ezt C pályának hívjuk majd, a jelenlegi háromezres csarnokot nevezzük B pályának, és bízunk abban, hogy a következő években ez a csapat bebizonyítja, hogy szükség van Székesfehérváron egy A pályára is. A polgármester is támogatja azt az elképzelésünket, hogy a nem túl távoli jövőben egy modern jégcsarnokban játsszuk hazai mérkőzéseinket. Ehhez természetesen elengedhetetlenek a jó eredmények, a komoly perspektíva, úgyhogy az EBEL-csapatnak komoly felelőssége van.

A felkészülési mérkőzések is 80%-ban megvannak, Marty Raymonddal egyeztettük a programot. Nagyjából nyolc mérkőzést játszunk az előszezonban, az emléktornán három csapatot látunk vendégül, ezenkívül két tornára utazunk, Miskolcra és Brassóba.”

Az előző szezonból a következő játékosok maradhatnak a csapatnál:

Kapusok: Bálizs Bence, Rajna Miklós.
Hátvédek: Hetényi Péter, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Tokaji Viktor, Varga Arnold.
Csatárok: Frank Banham, Benk András, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Mihály Árpád, Németh Attila, Sikorcin Ladislav.

Kérdéses: Vas Márton (külföldi ajánlatai vannak), Jed Rusk (4 éves egyetemi ösztöndíj vár rá a tengerentúlon), Sille Tamás (elképzelhető, hogy visszavonul és edzőként dolgozik tovább).

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 13., szombat
U18 13:40 AVSZNO 6-3VÉGE
U18 13:40 KMHVAS 4-6VÉGE
U18 16:10 MACOKR 10-1VÉGE
EL 17:00 SCCFTC 9-2VÉGE
ROM 17:30 SSTPRO 2-25VÉGE
január 14., vasárnap
ROM 10:30 PROSST 20-2VÉGE
VBN18 13:30 HUNNOR 2-3 BVÉGE
U18 13:40 AVSOKR 6-4VÉGE
U20 14:10 AVSKMH 7-0VÉGE
U20 14:40 MACVAS 3-2VÉGE
U20 15:00 UTEDHK 2-1VÉGE
U20 16:00 ETOZNO 2-6VÉGE
EBEL 17:45 AVSKAC 0-3VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:00 MISDAB 4-3 HVÉGE
EL 18:30 UTETIT 5-4VÉGE
január 15., hétfő
ROM 17:30 BRASTE 4-1VÉGE
EL 20:30 MACVC2 7-0VÉGE
    • M4 SPORT
január 16., kedd
ROM 17:00 GALSCC 1-7VÉGE
U20 17:00 MISPEF 3-2VÉGE
ROM 17:30 STEBRA 
január 17., szerda
MK 18:30 MISFTC 
U18 18:40 VASKMH 
MK 20:15 MACUTE 
    • M4 SPORT
január 18., csütörtök
U18 15:30 PEFGEP 
január 19., péntek
KHL 17:30 AKBSBA 
    • SPORT 2
január 20., szombat
DEBL   MARGEP 
EWHL   SAVKMH 
U18   GEPZEG 
U18   KACAVS 
U18   UTEOHC 
U18   VASETO 
U18   ZNOMAC 
KHL 15:00 SZKAMR 
    • SPORT 2
EBEL 19:15 RBSAVS 
január 21., vasárnap
U18   KACMAC 
U18   RBSAVS 
U18 14:20 MISOKW 
U18 16:00 ETOVSV 
EBEL 17:30 DECAVS 
Partnerünk