Ha Chara bemos egyet, mit tehetnék?

 

Elfeledett momentum az NHL-rájátszásból.

Az NHL keleti főcsoportdöntőjéből halásztak elő a napokban egy jelenetet. Az eset akkor talán nem keltett különösebb feltűnést, de a TSN és a közeli lassítások jóvoltából nem maradhatott rejtve. A két főszereplő az állkapocscsont-töréséből éppen felépülő Sidney Crosby és a bostoni csapatkapitány, Zdeno Chara.

Ilyenből egy meccsen a legvisszafogottabb becslések szerint is legalább tíz van, tehát jelentőségét túlbecsülni nem volna szabad. Nem tette ezt maga Crosby sem, aki jelenleg Halifaxben készül Nathan MacKinnonnal, és így nyilatkozott az esetről: “Ez a játék része. A játékvezetők nem vesznek észre minden ilyen megmozdulást, ilyenkor nem tehetsz semmit. A srácok gyakran csinálnak ilyesmit, nem tehetek ez ellen semmit. Ha Zdeno Chara úgy dönt, hogy bemos nekem egyet, mégis, mit tehetnék? Csak remélheted, hogy a játékvezetők észreveszik és büntetik, de ha nem, akkor játszanod kell tovább.”

A kiváló csatár szerint ez szerves része a hokinak, különösen a rájátszásban, ám nem emiatt kaptak ki, hanem mert egyszerűen nem tudtak gólt lőni: “Ilyen a playoffhoki. Nem hiszem, hogy ennek bármi köze van a fizikai játékhoz. Ha már fizikai játék, szerintem ebben is nagyon jó munkát végeztünk. A meccsek bizonyos időszakában talán felül is múltuk ebben a Bostont. De gólt nem tudtunk lőni. Túl kell ezen lépni, tanulni kell belőle, mást nem tehetünk.”

Nehéz eldönteni, hogy melyik a végleges verzió, hiszen június elején Crosby még homlokegyenesen ellenkező állásponton volt, mely szerint a bostoniak erőltették a fizikai hokit, amit a játékvezetők engedtek nekik, de talán lehet összefüggés aközött, ha egy alapvetően játszó csapat megpróbál fizikai hokit játszani, ezzel egyidejűleg pedig elveszti gólképességét.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum