A várostól és a szponzoraink 90%-tól türelmet kapunk

   

Szinte teljesen új csapat épül Székesfehérváron, amelyben több lesz az új arc, mint a régi. Sofron István távozik, ez most már biztos. Ocskay Gábor azt is elárulta, hogy Nagy Krisztiánnak és Nemes Benjáminnak szerződést ajánl. Sok fontos részletről írunk.

Eldőlt, hogy Sofron István külföldön folytatja pályafutását. A 25 éves csatár 90%-ig biztosnak nevezte ezt múlt héten a Digi Sport kamerái előtt, Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója mellé tette az eddig hiányzó 10%-ot. A Jégkorongblognak adott interjúban a sportvezető egyértelműsítette, az általuk nevelt szélső nem a Fehérvárban játszik a 2013/14-es szezonban. Hozzátette, megállapodásuk szerint az új állomáshely bejelentésének időpontja és módja Sofron Istvánra van bízva.

Azt már korábban megírtuk, hogy a légiósok nagy részével nem kötnek új szerződést a magyar EBEL-csapatnál, így távozik Adam Munro, Harlan Pratt, Juraj Durco, Kyle Bailey és Filip Novak, egyedül Frank Banham maradhat. Tyler Metcalfe-ról eddig nem esett szó, rákérdeztünk, ő sem szerepel a következő évi fehérvári tervekben, miként emberi számítás szerint Hajós Roland és Tóth  Adrián sem kap ajánlatot az EBEL-csapattól ezen a nyáron.

Sille Tamás neve után egyelőre egy kérdőjelet lehet tenni. Ocskay Gábor egyértelműsítette, mindenképpen szeretné leigazolni a következő szezonra is, csak a 43 éves hátvéden múlik, hogy milyen minőségben folytatja a Fehérvárban. A klub hosszú távon számol vele. Sille nem tagadta, hogy más magyar csapattól is kapott ajánlatot.

Ocskay Gabor AVS

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ocskay Gábor megkezdte a tárgyalásokat azon játékosokkal, akik szerepelnek a kívánságlistán, de szerződéskötésekre még nem került sor. Az első bejelentések legkorábban jövő hétre várhatók. Az új vezetőedző, Marty Raymond máris komoly munkát végez, a tengerentúlon méri fel a játékosokat, akik számításba jöhetnek. “Jelenleg nagyjából 20 tengerentúli hokis máris képben van, korábban sosem álltunk ilyen jól a légiósokkal kapcsolatban ? mondta Ocskay Gábor. ? Ők mindannyian Raymond kiválasztottjai, szeretnének Európában játszani, a nagy kérdés az, hogy kire lesz pénzünk. Van közöttük AHL-es pontgyáros és egykori NHL-es is, de az ECHL-ben is körbenézünk.” A külföldiekre minden eddiginél fontosabb szerep hárul majd.

“Az EBEL-ben a következő szezonban a becsületes helytállás lesz a célunk ? folytatta a székesfehérvári klubfőnök. ? Természetesen nem zárom ki a rájátszásba jutást, de ezt elsősorban a légiósok minősége dönti majd el. Igazi húzóembereket keresünk, akik megnyerik nekünk a meccseket. A tervek úgy szólnak, hogy 1 kapust, 2 hátvédet és 3 csatárt hozunk a tengerentúlról, utóbbi szám 4-re nőhet, ez elsősorban a magyar játékosokkal zajló tárgyalások eredményétől függ. Azt már tudjuk, hogy Bartalis István nem minket választott, de Vas Jánost és Kóger Dánielt továbbra is szeretnénk leszerződtetni.

A hároméves szerződéseket preferáljuk a magyar játékosok esetében, mert ennyi idő alatt tudjuk lerakni egy komoly csapat alapját. A várostól és a szponzoraink 90%-tól türelmet kapunk a 2013/14-es szezonra, tetszik a tervünk, ami nagy örömmel tölt el. Bízom benne, hogy a 90-et sikerül 100-ra emelnünk és esetleg újabb támogatókat is sikerül megnyernünk a csapat mellé. Remélem, a nézőink is támogatják majd a megfiatalított csapatunkat, és mellénk állnak, illetve továbbra is mellettünk maradnak. Ez először a bérleteladásokból derül majd ki.

Nagy Krisztiánnal már tárgyaltam, ez nem titok, jeleztem a Miskolcnak is, hogy számítunk a lejárt szerződésű válogatott csatárra. A fiatalember gondolkodási időt kért, mint jelezte, a döntés előtt szeretne leérettségizni. Nemes Benjáminnal ezen a héten ülünk le először beszélgetni, a legutóbbi szezont az MHL-ben töltő center is szerepel a kívánságlistánkon.

Hatalmas dolognak tartom, hogy a felső két korosztályból több mint 100 játékossal tudott edzőtáborozni a Glen Williamson vezette stáb. Ez mutatja, hogy egyre szélesebb a bázis. Korábban nem volt példa hasonlóra. Nagyon fontos, hogy a jelenlegi három kiemelkedő szakmai munkát végző egyesület, a Fehérvár, a MAC és az UTE mellé továbbiak is felzárkózzanak, mert fontos, hogy lássák a jövőt a fiatalok, legyen perspektíva.

AVS EBYSL arany

Nagy büszkeség számunkra, hogy egy saját nevelésű játékosunk mostantól még magasabb szinten tud játszani. Reményeim szerint Sofron István példáját hamarosan évente további egy-két magyar játékos követi majd, és ők azon a nívón fejlődhetnek majd, mint jelenleg Hári János és Bartalis István. Ha jó néhány év múlva 10-15 meghatározó játékosunk játszik majd Európa elit bajnokságaiban, akkor lehet esélyünk olyan eredmények elérésére, mint amilyenekre Szlovénia most képes. Ahogy látom, a távozókat pótolni fogjuk tudni saját forrásból, és ez nagy örömmel tölt el, mert két-három évvel ezelőtt nem ilyen volt a helyzet. Ha körbenézek az alsóbb korosztályokban, akkor jelenleg kölyökkel bezárólag azt látom, mindenhol megvannak azok a játékosok, akik később akár a felnőtt válogatottban is meghatározó emberek lehetnek. A feltételek egyre inkább adottak, ehhez már csak rengeteg munkára van szükségük.

Az 1994 és 1997 között született játékosok jövőre megkaphatják a szezononkénti 70 meccses terhelést, játszhatnak a magyar és az EBEL U18-ban és U20-ban, a legjobbak a felnőtt EBEL-ben is bemutatkozhatnak, miközben egy vagy két korosztályos válogatottnak is tagjai lehetnek. Ez a terhelés már nemzetközi összehasonlításban is jónak számít.

Egyesületünkben mindenki örül és lelkes attól, hogy hároméves akadémiai működés után az első fecskék megérkeznek az EBEL-be. Több olyan akadémiai játékosunk van, aki a következő szezonban nagyon komoly lehetőséget kap a felnőtt EBEL-ben. Azt kell mondanom, az előző szezonban a legfontosabb esemény az EBEL U20 döntő 3. mérkőzése volt számunkra, amikor 1500-1800 néző látogatott ki a Znojmo elleni meccsre. Magyarországon juniorbajnokságban aligha volt még ennyi néző. Ez jó előjel a következő időszakra, mert azt jelenti, szereti a fiatal játékosokat a székesfehérvári közönség.

Az U20-as csapat tagjai máris dolgoznak, készülnek a 2013/14-es szezonra. A felnőttek folyamatosan kapcsolódnak be a munkába, ahogy aláírják szerződésüket. A világbajnokságon járt felnőttek egy kis további pihenőt kapnak, illetve három esküvőnk is lesz májusban, júniusban. A fizikai alapozást Tyler Dietrich, az EBEL U20-as csapat vezetőedzője vezényli.

Péntekig volt jég, most nyári szünetet tartunk, de június végétől ismét fagyasztunk. Nagyon bízom benne, hogy a következő évben elkészül a jégcsarnok melletti második pálya, amely végül is sátras fedést kap. A TAO-bizottság és az önkormányzat is támogatja tervünket. A várossal egyeztetve ezt C pályának hívjuk majd, a jelenlegi háromezres csarnokot nevezzük B pályának, és bízunk abban, hogy a következő években ez a csapat bebizonyítja, hogy szükség van Székesfehérváron egy A pályára is. A polgármester is támogatja azt az elképzelésünket, hogy a nem túl távoli jövőben egy modern jégcsarnokban játsszuk hazai mérkőzéseinket. Ehhez természetesen elengedhetetlenek a jó eredmények, a komoly perspektíva, úgyhogy az EBEL-csapatnak komoly felelőssége van.

A felkészülési mérkőzések is 80%-ban megvannak, Marty Raymonddal egyeztettük a programot. Nagyjából nyolc mérkőzést játszunk az előszezonban, az emléktornán három csapatot látunk vendégül, ezenkívül két tornára utazunk, Miskolcra és Brassóba.”

Az előző szezonból a következő játékosok maradhatnak a csapatnál:

Kapusok: Bálizs Bence, Rajna Miklós.
Hátvédek: Hetényi Péter, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Tokaji Viktor, Varga Arnold.
Csatárok: Frank Banham, Benk András, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Mihály Árpád, Németh Attila, Sikorcin Ladislav.

Kérdéses: Vas Márton (külföldi ajánlatai vannak), Jed Rusk (4 éves egyetemi ösztöndíj vár rá a tengerentúlon), Sille Tamás (elképzelhető, hogy visszavonul és edzőként dolgozik tovább).

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum