Elkészült a szurkolói vb-mez mintapéldánya

  · · Módosítás:

Kedden öt mez gördült le az emblemazas.hu gyártósoráról. A férfi és a női válogatott szövetségi kapitánya mellett két játékost és a nők masszőrét leptük meg. Így két példány máris világot lát, az új-zélandi világbajnokságot is megjárja. További jó híreink is vannak.

Jó hírünk van azok számára, akik a képek láttán szeretnének még rendelni a szurkolói mezekből. A gyártó cég vállalta, hogy a vb nyitónapjáig mindenkinek elkészíti a mezt, aki április 4., csütörtök estig megrendeli. Természetesen ezt követően is fogadjuk az igényeket, de onnantól már nincs garancia arra, hogy jövő vasárnap át tudjuk adni. A rendelt mezeket folyamatosan, három műszakban gyártják. Eddig több mint 200 rendelést kaptunk, tájékoztató jellegű adatként jelezzük, hogy a ma már legendás huszáros mezből, amely a svájci vb-re készült, 78 darab fogyott 2009-ben.

A megrendelés módja változott, aki mostantól rendel, az ezen az oldalon található formátumot töltse ki értelemszerűen, és a végén ne felejtsen el a Kész feliratú gombra nyomni. Az egyéb tudnivalókról korábban írtunk, ezeket itt és itt találják, de a Mudra László által Bartalis Istvánról és Horváth Andrásról készített modellképek alatt a biztonság kedvéért még egyszer részletezzük.

Az idei szurkolói mez előállításában két partnerre talált a Jégkorongblog. A szervezési és lebonyolítási feladatokat a Szurkolók a Magyar Jégkorongért Alapítvány (cím: 1135 Budapest, Szent László utca 15. 1/3) végzi. Ők közvetlenül a gyártónál rendelik meg a mezeket, amelyekre az előállítás árán kívül semmilyen további költségek nem rakódnak. Így sikerült 1 db (saját névvel, számmal ellátott) egyedi mez árát az aktuális kiskereskedelmi ár, tehát 11-13 ezer forinttal szemben 8000 forintra leszorítani.

Csakhogy az alapítvány nem foglalkozik értékesítéssel, mezárusítással. Jelenleg két fő tevékenységre koncentrál. Egyrészt az áprilisi világbajnokságra készíti elő a minél látványosabb nézőtéri élőképeket. Az egyelőre nem publikus terveket ismerve elmondhatjuk, nagyon látványos esemény vár ránk. A másik fontos terület a nehéz helyzetbe került jégkorongcsapatok támogatása. Ennek keretében tavaly Szombathelynek sikerült 350 ezer forintot átutalniuk, amellyel megmentették és hetekkel hosszabbították meg az ottani hokiszezont. Ez évben a jászberényieknek kívánnak juttatni, lehetőségeik határáig.

Ezen tevékenységükben szabadon támogathatók. A támogatásról támogatási igazolást tudnak kiállítani, amelyet a cégek elszámolhatnak. A Jégkorongblog a maga eszközeivel szeretné segíteni az alapítványt ezen tevékenységeiben, ezért úgy döntöttünk, a mezekkel kapcsolatos tevékenységet az alapítványra bízzuk, a következők szerint: a vb-hez kapcsolódó akció keretében minden 8000 forintot meghaladó támogatásért cserébe egy szurkolói mezt ad ajándékba az alapítvány, amely emellett minden mez után 500 forintot különít el a Jászberénynek juttatandó támogatás céljára. Az idei vb-re készülő, fenti képen látható szurkolói mezekhez csak ezen az úton lehet hozzájutni, forgalomba nem kerülnek.

Az emblemazas.hu nevű céggel folytatott tárgyalások eredményeképpen minden támogató a mez mellé ajándékba kap egy autótükörre (vagy egyéb kedves helyre) akasztható minimezt, amely a szurkolói mez kicsinyített másolata.

Aki a támogatásról és a szurkolói mezről további információkat szeretne megtudni, az a tamogatas@hokiszurkolok.hu emailcímre írjon.

A Szurkolók a Magyar Jégkorongért Alapítvány csak szurkolói támogatásból tudja összegyűjteni a világbajnokságra tervezett akciókhoz szükséges pénzt. Már nem állnak messze attól, hogy a tervezett büdzsé rendelkezésre álljon. A Jégkorongblog január végi cikke nyomán közel 150 ezer forint folyt be a számlájukra, és az olimpiai selejtező után elárverezett óriási magyar lobogókból is jelentős bevétel keletkezett. Mindezért ezúton mondunk köszönetet az alapítvánnyal közösen.

Ugyanakkor kiváló alkalmat látunk abban, hogy ehelyütt felhívjuk a figyelmet a mostani támogatási akció rejtett lehetőségeire. Aki úgy érzi, van annyi szabad pénze és megteheti, hogy ne csak a szurkolói mezhez és a vele járó ajándék minimezhez jutás feltételéül szabott alsó határ, tehát 8000 forint mértékéig tudja támogatni az ismertetett célokat, az tegye meg, hogy egy ilyen mez átlagos piaci árát fordítja erre a célra, azaz 12-13 ezer forintot. Ez a kérés tényleg csak azokra vonatkozik, akik megengedhetik maguknak, egyáltalán nem elvárás. Természetesen senki sem telhetetlen, de a kérdést megelőzendő jelezzük, felső határt nem szab meg az alapítvány.

A végleges mezen minimális dizájnigazítás várható, erről a jövő héten tudunk képet mutatni, amint elkészül a terv, és mind Wick, mind a mezgyártó tervezője rábólint. Ilyen extra lesz például, hogy a nyakrészen – a Patriot-mezhez hasonlóan – megjelenik egy felirat, az egyik oldalon AZ ÉN CSAPATOM, a másikon MAGYAR JÉGKORONG-VÁLOGATOTT (ez a most bemutatott képhez képest kis mértékben változik még.)

Még egyszer jelezzük, hogy a támogatás módjáról ezen az email címen kapnak teljes felvilágosítást: tamogatas@hokiszurkolok.hu, de ha kérdés merül fel, igyekszünk a kommentek között is gyorsan válaszolni.

 

A szurkolói vb-mez mérettáblázata:

Cimkék: , , ,
Ugrás a végére

Hozzászólások (42)

 1. szdaniel
  szdaniel, ·

  Julcsi hogy alltok a feldolgozassal? 31-en irtam. Meg nem jott valasz.

 2. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit, ·

  bevallom, sokkal jobban nez ki mint amire szamitottam!
  mindenkinek gratulalok!

 3. Karesz, ·

  Betyáros! :D

 4. Karesz, ·

  @F. Kapus: Volánnak ne tervezzünk mezt? :D Hátha elfogadják és lapátra tennék Madonnáékat...

 5. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit, ·

  @F. Kapus: ajandekba szivesen elfogadom termeszetesen, es azt irhatsz a hatara amit akarsz :)

  amugy en alapbol nem komalom a feher mezeket igy bukott, es akkor meg nem is emlitettuk a matyot/tubarozsat vagy mit, ami nem az en vilagom.

  de sebaj, igy legalabb lesznek LOVAGOK is ;)

 6. miklossy, ·

  @F. Kapus: csak az islanders! - mi más :)))

 7. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit, ·

  @miklossy: GRABNER :D

 8. jegib
  jegib, ·

  @F. Kapus: Egy kroszbi feliratnak is roppantul örülne :D :D

 9. EA, ·

  Sziasztok,

  A képen látható mezek milyen méretben készültek? Szeretnék rendelni, de momentán nincs nálam mérőszalag a mérettáblázat kiértékeléséhez...
  Köszi

 10. F. Kapus
  F. Kapus, ·

  @EA: Mindkettő XL-es. Pólóban pont Balura szabták, Istire kicsit nagy, de ha alávett volna egy pulóvert, aki neki is ez a tuti.

 11. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit, ·

  @Evgeni Krkic: Tul sok csapat van NY-ban, Seattleban meg 1sem... :P

 12. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit, ·

  @EA: azt gondold meg at, h miben veszed fel. akarod e pl kabatra vagy mellvedore ravenni, vagy csak sima szurkoloi mez lesz amit egy pulcsira huzol ra...

 13. Julcsi, ·

  @szdaniel: Haladok, a táblázatba már mindent és mindenkit beírtam, szóval nem kell aggódni, de fogok válaszolni is mikor végeztem a munkával.

 14. sonicboom, ·

  Tegyétek közzé kérlek a fizetés módját (hova lehet utalni, mit írjunk a közleménybe, stb.)! Köszönöm szépen!

 15. Danieell, ·

  Megtudná esetleg valaki mondani, hogy ezeket a mezeket személyesen kell átvenni? Futár vagy esetleg postai utánvéttel kell átvenni?

 16. EA, ·

  @F. Kapus: köszi az infót!

  @sonicboom, @Danieell: A KÉSZ-re kattintás után kapott automatikus válaszlevélben van az összes lényeges információ. Amúgy ez a számlaszám: 10918001-00000100-65060008, közleménybe "támogatás" + esetleg a megrendelő neve, ha nem azonos a számlatulajdonossal. Átvétel a levél szerint a VB-n.

 17. Tsd
  Tsd, ·

  Tehát akkor kitöltöm a "formanyomtatványt", KÉSZ, és utána megkeresnek a megadott elérhetőségeken? (vagy azt hol lehet/kell kitölteni, hogy hogyan(mennyit) szeretnék fizetni/hogyan(hol) szeretném átvenni?

 18. Tsd
  Tsd, ·

  ja hogy az előző hozzászólást kellett csak volna elolvasnom, akkor sztornó;)

 19. warrior
  warrior, ·

  meg van rendelve, alig varom megkapjam...sajnos pestre nem mehetek de lelekben ott leszek...hajra magyarok

 20. Theutus
  Theutus, ·

  Debils vereség után fahéjas rágó
  Majdnem olyan hosszú, mint az elkényeztetett:)
  A mez szép lett.

 21. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit, ·

  @Theutus: inkabb valaszolj a mailjaimra :)

 22. kovati, ·

  Szia Julcsi,
  Tegnap este és ma napközben is irtam, de még én sem kaptam választ. Van még remény, hogy beférek? A fentebb emített számlaszámra küldhetem a támogatást?
  köszi

 23. F. Kapus
  F. Kapus, ·

  @kovati: Julcsi most nyilván hangosan volánozik :)
  Nyugodtan utalj, beleférsz még, és választ is kapsz hamarosan.

 24. Danieell, ·

  @EA: köszönöm a gyors választ! meg is rendeltem! :)

 25. 1116001
  1116001, ·

  Minőségi munkának tűnik a képek alapján!!

  Natúr válogatott mezt nem csinálnak?:)

 26. brainska, ·

  Tetszetős! Még a végén rendelek egyet...
  Tudom telhetetlen vagyok, de nekem a régi vágyálmom akkor is egy szép zöld válcsi mez:))

 27. Julcsi, ·

  @kovati: türelmet kérek, épp eldobtam az agyam a meccstől :)

 28. szdaniel
  szdaniel, ·

  @Julcsi: Mi legyen? Még nem jött válasz mail. Utaljak a fent megadott számlára és majd érkezik a válasz? vagy várjam meg mindenképp a leveletek?

 29. Danieell, ·

  Az e-mailben volt egy ilyen rész:
  "a támogatást az alapítvány számlaszámára() lehet elutalni vagy amennyiben a vb-n átveszi, a helyszínen is rendezhetjük." Ezek szerint a helyszínen is lehet rendezni

 30. mattila21, ·

  A mezek szépek lettek,remélem fogy belöle sok,de hiányolom az órásplakátokat Bp._en ami a VB-t hirdeti pedig alig van hátra 10 nap.Mintha az nem is lenne fontos,hadd tudja meg mindenki mire készülünk.FELJÚTNI A NAGYOK KÖZÉ.

 31. kegyetlen, ·

  halló! az űrlapba a támogató adatait kell írni, azaz a cégadatokat, igaz?

 32. Danieell, ·

  Tudja-e valaki a vbn hol lehet majd átvenni?

 33. sinnfein
  sinnfein, ·

  @Danieell: A sörsátorban/nál tudod majd átvenni.

 34. luqe, ·

  április 4-én rendeltem meg a mezt, a Kazahok elleni meccsre még nem készült el, azt mondták addigra csak a 3-i rendelések voltak meg, de mivel a vb későbbi napjaira nem tudtam menni, azt mondták majd telefonon (sms-ben) értesítenek a továbbiakról.

  Ez eddig nem történt meg. Kihez forduljak információért?

 35. radirobert66, ·

  Sajnos nekem is hasonló problémáim vannak. Az alábbi emailt már végső elkeseredésemben írtam ezidáig eredménytelenül:
  címzett: tamogatas

  Tisztelt Kocsis Julianna!
  Horváth András barátomtól kaptam meg az Ön elérhetőségét. A budapesti hoki vb-re rendeltünk
  RÁDI 66 és VARGA 10 feliratú szurkolói mezeket, melyek a mai napi nem érkezett meg Pápára. Tekintettel arra, hogy 20.000 Ft-ot befizettünk a mezekért, kérem azokat mihamarabb megküldeni szíveskedjen.
  Több alkalommal kíséreltem meg átvenni, Önt telefonon utolérni, minden alkalommal sikertelenül!
  Tisztelettel: Rádi Róbert

  Tudna valaki segíteni??????

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
2014. július 28., hétfő
PRE18:30RHBFTC4-3BVÉGE
2014. július 31., csütörtök
NOI1811:30HUNGER   INFO
NOI1817:00HUNSWE   INFO
2014. augusztus 1., péntek
NOI1811:00HUNECS   INFO
NOI1815:30HUNSVK   INFO
2014. augusztus 2., szombat
NOI1814:30HUNSKI   INFO
2014. augusztus 8., péntek
PRE17:00NITNZÁ   
H I R D E T É S
H I R D E T É S
Utolsó hozzászólások
Fontos dátumok

14.07.28-09.12. Előkészületi meccsek

14.07.31.-08.03. Női U18 torna, Budapest
HUN, GER, SVK, SWE, ECS, SKIF

14.08.21. Bajnokok Ligája 1. játéknap

14.08.21-23. U18 torna, Budapest
HUN, POL, AUT, SVK-U17

14.08.21-24. U18 torna, Ostrava (CZE)
HUN, GER, CZE, AUT klubok

14.08.25-31. 1. nemzetközi szünet

14.08.27-28. HUN-SLO U20

14.09.03. KHL 1. játéknap

14.09.12. EBEL 1. játéknap

14.09.18-20. IIHF-kongresszus, Tenerife (ESP)

14.09.19. MOL Liga 1. játéknap

14.09.21-10.04. NHL-előszezon

14.10.08. NHL 1. játéknap

14.10.17-19. Kontinentális Kupa, Brassó
Brassó, DAB, Sanok, Prizma Riga

14.10.17-19. női BEK-selejtező, Bolzano (ITA)
MAC, Neuilly, Bolzano, Gric Zagreb

14.11.03-09. 2. nemzetközi szünet

14.11.06-09. EIHC, Magyarország
HUN, ITA, KOR, POL

14.11.06-08. U20 torna, Budapest
HUN, FRA, ITA, SLO

14.11.05-08. U18 torna, Ausztria
HUN, AUT, ITA, SLO

14.12.14-20. U20 vb D1/B, Dunaújváros
HUN, POL, KAZ, FRA, UKR, JPN

14.12.15-21. 3. nemzetközi szünet

14.12.28-30. U18 torna, Budapest
HUN, BLR, NOR, DEN

15.01.09-11. Kontinentális Kupa-döntő

15.01.04-10. női U18 vb D1/A, Vaujany (FRA)
HUN, FRA, GER, NOR, SVK, AUT

15.02.02-08. 4. nemzetközi szünet

15.02.03. Bajnokok Ligája-döntő

15.02.04-08. EIHC, Lengyelország
HUN, POL, UKR, KAZ

15.02.04-08. U18 torna, Olaszország
HUN, ITA, FRA, SLO

15.02.04-08. U18 torna, Lengyelország
HUN, POL, BLR, AUT

15.02.10. MOL Liga-rájátszás 1. játéknap

15.02.27. KHL-rájátszás 1. játéknap

15.04.??-?? Női felnőtt vb D1/B, ?
HUN, SVK, CHN, NED, PRK, ITA

15.04.12-18. U18 vb D1/A, Debrecen
HUN, DEN, NOR, KAZ, BLR, FRA

15.04.15. NHL-rájátszás 1. játéknap

15.04.18-24. Felnőtt vb D1/A, Donyeck (UKR)
HUN, ITA, KAZ, JPN, UKR, POL

15.05.01-17. A csoportos vb, Prága, Ostrava (CZE)

15.06.26-27. NHL-draft, Florida
Partnerünk