Minden idők legerősebb női válogatottja

   

Szerdán elindul a Föld túloldalára a magyar női jégkorong-válogatott, hogy részt vegyen a jövő hétfőn kezdődő divízió 2/A csoportos világbajnokságon, ahol sorrendben Szlovénia, Ausztrália, Lengyelország, Új-Zéland és Olaszország lesz ellenfelünk. Ebből az alkalomból Gömöri Csaba szövetségi kapitány szubjektív hangulatú előzetessel jelentkezett, a szokott módon.

“Azt hiszem kijelenthetem, hogy a címben leírt kijelentés ? minden idő legerősebb női válogatottja ? megállja a helyét, ez a valaha volt legjobb magyar női csapat. Az elmúlt 1 hónapban nagyon sokat találkoztunk a válogatott kerettel, és edzések sokaságán, továbbá három felkészülési meccsen vagyunk túl, ezek alapján ezt bátran ki merem jelenteni.

A sok sérülés, betegség ellenére nagyon jó volt a felkészülésünk. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen beigazolódott, hogy nagyon komoly munkát végeztek a lányok. A stáb pedig ismét bebizonyította, hogy néha emberfeletti munkát tud végezni, holott minden tagja másod- vagy harmadállásban dolgozik a csapatnál.

A lányok a klubjainknál nagyon sokat fejlődtek, azonban sokak közülük igen fáradtak a szezon végén. Talán a sérülések is ezért sokasodtak el. Az utolsó háromnapos összetartásra mindenki eljött, és ha nem is 100%-osan, de elkezdte a terhelést, megkapta a munkát. Ebben a három napban mindennap háromszor 50 perces edzés volt jégen. Ezek váltakozva voltak erősebbek és esetleg fizikailag kevésbé megterhelők. A reggeli edzéseken inkább sok korcsolyázással egybekötött, lövésekkel záruló gyakorlatok voltak. Ezt minden délelőtt egy második jeges edzés követte, ahol a korongkihozatal gyorsítása és minél sokrétűbb változata került terítékre. Gyakoroltuk a korong bevitelét és a támadások mielőbbi befejezését lövésekkel is.

A délutáni edzéseken gyorsító mini game-eket játszottunk, és a speciális játékszituációkat gyakoroltuk, így az emberelőnyöket, az 5-4 5-3 és akár 6-4 helyzeteket. Természetesen ezek kivédekezését is, valamint a korong bevitelét előnyben. A mai hokiban egyenlő ellenfelek mérkőzésén ezek a helyzetek döntenek. Ezekben nagyon sokat fejlődtünk. Ebben segítettek olyan meghívott edzők is, mint Kangyal Balázs vagy Jan Bylesjö.

Erőnlétileg is kezdünk nagyon jók lenni, akik pedig a sérülésük vagy betegségük miatt gyengébbek, azok felzárkózását és regenerálódását Puskás Sándor segíti a Metodikai Központban. A húsvéti két nap után kedden még edzettünk, hiszen muszáj megpörgetni a lányokat az ünnepi étkezések után és a 40 órás utazás előtt.

A csapat egységes és a hangulat jó. Ebben nagy szerepük van a sportpszichológusoknak, akik a múlt héten egy többórás, szenzációs csapatösszetartó játékot szerveztek az egész csapatnak. Ezen az edzők is részt vettek. Azt hiszem, ez még jobban összekovácsolt bennünket.

Biztos vagyok benne, hogy ha holnap kezdődne a vb, akkor is készen állnánk, de így, hogy egy hetünk van még az első meccsünk előtt, lesz időnk kint tovább csiszolni, amit kell. Ezért is jó, hogy már három nappal a nyitány előtt kint leszünk, szokjuk az időeltolódást és nyugodtan készülhetünk.

Köszönet jár ezért a Magyar Jégkorong Szövetségnek és Papp Tibor barátomnak, aki olyan támogatót szerzett, aki ezt is lehetővé tette. Külön kiemelem Prohászka Zoltán masszőr munkáját, aki sokszor saját maga vitte a lányokat a kezelésekre. Köszönetet kell mondanom a két kapusedzőnknek, Örsi Bencének és Szabó Tamás kollégámnak. Ők ugyan nem utazhatnak velünk, de lélekben és mindenhogyan ott lesznek kapusainkkal. Kolbenheyer Zsuzsa csapatvezetőnk amit tudott, elintézett előre, hiszen őt egy rövid időre nélkülöznünk kell,  Kanadába utazott hétfőn a női A csoportos vb-re és onnan repül utánunk Új-Zélandra, hogy ott már mindenben újra segítségünkre lehessen. Felszerelésmenedzserünk, Medgyes Laci pedig talán már csak hozza az általa elvárt csillagos ötös szintet, és a lányok minden kérését lesi. Neki nagy segítséget nyújtott Illés Sándor, aki amit csak lehetett, szintén megadott a válogatott központi raktárából.

Azt hiszem, ebből is látszik, hogy azok a sikerek, amiket zsinórban szállít a női szakág, az tényleg csapatmunkán alapul. Szerintem ebben rejlik a sikerünk titka is. Márpedig mi sikerre éhesek vagyunk, szeretnénk a legfényesebb éremmel hazatérni a kiwik földjéről. Persze addig még elutazunk Bécs és Dubaj érintésével Aucklandba, ahol vár ránk 5 nehéz ellenfél. Nem tartunk tőlük, de tiszteljük őket, éppen ezért minden meccsen lépésről lépésre, harmadról harmadra akarunk haladni.

És ha sikerül a bronz- és ezüst- után aranyérmet szerezni a felnőtt vb-n, akkor elmondhatjuk, hogy az U18-as válogatott elitbe jutása, majd maradása után a felnőttek is újabb osztályt léptek feljebb, és elkezdték a felzárkózást a világ élmezőnyéhez. Nincs is csodálatosabb érzés annál, mint amikor látjuk, hogy megcsináltuk azt, amiben sokan kételkedtek. Buzás Norbi kollégámmal mi nem kételkedünk. Minden idők legerősebb magyar női válogatottja utazik Új-Zélandra!”

Ehhez csak annyit teszünk hozzá, hogy szerencsére ennek minden bizonnyal mi is szemtanúi lehetünk. Közben azért erről a lehetőségről se feledkezzenek meg.

A magyar női válogatott vb-kerete:

Név Szül. év
Kapusok:
Gegesy Boglárka 1988
Németh Anikó 1996
Védők:
Kiss-Simon Franciska 1995
Köles Kata 1996
Medgyes Dorottya 1996
Molnár Mónika 1995
Németh Bernadett 1996
Szlaby Gyöngyi 1988
Tóth Enikő 1996
Trencsényi Kitti 1992
Mezőnyjátékosok:
Brgles Nóra 1991
Dabasi Réka 1996
Dettrich Szilvia 1991
Gasparics Fanni 1994
Horváth Tifani 1996
Huszák Alexandra 1995
Jókai Szilágyi Kinga 1997
Jókai Szilágyi Zsófia 1992
Kiss Andrea 1996
Pintér Lili 1996
Somogyi Vivien 1995
Ungár Rebeka 1997

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum