Visszatér a Vasas a MOL Ligába

 

Felnőtt csapat indítását határozta el a Jégpalotában dolgozó csapat. Szuper Levente egy kizárólag 23 éven aluliakból álló csapatot szeretne építeni, amelyhez egy nagyon komoly szakmai múlttal rendelkező külföldi edzőt keres.

A tervekről Szuper Levente, a Vasas HC szakosztályvezetője számolt be a Jégkorongblognak: “Szeretnénk minél több srácot megmenteni a magyar jégkorongnak. Nehéz feladat lesz, de reméljük, hogy össze lehet hozni egy ütőképes U23-as csapatot Magyarországon. Fiatal csapatot kívánunk indítani, de komoly erőkből álló, versenyképes társaságot igyekszünk összerakni. Hamarosan beindítom a kanadai junioros kapcsolataimat, keresünk olyan légiósokat, akik eljönnének Budapestre hokizni és akár tanulni is. Természetesen ők is szigorúan 23 éven aluliak lehetnek.

Az első és legfontosabb a megfelelő edző kiválasztása. Ez az, amin nem szabad spórolni. Azt látom, itthon sokan nem értik, mi a jelentősége egy igazán jó edzőnek. Fiatalokról van szó, tehát kemény, következetes edzőre van szükségük, nagy tapasztalattal és kiváló pedagógiai érzékkel.

Azért is fontos, hogy U23-as csapatunk legyen, mert ezt a TAO támogatja, elszámolható, tehát könnyebb a finanszírozása egy ilyen korúakból álló csapatnak. Ez egybevág szakmai céljainkkal, a Vasasnál megteremtjük annak a feltételét, hogy a gyerekek 80%-a ne kényszerüljön abbahagyni ifjúsági vagy junior kor után a játékot.

Jelenleg 7-8 olyan játékos van, akivel számolni tudunk a következő szezonban. Ebben a néhány évjáratban még nem állnak rendelkezésre túl nagy számban a fiatalok, de aki van, azt szeretnénk a rendszerben tartani. Az alsó határt az 1995-ben születettek jelentik, de közülük csak néhány játékosra számítunk.

El kellene itthon is kezdeni a tengerentúlon bevált college rendszert. Meg kell mentenünk a sportágnak a fiatalokat, és közben segítenünk kell továbbtanulásukat is, megfelelő iskolai teljesítményre ösztönözni őket. Mert felelősséggel tartozunk irántuk. Fontos a versenysport, de tudomásul kell venni, hogy nem mindenki tud majd megélni közülük a jégkorongból. Ezért rendkívül fontos, hogy játsszon, de tanuljon is a gyermek. A Vasasnál ezt nagyon komolyan vesszük, és szeretnénk a gyerekeket a továbbtanulásukban is segíteni.

Ha jó hokis lesz, az nagyon jó, de ha nem lesz az, akkor legyen elsősorban edző, de akár tanár, vagy bármi más, ami érdekli. Azt határoztuk el a Vasasnál, hogy azonnal elkezdünk érdeklődni ebbe az irányba, és elindulunk az új szemlélettel. Azt gondoljuk, hogy Budapesten és ezen belül a Jégpalotában jó dolog jégkorongozni. Az ország legjobb körülményeit biztosítja ez az épület.

Nem lehet kapkodni és előreszaladni. Egyelőre el kell kezdeni, megnézni, kikből tudnánk felépíteni ezt a dolgot. Hosszú távú építkezés ez, ez nagyon fontos. Fel kell építeni valamit, amihez az alapokat le kell tenni először. Célt akarunk adni a fiataloknak, hogy érezzék, van miért harcolniuk. Sokan azért kallódnak el, mert nem látják a fényt az alagút végén. Mi megpróbáljuk elindítani ezt a dolgot, aztán az a srácokon múlik, hogy ki lát ebben fantáziát. Nagyon nagy dolog, hogy a TAO-n keresztül az állam támogatja ezt a tervet. Ezzel a lehetőséggel élni kell.

Miért induljunk külföldi junior bajnokságokban? Helyette induljunk el itthon a felnőttben. Éppen ezért nyáron újra csatlakozni kívánunk a MOL Liga mezőnyéhez, a Vasas a 2013/14-es szezontól kezdődően újra részt venne a magyar bázisú nemzetközi bajnokság küzdelmeiben. Érdemes dolgozni és tanulni, ezt kívánjuk bebizonyítani.”

Cimkék: , ,

Összes (65)

Utolsó hozzászólások

 1. Laszlo Izsak
    #60
  kanada09,   

  @facsipesz: Ha ismered a Szupert akkor tudod hogy o" az OHL-ben jatszott,ami azt jelentette hogy kapott anyi e'v ingyenes egyetemet mint amenyi e'vet le hokizott Ottawaban.A WHL,OHL vagy a QMJHL-ben a'ltalaban minden fiatal kap olyan 3/4-szaz dollart havonta,igyen lakast meg ennivalo't,amikor befejezted a Junior e'veidet akkor van 5 esztendo"d hogy meg kezdjed az egyetemet valahol Kanadaban,vagy akarmilyen felso"bb iskolai tanfojamot,vagy e'ppen szakma ke'pzo"tt.Minden jatekos kap jelenleg olyan 5550.00 dollart iskolara minden e've'rt amit leto"lto"tt a junior ligaban,Ha Junior A hockeyt jatszottak akkor a jobbak kapnak NCAA vagy CIS egyetemi ajanlatokat a t"obbiek csak 50%-os ta'mogata'st kapnak ha elhuztak egy par esztendo"t ezekben a Junior A ligakban vagy semmitt.Ez azt jelentene',hogy ha egy fiatal hokis aki a Vasasnak lehuzot 4/5 evet kapna 4/5 anyi esztendo"re ingyen Magyar egyetemet.Valami ilyesmi az eszak amerikai college systema

 2.   #61
  galaxy,   

  @facsipesz: Ha megszűnik a TAO az az egész jégkorong sportra kifog hatni ráadásul tragikusan.
  Biztos hogy nem a Jégpalota hozzá állásával lesz a baj, mert szerintem inkább hoki meccseket rendeznének mint különböző rendezvényeket.Az edzőpályán elférnek az utánpótlás edzések és a meccseik. A DAB csak minimális edzést tartana és a meccseket. Patriot sajnos nagyon kérdéses.Ebben a U-23 csapatban annak kell örülni, hogy a srácoknak van még esélyük, hogy hokisok legyenek. Nem biztos, hogy minden 18-19 éves srác szerződést kap más "profi" csapatnál.Aki 23 évesen se talál profi szerződést annak sajnos úgyis vége az álomnak.
  A kanadai módszer nálunk nem működhet.Kanadában több jégpálya van mint nálunk hoki játékos....

 3. ZsirafRemete
    #62
  ZsirafRemete,   

  Isten hozott. HAJRÁ!!!

 4. facsipesz
    #63
  facsipesz,   

  @galaxy: "A DAB csak minimális edzést tartana és a meccseket. "

  Ez hol volt leírva? (Mármint a minimális edzés) Lehet, hogy elsiklottam felette.

  Illetve: "Az edzőpályán elférnek az utánpótlás edzések és a meccseik." Nem vagyok otthon az ifi-junior szabályokban, ez a bajnokság nem igényel lelátót a meccseken?

  Ez a college-rendszer (ha Levi a kanada09 által leírtakra gondolhat) elég zavarosnak hangzik: TAO-ból lehet fizetést adni játékosoknak?..

  Egyébként az akadémiai rendszer nem működne? Egy két-pályás csarnoknál mi lehet ideálisabb helyszín hozzá? A KMH-nál beindult akadémiáról tud valaki infót? Az milyen?

  Persze az igaz, hogy ahhoz, hogy a szülők ilyen sportakadémiára vigyék a gyereket (komolyabb múltú) hitelesség szükséges, ami a Jégpalotánál csak most kezd el (talán) felépülni.

 5.   #64
  galaxy,   

  @facsipesz: DAB játékos mondta nekem.
  Tavalyi Junior bajnoki döntő is a gyakorlóban volt, sőt volt olyan bajnokság, hogy a Stars összes meccse ott volt.
  Nem tudom, hogy fizetés mehet-e a TAO-ból.

 6. facsipesz
    #65
  facsipesz,   

  @galaxy: DAB-játékos mondta? Ja, az más.
  Bár nehezen tudom elképzelni, hogy drágán vett EBEL-játékosok bárhol máshol jobban szeretnének majd edzeni, mint a Jégpalotában. De ez már mind spekuláció.

  Volt, hogy a Stars összes meccse a Gyakorlóban volt? Arra gondolsz, amikor még volt Stars és nem kizárólag a mű- és gyorskorisoké volt a Gyakorló? Évekkel ezelőtt?

  Egyébként a Docler ide költözése és a Patriot elköltözése most kb. pont ugyanolyan odds-szal mehet (utolsó bekezdés):

  http://patriot.blog.nepsport.hu/archives/2013/02/17/Keson_ebredt_a_Patriot/

  Izgalmas lesz a nyár, én mindenesetre nagyon örülök, hogy végre van hokiélet a Jégpalotában. Ráadásul nem az a téma, hogy jövőre lesz-e a csarnokban valami, hanem hogy három minőségi bajnokság elfér-e az épületben egyáltalán. Király!

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk