Botrány Lengyelországban: alig engednek be nézőt a meccsekre

   

A Lengyel Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint a szervezők mindössze 299 szurkoló beengedésére kaptak engedélyt az EIHC-tornára.

Az okokról egyelőre nem sokat tudni, egyes értesülések szerint az ügy hátterében a helyi klub, a helyi hatóságok és a lengyel szövetség közötti feszült viszony, hatalmi játszmák állnak, mások szerint egyszerűen arról van szó, hogy későn indították el az engedélyeztetési eljárást, így nem kapták meg a szükséges engedélyeket.

Piotr Halasik, a szövetség elnöke mindenesetre elnézést kért a szurkolóktól, és minden felelősséget magára vállalt: “Elnézést kérek minden hokiszurkolótól a kialakult helyzetért. Ez egy hatalmas szervezési botrány. Egyértelműen a szövetséget terheli a felelősség, biztosíthatom önöket, hogy ennek meglesznek a személyi következményei. Amikor erről a helyzetről értesültem, sajnos már túl késő volt. Ilyenkor már nagyon nehéz bármit is tenni.”

Reméljük, a kiutazó magyar szurkolók legalább a csütörtöki Románia és a pénteki Dél-Korea elleni mérkőzést megtekinthetik, hiszen ezeket délután játsszák. Abban a fenti nyilatkozat után csak a legoptimistább szurkolók reménykedhetnek, hogy szombatra rendeződik a helyzet. A két mérkőzés megtekintésére jogosító napijegyek egyébként az előzetes tervek szerint 8-12 zlotyiba, míg a bérlet 30 zlotyiba került volna.

A helyzet azért is nehezen érthető, mert a tychyi jégcsarnokot néhány éve építették át, impozáns 2700 ülőhelyes létesítmény lett belőle, amelyben a mellékelt ábra szerint járt már egyszerre 300 több néző is.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum