Mindenki átlag felettit produkált

   

A Fehérvár edzője csapata letámadását dicséri, a salzburgi túl sok egoizmust lát a húzóembereinél.

“Jónak tűnt ez a mérkőzés ? fújta ki magát Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Salzburgban megnyert derbi után. ? Nyerhettünk volna nagyobb különbséggel is, de emiatt nem bánkódunk. A végén üres kapura belőhettük volna a korongot, ehelyett a biztos megoldást kerestük, és végül mi kaptunk egyet a végén, de ez nem számított.

A siker legfontosabb tényezője az eredményes letámadójátékunk volt. Ez egy erre a vasárnapra kitalált taktika volt, nagyon sokat nem készültünk rá, de fegyelmezetten játszottuk, jól működött, és ha jól számoltam, három gólt is ebből szereztünk. Azt mondhatjuk tehát, hogy megleptük vele az ellenfelet.

Jól szűrtük meg a salzburgi támadásokat, már az elején, a korongkihozatalnál ott voltunk. Külön öröm és ez is a győzelem fontos részlete volt, hogy mind a négy sorunk betalált. Ezen a meccsen úgy tűnt, egyes játékosok magukra találtak, és sokan önbizalmat szerezve jégkorongoztak azok közül, akik eddig gyengébb teljesítményt nyújtottak.

Nagyon kevés átlagos teljesítmény volt csapatunkban ezen a vasárnapon, szinte kivétel nélkül mindenki átlag felettit produkált. Harcosság, keménység, határozottság jellemezte a Fehérvárt, és ezt nagyon jó volt látni.

Mindkét előnyünket belőttük, és hátrányban kiválóan védekeztünk, pedig a Salzburg igazán jó ezekben a helyzetekben. Tetszetős, jó hokit láthattak a nézők mindkét csapattól, egy jó kis összecsapáson, jó benyomást keltve szereztünk két pontot.”

Pierre Page, a Red Bull Salzburg kanadai vezetőedzője a hivatalos honlapnak ezt mondta a meccs után, mint írják, gondterhelten: “Ezúttal 49 lehetőségünk volt, legutóbb Villachban 46. Ez majdnem 100 gólszerzési alkalom két meccsen, és ennek ellenére kétszer is vesztettünk. Egyszerűen túl sokat akarunk túl gyorsan, és a tapasztalt játékosok is kevés felelősséget vállalnak fel a korong nélkül. Meg kell változtatnunk a csapat mentalitását, jelenleg túl sok egoizmust látok egyes játékosoknál.

Ugyanakkor szóvá kell tennünk, hogy a csapatunkból kiesett játékosok hiányát egyre inkább megérezzük. A ligának többet kellene tennie a játékosokért, jobban kellene védenie őket. Pillanatnyilag megint messze vagyunk attól, hogy szabályosan játsszunk az EBEL-ben.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum