Még közelebb került az NHL Szocsihoz

   

Konstruktív megbeszélésekről számolt be Gary Bettman, az NHL elnöke, miután találkozott René Fasellel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség első emberével, valamint Donald Fehrrel, a játékos-szakszervezet (NHLPA) főnökével.

Hétfőn több órán át tárgyaltak New Yorkban az NHL-esek olimpiai szerepléséről, ezt követően minden fél azon a véleményen volt, hogy hamarosan bejelenthetik a többoldalú megállapodást. Úgy tűnik, mindenki enged valamennyit, mert mindhárom félnek egyeztetnie kell még a saját szervezetében. Kommentárok szerint ugyanakkor már a jövő héten sor kerülhet a bejelentésre.

Mint korábban írtuk, a legkényesebb kérdés, hogy az NHL-es csapatok a biztosítási díjakon felül kereskedelmi jogokat kívánnak megszerezni a NOB-tól. Az olimpiai bizottság viszont semmilyen ilyen irányú kedvezményt nem tehet az NHL felé, mert az precedenst teremtene más sportágak számára.

A helyzet megoldására mutat az a múlt heti bejelentés is, amely szerint az Egyesült Államok egy NHL-es vezetőedzőt, jelesül a Pittburgh Penguins szakvezetőjét tette meg az olimpiai csapat szövetségi kapitányának.

Az a tény sem elhanyagolható, hogy korábban több NHL-sztár kiállt az olimpiai szereplés mellett, az oroszok pedig Ovecskin vezetésével ultimátumszerűen közölték, akárhogy is döntenek Bettmanék, ők ott lesznek Szocsiban. Sőt a 8-as nyilatkozata után a Capitals jelezte, ők elengednék az orosz csatárt, ha nem lenne NHL-szünet, akkor is.

Szocsi bolsoj

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum