A várostól és a szponzoraink 90%-tól türelmet kapunk

   

Szinte teljesen új csapat épül Székesfehérváron, amelyben több lesz az új arc, mint a régi. Sofron István távozik, ez most már biztos. Ocskay Gábor azt is elárulta, hogy Nagy Krisztiánnak és Nemes Benjáminnak szerződést ajánl. Sok fontos részletről írunk.

Eldőlt, hogy Sofron István külföldön folytatja pályafutását. A 25 éves csatár 90%-ig biztosnak nevezte ezt múlt héten a Digi Sport kamerái előtt, Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója mellé tette az eddig hiányzó 10%-ot. A Jégkorongblognak adott interjúban a sportvezető egyértelműsítette, az általuk nevelt szélső nem a Fehérvárban játszik a 2013/14-es szezonban. Hozzátette, megállapodásuk szerint az új állomáshely bejelentésének időpontja és módja Sofron Istvánra van bízva.

Azt már korábban megírtuk, hogy a légiósok nagy részével nem kötnek új szerződést a magyar EBEL-csapatnál, így távozik Adam Munro, Harlan Pratt, Juraj Durco, Kyle Bailey és Filip Novak, egyedül Frank Banham maradhat. Tyler Metcalfe-ról eddig nem esett szó, rákérdeztünk, ő sem szerepel a következő évi fehérvári tervekben, miként emberi számítás szerint Hajós Roland és Tóth  Adrián sem kap ajánlatot az EBEL-csapattól ezen a nyáron.

Sille Tamás neve után egyelőre egy kérdőjelet lehet tenni. Ocskay Gábor egyértelműsítette, mindenképpen szeretné leigazolni a következő szezonra is, csak a 43 éves hátvéden múlik, hogy milyen minőségben folytatja a Fehérvárban. A klub hosszú távon számol vele. Sille nem tagadta, hogy más magyar csapattól is kapott ajánlatot.

Ocskay Gabor AVS

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ocskay Gábor megkezdte a tárgyalásokat azon játékosokkal, akik szerepelnek a kívánságlistán, de szerződéskötésekre még nem került sor. Az első bejelentések legkorábban jövő hétre várhatók. Az új vezetőedző, Marty Raymond máris komoly munkát végez, a tengerentúlon méri fel a játékosokat, akik számításba jöhetnek. “Jelenleg nagyjából 20 tengerentúli hokis máris képben van, korábban sosem álltunk ilyen jól a légiósokkal kapcsolatban – mondta Ocskay Gábor. – Ők mindannyian Raymond kiválasztottjai, szeretnének Európában játszani, a nagy kérdés az, hogy kire lesz pénzünk. Van közöttük AHL-es pontgyáros és egykori NHL-es is, de az ECHL-ben is körbenézünk.” A külföldiekre minden eddiginél fontosabb szerep hárul majd.

“Az EBEL-ben a következő szezonban a becsületes helytállás lesz a célunk – folytatta a székesfehérvári klubfőnök. – Természetesen nem zárom ki a rájátszásba jutást, de ezt elsősorban a légiósok minősége dönti majd el. Igazi húzóembereket keresünk, akik megnyerik nekünk a meccseket. A tervek úgy szólnak, hogy 1 kapust, 2 hátvédet és 3 csatárt hozunk a tengerentúlról, utóbbi szám 4-re nőhet, ez elsősorban a magyar játékosokkal zajló tárgyalások eredményétől függ. Azt már tudjuk, hogy Bartalis István nem minket választott, de Vas Jánost és Kóger Dánielt továbbra is szeretnénk leszerződtetni.

A hároméves szerződéseket preferáljuk a magyar játékosok esetében, mert ennyi idő alatt tudjuk lerakni egy komoly csapat alapját. A várostól és a szponzoraink 90%-tól türelmet kapunk a 2013/14-es szezonra, tetszik a tervünk, ami nagy örömmel tölt el. Bízom benne, hogy a 90-et sikerül 100-ra emelnünk és esetleg újabb támogatókat is sikerül megnyernünk a csapat mellé. Remélem, a nézőink is támogatják majd a megfiatalított csapatunkat, és mellénk állnak, illetve továbbra is mellettünk maradnak. Ez először a bérleteladásokból derül majd ki.

Nagy Krisztiánnal már tárgyaltam, ez nem titok, jeleztem a Miskolcnak is, hogy számítunk a lejárt szerződésű válogatott csatárra. A fiatalember gondolkodási időt kért, mint jelezte, a döntés előtt szeretne leérettségizni. Nemes Benjáminnal ezen a héten ülünk le először beszélgetni, a legutóbbi szezont az MHL-ben töltő center is szerepel a kívánságlistánkon.

Hatalmas dolognak tartom, hogy a felső két korosztályból több mint 100 játékossal tudott edzőtáborozni a Glen Williamson vezette stáb. Ez mutatja, hogy egyre szélesebb a bázis. Korábban nem volt példa hasonlóra. Nagyon fontos, hogy a jelenlegi három kiemelkedő szakmai munkát végző egyesület, a Fehérvár, a MAC és az UTE mellé továbbiak is felzárkózzanak, mert fontos, hogy lássák a jövőt a fiatalok, legyen perspektíva.

AVS EBYSL arany

Nagy büszkeség számunkra, hogy egy saját nevelésű játékosunk mostantól még magasabb szinten tud játszani. Reményeim szerint Sofron István példáját hamarosan évente további egy-két magyar játékos követi majd, és ők azon a nívón fejlődhetnek majd, mint jelenleg Hári János és Bartalis István. Ha jó néhány év múlva 10-15 meghatározó játékosunk játszik majd Európa elit bajnokságaiban, akkor lehet esélyünk olyan eredmények elérésére, mint amilyenekre Szlovénia most képes. Ahogy látom, a távozókat pótolni fogjuk tudni saját forrásból, és ez nagy örömmel tölt el, mert két-három évvel ezelőtt nem ilyen volt a helyzet. Ha körbenézek az alsóbb korosztályokban, akkor jelenleg kölyökkel bezárólag azt látom, mindenhol megvannak azok a játékosok, akik később akár a felnőtt válogatottban is meghatározó emberek lehetnek. A feltételek egyre inkább adottak, ehhez már csak rengeteg munkára van szükségük.

Az 1994 és 1997 között született játékosok jövőre megkaphatják a szezononkénti 70 meccses terhelést, játszhatnak a magyar és az EBEL U18-ban és U20-ban, a legjobbak a felnőtt EBEL-ben is bemutatkozhatnak, miközben egy vagy két korosztályos válogatottnak is tagjai lehetnek. Ez a terhelés már nemzetközi összehasonlításban is jónak számít.

Egyesületünkben mindenki örül és lelkes attól, hogy hároméves akadémiai működés után az első fecskék megérkeznek az EBEL-be. Több olyan akadémiai játékosunk van, aki a következő szezonban nagyon komoly lehetőséget kap a felnőtt EBEL-ben. Azt kell mondanom, az előző szezonban a legfontosabb esemény az EBEL U20 döntő 3. mérkőzése volt számunkra, amikor 1500-1800 néző látogatott ki a Znojmo elleni meccsre. Magyarországon juniorbajnokságban aligha volt még ennyi néző. Ez jó előjel a következő időszakra, mert azt jelenti, szereti a fiatal játékosokat a székesfehérvári közönség.

Az U20-as csapat tagjai máris dolgoznak, készülnek a 2013/14-es szezonra. A felnőttek folyamatosan kapcsolódnak be a munkába, ahogy aláírják szerződésüket. A világbajnokságon járt felnőttek egy kis további pihenőt kapnak, illetve három esküvőnk is lesz májusban, júniusban. A fizikai alapozást Tyler Dietrich, az EBEL U20-as csapat vezetőedzője vezényli.

Péntekig volt jég, most nyári szünetet tartunk, de június végétől ismét fagyasztunk. Nagyon bízom benne, hogy a következő évben elkészül a jégcsarnok melletti második pálya, amely végül is sátras fedést kap. A TAO-bizottság és az önkormányzat is támogatja tervünket. A várossal egyeztetve ezt C pályának hívjuk majd, a jelenlegi háromezres csarnokot nevezzük B pályának, és bízunk abban, hogy a következő években ez a csapat bebizonyítja, hogy szükség van Székesfehérváron egy A pályára is. A polgármester is támogatja azt az elképzelésünket, hogy a nem túl távoli jövőben egy modern jégcsarnokban játsszuk hazai mérkőzéseinket. Ehhez természetesen elengedhetetlenek a jó eredmények, a komoly perspektíva, úgyhogy az EBEL-csapatnak komoly felelőssége van.

A felkészülési mérkőzések is 80%-ban megvannak, Marty Raymonddal egyeztettük a programot. Nagyjából nyolc mérkőzést játszunk az előszezonban, az emléktornán három csapatot látunk vendégül, ezenkívül két tornára utazunk, Miskolcra és Brassóba.”

Az előző szezonból a következő játékosok maradhatnak a csapatnál:

Kapusok: Bálizs Bence, Rajna Miklós.
Hátvédek: Hetényi Péter, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Tokaji Viktor, Varga Arnold.
Csatárok: Frank Banham, Benk András, Kovács Csaba, Magosi Bálint, Mihály Árpád, Németh Attila, Sikorcin Ladislav.

Kérdéses: Vas Márton (külföldi ajánlatai vannak), Jed Rusk (4 éves egyetemi ösztöndíj vár rá a tengerentúlon), Sille Tamás (elképzelhető, hogy visszavonul és edzőként dolgozik tovább).

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 15., vasárnap
EBYSL 12:10 MACRBS 3-4 HVÉGE
EBYSL 14:30 MZAAVS 2-3 HVÉGE
EBYSL 16:20 VSVDMJ 3-2VÉGE
EBYSL 16:40 VASSLL 1-2VÉGE
EBEL 17:00 AVSG99 1-5VÉGE
EBYSL 17:00 HKBZNO 1-5VÉGE
MOL 17:00 GALMAC 1-7VÉGE
MOL 18:30 DHKTIT 4-3VÉGE
január 16., hétfő
U18 17:15 MISPEF 10-2VÉGE
MOL 17:30 BRAMAC 0-3VÉGE
MOL 18:00 UTEDAB 4-1VÉGE
  • M4 SPORT
január 17., kedd
MOL 17:00 GALSCC INFO
MOL 18:30 MISFTC INFO
január 18., szerda
NHL 00:55 BOSNYI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:05 ANATBL 
  • SPÍLER TV
KHL 15:00 MMGAVG 
  • SPORT 2
U20 16:50 KMHMIS 
U20 19:30 MACZEG 
január 19., csütörtök
EBYSL   AVSVIC 
NHL 01:35 MTLPIT 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKSJS 
  • SPÍLER TV
U18 15:30 DHKPEF 
U18 16:00 AVSUTE 
U18 16:00 ETOMIS 
EBYSL 17:40 VASMZA 
MOL 18:00 DABBRA 
U18 18:10 VASMAC 
január 20., péntek
EBJL   HKBMAC 
NHL 01:05 CBJOTT 
  • SPÍLER TV
U20 14:30 DHKAVS 
MOL 18:00 UTEBRA 
MOL 18:30 TITSCC 
MOL 19:00 FTCGAL 
január 21., szombat
NHL 01:05 BOSCHI 
  • SPÍLER TV
EBJL 12:40 HKBVIC 
EBYSL 14:30 RBSHKB 
EBJL 15:00 UTEEHL 
EBJL 16:10 MACOHC 
EBYSL 17:00 DMJOLL 
EBYSL 18:00 EHLMAC 
MOL 18:00 MACGAL 
EBJL 18:30 MRBDMJ 
MOL 18:30 MISSCC 
EBJL 18:55 VSVAVS 
NHL 21:05 WINSTL 
  • SPÍLER TV
január 22., vasárnap
EBJL   ZASVAS 
EBYSL   SLLAVS 
NHL 04:00 CGYEDM 
  • SPÍLER TV
EBYSL 12:00 RBSMAC 
EBJL 15:30 RBSETO 
EBYSL 15:40 VASTRK 
EBYSL 15:40 ZNOHKB 
MOL 18:00 BEOTIT 
MOL 18:00 FTCBRA 
MOL 18:30 MACUTE 
NHL 21:05 PITBOS 
  • SPÍLER TV
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB 
MOL 18:00 DHKSCC 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL 
január 24., kedd
U20 18:40 AVSKMH 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk