Crosby sem érti a játékvezetést

   

Ez sokkal inkább emlékeztet egy rögbi a jégen típusú játékra, mintsem hokira.

Elvesztette pályaelőnyét a Kelet Konferencia döntőjének első mérkőzésén a Pittsburgh, miután 3-0-ra kikapott a Bostontól. A mérkőzés nem nélkülözte a durva jeleneteket, a második harmad végén kis híján teljesen elszabadultak az indulatok, végül csak Malkin döngölte jégbe Bergeront.

Sidney Crosby, a hazaiak csapatkapitánya ki is kelt a játékvezetés ellen: “Nehéz dolog ez. Egy csomó mindent elengedtek a játékvezetők, aztán egy idő után minél többet engedsz, annál inkább eszkalálódik a helyzet, nehezen tudod kordában tartani a dolgot. Természetesen nem akarunk ebbe belemenni, de egy idő után ez elkerülhetetlen. Nem hiszem, hogy ez a taktika része lett volna bostoni részről, egyszerűen egy idő után nincs meg a mérce, hogy mit szabad és mit nem. Néha lefújnak akadályozásokat, amikor éppen csak hozzáérsz az ellenfélhez, majd elengednek fejre ütéseket és hasonló dolgokat. Ilyenkor nehéz megőrizni a hidegvérünket. Ha a játékvezetők néhány ilyet elengednek, hamar kicsúszik a kezük közül az irányítás.”

Malkin Bergeron

Elintézhetnénk ezt az egészet azzal, hogy mit is mondhatna a vesztes csapat kapitánya egy ilyen mérkőzés után. Azonban az egyik neves NHL-es blog írója a nyilatkozat után írásában, noha már a címben is hangot ad annak, hogy életében először ért egyet Crosbyval, arról értekezik, hogy mennyire káros, ha kétféle mérce vonatkozik a rájátszásra és az alapszakaszra. Még pontosabban, annak káros következményeit ecseteli, ha a rájátszásra egyáltalán semmilyen mérce sem vonatkozik. “Talán sorozatban már második éve nézünk egy olyan Stanley-kupa döntő elé, ami sokkal inkább emlékeztet egy rögbi a jégen típusú játékra, mintsem hokira. Miközben minden NHL-szezon úgy kezdődik, hogy nincs testi kontaktus, nincs dumálás, nincsenek tisztátalan eszközök és az ellenfél megfélemlítése, ezzel az NHL csak egy egyre nagyobb, szemérmetlenebb és hiteltelenebb hipokriták társaságának tűnik, hiszen mindannyian tudjuk, hogy jön majd a playoff, ahol azoknak az eseteknek a 95%-át nem fújják le, amit az alapszakasz első hetében lefújtak.”

A cikkíró szerint egyre látványosabb a különbség az alapszakasz és a rájátszás játékvezetői felfogása között, ami arra ösztönzi a csapatokat, hogy állandóan feszegessék a szabályosság határait, míg azok a játékvezetők, akik az alapszakasz első hat hetében 5-6 kiállítást kötelező jelleggel befújtak az első harmadokban, egyre feltűnőbb módon csak állnak és néznek, mintha szándékosan így instruálták volna őket. Azzal természetesen a cikkíró is tisztában van, hogy ez mindig része lesz a hokinak, mint ahogy azzal is, hogy a rájátszásban már nem a közönségszórakoztató játék a cél, de véleménye szerint mindez elért arra a pontra, hogy a sikeres csapatoknak szinte két külön játékoskeretet kell felépíteniük: egyet, amely az alapszakaszban tud sikeres lenni és egy másikat, amelyik az egészen eltérő játékot követelő rájátszásban.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum