Ausztria–Magyarország 6-5

   

A magyar ifiválogatott a sírból mentette túlórára a meccset két kapuslehozatalos góllal, Schmidt Ágoston 59:59-nél egyenlített, szétlövés után végül az osztrákoké lett a pluszpont.

Ezúttal sem változtattak a sorokon a stáb tagjai, és örömmel konstatálhattuk azt is, hogy Prém Zsombor a németek elleni végleges kiállítása után nem kapott eltiltást erre a mérkőzésre. Az osztrákokkal novemberben találkozott a magyar csapat, Bledben 5-1-re nyertek a mieink.

Király Olivér kezdett a magyar kapuban ezúttal, ő a németek ellen kapott lehetőséget a meccs második felében. Nagy tempóban vetette bele magát a magyar válogatott a vb folytatásának forgatókönyve szempontjából sorsdöntő mérkőzésbe, de egy-egy osztrák megindulás is veszélyes volt. Ezzel együtt a meccs első veszélyes próbálkozása rögtön góllal zárult: Balogh Ádám a kékről engedte el a lövést (tőle már ezt megszokhattuk), jó volt a takarás, az osztrák kapus nem is érhetett bele, 1-0.

Király Olivérnek kellett néhányszor közbeavatkoznia a folytatásban, különösen a harmad utolsó szakaszában. Előbb az osztrákok csapatkapitánya, Johannes Neumann küldte meg. 4:14-gyel a harmad vége előtt emberelőnybe kerültünk, és bár próbálkoztunk rendesen, Mika Haim a helyén volt az osztrák kapuban. Mint jeleztük, Király is, Ushan jobbról elengedett löketénél örültünk ennek, illetve akkor, amikor egy perccel a vége előtt Mester Mátét állították ki, és Felix Haiböck lőhetett közelről kapura. A blokkok is jól működtek, Szongoth Dománé „fájdalmasan” jól sikerült például.

A második harmadban szinte észrevétlenül letelt a maradék egy perc hátrány, hogy aztán két és fél percig ne tudjanak kijönni az osztrákok a harmadukból, szépen tartottuk a korongot, Franyó távoli, takarásból elresztett lövésénél jártunk a legközelebb a gólszerzéshez, a kipattanót Antonijevic vitte végig a kapu mögött. A harmad folytatása is a miénk volt, tüzeltünk rendesen, Fehér Kolos, Vén Bendegúz után egy kipattanót váltott gólra Schmidt Ágoston. Oberhauser lépett ki a hatodik percben, és bár Király fogta a ziccert, kiállítás lett a vége, hiszen Balogh visszahúzta a mezét. Nyolc másodperccel a hátrány lejárta előtt bepofoztak egy kipattanót az osztrákok (előtte kapuvasat is lőttek), nem lehetett megnyugodni, hátradőlni. Nem is dőltünk, szépen járattuk a korongot a támadóharmadban, Schwartz Gergő jobb szélről eleresztett lövése utat talált a kapuba, 3-1. Krainer maradt valahogy a kapu előtt üresen a 32. percben, megint közelebb jött Ausztria. Lobenwein lőtte kapura a következő magyar támadásnál, kicsit dühből is, Haim védett. A harmad vége egyértelműen az osztrákoké volt, kicsit zavarodott volt a mieink játéka, de megmaradt az egygólos előny.

Nem indult jól a záró harmad: emberelőnybe kerültünk, de gólt kaptunk belőle, Vén Bendegúz adta oda a korongot David Waschnignak, aki kegyetlenül kihasználta az ajándékba kapott lehetőséget, 3-3. Csőstül jön a baj, Schmidt Ágoston mehetett ki két percre, majd ahogy lejárt, Lőczi Barnabás is pihenhetett, a védelmen volt megint a sor. Kivédekeztük a hátrányt, majd elcseréltük magunkat, és három ember között ment egyedül kapura Haiböck, Király védett bravúrral. A harmad derekán teljesen nyitott volt a meccs. A vége előtt alig nyolc perccel ismét a védelem tétovaságát használta ki Ausztria, és egy közelről bekotort koronggal már 4-3-ra vezetett, Waschnig duplázott. Sőt, megérezték a vérszagot és 4:33-mal a vége előtt ismét betaláltak, állva hagyva a védelmet, Krainer volt eredményes. Laskawy lőtt ígéretesen többször is a véghajrára érve, majd 23,4 másodperccel a vége előtt Vén Bendegúz egy tömegjelenet végén betuszkolta a korongot a kapuba, 4-5. Időt kért Svasznek Bence – és milyen jól tette!

Elhoztuk a bulit, a srácok megjáratták a korongot, a végén pedig három emberünk is a kapu előtt ólálkodott, nem hagyva így látóteret az osztrák kapusnak: Laskway rálőtte, a dudaszó pillanatában pedig megmozdult a háló – mint a videózás során kiderült, 0,6 másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, Schmidt Ágoston ért bele a legvégén.

A hosszabbítás során nem esett gól, Laskawy állt hozzá legközelebb, a szétlövéseknél viszont csak Antonijevic talált be részünkről.

Egy pont lett a vége egy hatalmas „comeback” után, még sokat érhet.

aut_hun_u18

fotó: MJSZ

Az U18-as válogatott mérkőzései a divízió 1/A-s világbajnokságon:

Április 14., vasárnap, 16:30: Dánia–Magyarország 1-4
Április 15., hétfő, 13:00: Magyarország–Németország 2-8
Április 17., szerda, 13:00: Magyarország–Ausztria 5-6 b.
Április 18., csütörtök, 13:00: Magyarország–Ukrajna
Április 20., szombat, 16:30: Magyarország–Japán

A magyar válogatott Németország elleni sorai: Pásztor (Király) – Prém, Vén, Barna, Antonijevic, Laskawy – Franyó, Balogh Á., Lobenwein, Schmidt, Schwartz – Lencsés, Szongoth Döme, Lőczi B., Szongoth Domán, Nagy A. – Nagy D., Fehér K., Mayer, Mester, Almás

Az U18-as válogatott szakmai stábja:

Svasznek Bence szövetségi edző, Tokaji Viktor másodedző, Strenk Hunor másodedző, Gröschl Tamás másodedző, Kecskeméti Áron kapusedző, Szirányi Dániel fizioterapeuta, Barna Márton fizioterapeuta, Magyar Péter felszerelés-menedzser, Pankár Tibor sportpszichológus, dr. Karácsony Atilla orvos, Dobos Sándor médiamunkatárs, Imre Lajos csapatvezető

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 
  • Sport Tv
VB 16:20 SUIGER 
  • Sport Tv
VB 20:20 SWEFIN 
  • Sport Tv/AMC
VB 20:20 USACZE 
  • Sport Tv/AMC
május 25., szombat
VB 14:20 elődöntő
  • SPORT 2
VB 18:20 elődöntő
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 bronzm.
  • SPORT 2
VB 20:20 döntő
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum