Visszatér a Vasas a MOL Ligába

 

Felnőtt csapat indítását határozta el a Jégpalotában dolgozó csapat. Szuper Levente egy kizárólag 23 éven aluliakból álló csapatot szeretne építeni, amelyhez egy nagyon komoly szakmai múlttal rendelkező külföldi edzőt keres.

A tervekről Szuper Levente, a Vasas HC szakosztályvezetője számolt be a Jégkorongblognak: “Szeretnénk minél több srácot megmenteni a magyar jégkorongnak. Nehéz feladat lesz, de reméljük, hogy össze lehet hozni egy ütőképes U23-as csapatot Magyarországon. Fiatal csapatot kívánunk indítani, de komoly erőkből álló, versenyképes társaságot igyekszünk összerakni. Hamarosan beindítom a kanadai junioros kapcsolataimat, keresünk olyan légiósokat, akik eljönnének Budapestre hokizni és akár tanulni is. Természetesen ők is szigorúan 23 éven aluliak lehetnek.

Az első és legfontosabb a megfelelő edző kiválasztása. Ez az, amin nem szabad spórolni. Azt látom, itthon sokan nem értik, mi a jelentősége egy igazán jó edzőnek. Fiatalokról van szó, tehát kemény, következetes edzőre van szükségük, nagy tapasztalattal és kiváló pedagógiai érzékkel.

Azért is fontos, hogy U23-as csapatunk legyen, mert ezt a TAO támogatja, elszámolható, tehát könnyebb a finanszírozása egy ilyen korúakból álló csapatnak. Ez egybevág szakmai céljainkkal, a Vasasnál megteremtjük annak a feltételét, hogy a gyerekek 80%-a ne kényszerüljön abbahagyni ifjúsági vagy junior kor után a játékot.

Jelenleg 7-8 olyan játékos van, akivel számolni tudunk a következő szezonban. Ebben a néhány évjáratban még nem állnak rendelkezésre túl nagy számban a fiatalok, de aki van, azt szeretnénk a rendszerben tartani. Az alsó határt az 1995-ben születettek jelentik, de közülük csak néhány játékosra számítunk.

El kellene itthon is kezdeni a tengerentúlon bevált college rendszert. Meg kell mentenünk a sportágnak a fiatalokat, és közben segítenünk kell továbbtanulásukat is, megfelelő iskolai teljesítményre ösztönözni őket. Mert felelősséggel tartozunk irántuk. Fontos a versenysport, de tudomásul kell venni, hogy nem mindenki tud majd megélni közülük a jégkorongból. Ezért rendkívül fontos, hogy játsszon, de tanuljon is a gyermek. A Vasasnál ezt nagyon komolyan vesszük, és szeretnénk a gyerekeket a továbbtanulásukban is segíteni.

Ha jó hokis lesz, az nagyon jó, de ha nem lesz az, akkor legyen elsősorban edző, de akár tanár, vagy bármi más, ami érdekli. Azt határoztuk el a Vasasnál, hogy azonnal elkezdünk érdeklődni ebbe az irányba, és elindulunk az új szemlélettel. Azt gondoljuk, hogy Budapesten és ezen belül a Jégpalotában jó dolog jégkorongozni. Az ország legjobb körülményeit biztosítja ez az épület.

Nem lehet kapkodni és előreszaladni. Egyelőre el kell kezdeni, megnézni, kikből tudnánk felépíteni ezt a dolgot. Hosszú távú építkezés ez, ez nagyon fontos. Fel kell építeni valamit, amihez az alapokat le kell tenni először. Célt akarunk adni a fiataloknak, hogy érezzék, van miért harcolniuk. Sokan azért kallódnak el, mert nem látják a fényt az alagút végén. Mi megpróbáljuk elindítani ezt a dolgot, aztán az a srácokon múlik, hogy ki lát ebben fantáziát. Nagyon nagy dolog, hogy a TAO-n keresztül az állam támogatja ezt a tervet. Ezzel a lehetőséggel élni kell.

Miért induljunk külföldi junior bajnokságokban? Helyette induljunk el itthon a felnőttben. Éppen ezért nyáron újra csatlakozni kívánunk a MOL Liga mezőnyéhez, a Vasas a 2013/14-es szezontól kezdődően újra részt venne a magyar bázisú nemzetközi bajnokság küzdelmeiben. Érdemes dolgozni és tanulni, ezt kívánjuk bebizonyítani.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum