Leszorítottuk a szurkolói mezek árát

   

Erős két hete ért véget a világbajnokságra készülő szurkolói mez tervezőversenye, a döntőbe jutott három prototípus közül olvasóink Wick tervét választották. Hamarosan elkészülnek a szurkolói mezek, amelyekhez alapítványi támogatás útján juthatnak az érdeklődők.

Egy kicsit eltűntünk a témával, de ez nem véletlenül történt. Sokat dolgoztunk a háttérben azon, hogy a magyar hokiszurkolók elérhető áron jó minőségű mezt tudjanak viselni a vb-re. Fogalmazhatnánk akár úgy is, hogy a magunk rezsicsökkentését hajtottuk végre az elmúlt napokban, eredményesen.

Az idei szurkolói mez előállításában két partnerre talált a Jégkorongblog. A szervezési és lebonyolítási feladatokat a Szurkolók a Magyar Jégkorongért Alapítvány (cím: 1135 Budapest, Szent László utca 15. 1/3) végzi. Ők közvetlenül a gyártónál rendelik meg a mezeket, amelyekre az előállítás árán kívül semmilyen további költségek nem rakódnak. Így sikerült 1 db (saját névvel, számmal ellátott) egyedi mez árát az aktuális kiskereskedelmi ár, tehát 11-13 ezer forinttal szemben 8000 forintra leszorítani.

Csakhogy az alapítvány nem foglalkozik értékesítéssel, mezárusítással. Jelenleg két fő tevékenységre koncentrál. Egyrészt az áprilisi világbajnokságra készíti elő a minél látványosabb nézőtéri élőképeket. Az egyelőre nem publikus  terveket ismerve elmondhatjuk, nagyon látványos esemény vár ránk. A másik fontos terület a nehéz helyzetbe került jégkorongcsapatok támogatása. Ennek keretében tavaly Szombathelynek sikerült 350 ezer forintot átutalniuk, amellyel megmentették és hetekkel hosszabbították meg az ottani hokiszezont. Ez évben a jászberényieknek kívánnak juttatni, lehetőségeik határáig.

Ezen tevékenységükben szabadon támogathatók. A támogatásról támogatási igazolást tudnak kiállítani, amelyet a cégek elszámolhatnak. A Jégkorongblog a maga eszközeivel szeretné segíteni az alapítványt ezen tevékenységeiben, ezért úgy döntöttünk, a mezekkel kapcsolatos tevékenységet az alapítványra bízzuk, a következők szerint: A hétfőn induló akció keretében minden 8000 forintot meghaladó támogatásért cserébe egy szurkolói mezt ad ajándékba az alapítvány, amely emellett minden mez után 500 forintot különít el a Jászberénynek juttatandó támogatás céljára. Az idei vb-re készülő, fenti képen látható szurkolói mezekhez csak ezen az úton lehet hozzájutni, forgalomba nem kerülnek.

Az emblemazas.hu nevű céggel folytatott tárgyalások eredményeképpen minden támogató a mez mellé ajándékba kap egy autótükörre (vagy egyéb kedves helyre) akasztható minimezt, amely a szurkolói mez kicsinyített másolata.

Aki a támogatásról és a szurkolói mezről további konkrét információkat szeretne megtudni, az a tamogatas@hokiszurkolok.hu emailcímre írjon. Az alapítvány tájékoztatása szerint az április 3-ig beérkező támogatások után tudják biztosítani, hogy az szurkolói mezt legkésőbb a vb nyitónapján, április 14-én átveheti a támogató. Egy támogató természetesen többmeznyi támogatást is befizethet az alapítvány javára.

A Szurkolók a Magyar Jégkorongért Alapítvány csak szurkolói támogatásból tudja összegyűjteni a világbajnokságra tervezett akciókhoz szükséges pénzt. Már nem állnak messze attól, hogy a tervezett büdzsé rendelkezésre álljon. A Jégkorongblog január végi cikke nyomán közel 150 ezer forint folyt be a számlájukra, és az olimpiai selejtező után elárverezett óriási magyar lobogókból is jelentős bevétel keletkezett. Mindezért ezúton mondunk köszönetet az alapítvánnyal közösen.

Ugyanakkor kiváló alkalmat látunk abban, hogy ehelyütt felhívjuk a figyelmet a mostani támogatási akció rejtett lehetőségeire. Aki úgy érzi, van annyi szabad pénze és megteheti, hogy ne csak a szurkolói mezhez és a vele járó ajándék minimezhez jutás feltételéül szabott alsó határ, tehát 8000 forint mértékéig tudja támogatni az ismertetett célokat, az tegye meg, hogy egy ilyen mez átlagos piaci árát fordítja erre a célra, azaz 12-13 ezer forintot. Ez a kérés tényleg csak azokra vonatkozik, akik megengedhetik maguknak, egyáltalán nem elvárás. Természetesen senki sem telhetetlen, de a kérdést megelőzendő jelezzük, felső határt nem szab meg az alapítvány.

A mezek felnőtt méretben S-től 5XL méretig készülnek, de aki igényli, gyermekmezhez is hozzájuthat. A mezek elkészítéséhez a következő adatokat mindenképpen meg kell majd adniuk, ezért érdemes már az első levélben megírni: megrendelő neve, címe, telefonszáma, email címe, mezek darabszáma, mérete, rajtuk a név és a szám. Illetve ha a a támogatásról igazolást kérnek, akkor azt is írják meg, milyen névre és címre kérik.

A végleges mezen minimális dizájnigazítás várható, erről a jövő héten tudunk képet mutatni, amint elkészül a terv, és mind Wick, mind a mezgyártó tervezője rábólint. Ilyen extra lesz például, hogy a nyakrészen ? a Patriot-mezhez hasonlóan ? megjelenik egy felirat, az egyik oldalon AZ ÉN CSAPATOM, a másikon MAGYARORSZÁG.

Még egyszer jelezzük, hogy a támogatás módjáról ezen az email címen kapnak teljes felvilágosítást: tamogatas@hokiszurkolok.hu, de ha kérdés merül fel, igyekszünk a kommentek között is gyorsan válaszolni.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum