Lengyelország–Magyarország 5-2

   

A magyar férfiválogatott kikapott a világbajnoki felkészülés első edzőmérkőzésén.

Lejátszotta első felkészülési találkozóját a bolzanói divízió 1/A-s vb-re készülő magyar válogatott. A lengyelek elleni pénteki találkozón a kapusok közül Farkas nem öltözött, a védők közül Falus nem lépett jégre, míg a csatárokat illetően Hári nem szerepelt. Magyarország kapujában Horváth Dominik kezdett, míg a lengyeleknél Fucík kapott lehetőséget. A mérkőzést a hazaiak kezdték élesebben, Horváthnak nagy bravúrt kellett bemutatnia a második percben, aztán a hatodik minutumban egy saját harmadunkban eladott korong után kellett résen lennie. A lengyel fölény a kilencedik percben érett góllá, amikor Chmielewski jól érkezett egy Horváth-védés után elé pattanó játékszerre (1-0). Az első komolyabb magyar támadásra 12 percet kellett várni, Galló járt közel ahhoz, hogy egyenlítsen, de nem tudta átemelni a korongot a fekvő kapus mamutja fölött. A nyitó játékrész második felére kiegyenlítettebbé vált a játék, mégis megszületett a második hazai találat: Walega centerezését az üresen érkező Kolusz tette be közelről (2-0).

A második húsz percre jó felfogással érkezett ki nemzeti együttesünk, Mihály kellemetlen lövésénél figyelnie kellett Fucíknak, nem sokkal később pedig Papp lövése kerülte el alig a lengyel kaput, de a két magyar lehetőség között volt egy nagy mentése Kissnek egy kiugró hazaival szemben. A harmad elején sok lehetőséget kialakítottunk, de a saját kapunk környékén több hibát is vétettünk, de nem büntették azokat góllal. A mérkőzés felénél eljött az első kiállítás, Némethet küldték ki. Lengyelország úgy tűnt, kihasználta a fórt, de mint a videobírózás során kiderült, Horváth nem önszántából nem ért át Chmielewski lövésére. Alig tért vissza Németh, Nilsson kapott kisbüntetést, ezt a hátrányt is kibekkeltünk Horváth vezérletével. Nem sokra rá fordult a kocka, mi játszhattunk öt a négy ellen, csak a fór végén tudtunk érdemben felállni, Nilssonnak volt egy komolyabb lövése. A középső játékrész hajrája kettős magyar emberhátrányt hozott, előbb Mihály csapott oda egy lengyelnek, aztán Nilssonnál láttak gáncsolást. A dupla létszámhátrányos helyzetet hősiesen kibekkeltük, sőt a büntetőpadról visszatérő Mihály kiugorhatott, Fucík védte a szólóját.

A harmadik harmad negyedik perce meghozta a magyar szépítést, a Terbócs lövése utáni kipattanót Németh tette be közelről (2-1). Nem sokra rá egy megpattanó lengyel lövés a kapuvason csattant, a következő shiftben pedig a kiugró Mihállyal szabálytalankodtak. Az emberelőnyben talán szabálytalankodtak egy magyarral, nem történt ítélet, ellenben nem sokkal később megszületett a harmadik hazai gól egy kiugrás végén Komorski révén (3-1). Fél percen belül jött a következő találat, Urbanowicz és Pas kettő a semmire meglépett, utóbbi zárta góllal az akciót (4-1). A gyorsan bekapott gólokat követően hajtott a csapatunk a második találatért, lendületünket egy Stipsicz-kisbüntetés törte meg öt és fél perccel a vége előtt. A hátrányt kivédekeztük, majd a büntetőpadról visszatérő csapatkapitányunk beverte a pakkot a fordított alapállású lengyel kapus lepkés kesztyűje mellé (4-2). Három minutummal a vége előtt időt kértünk és lehoztuk a kapust, ez arra volt elég, hogy a hazaiak beállítsák a végeredményt. A legvégén még kaptunk egy másfél percnél is kevesebb emberelőnyt, az eredmény azonban már nem változott.

Magyarország 5-2-es vereséget szenvedett, szombaton 15:45-től újra összeméri erejét a két válogatott.

A magyar férfiválogatott pénteki sorai:

Nemes, Sebők, Galló
Mihály, Papp, Varga
Ambrus, Németh, Terbócs
Nagy, Horváth B., Sárpátki

Nilsson, Stipsicz
Kiss, Fejes
Hadobás, Horváth M.
Szabó, Ortenszky

Horváth D. (Bálizs)

A magyar férfiválogatott aktuális kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, NOR1.), Farkas Roland (BJAHC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, SWE-3.), Horváth Milán (Briancon, FRA-1.), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, SUI-2.), Seregély Máté (FTC-Telekom), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)

Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Esbjerg, DEN-1.), Galló Vilmos (Linköping, SWE-1.), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, FRA-1.), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, SWE U20), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, NCAA), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, GER-1.), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, FIN-1.)

A magyar férfiválogatott stábja:

Don MacAdam szövetségi kapitány, Szilassy Zoltán másodedző, Kiss Dávid másodedző, Daniel Goller kapusedző, Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos, Antal Dénes fizioterapeuta, Hubay Zsombor fizioterapueta, Nagy József felszerelés-menedzser, Ács Ferenc erőnléti edző, Puskás Sándor erőnléti edző, Závodszky Szabolcs technikai koordinátor, Németh Gergely sportpszichológus, Szilágyi Levente csapatvezető, Végh Benedek szakági vezető

A magyar férfiválogatott felkészülési mérkőzései:

április 12., péntek: Lengyelország–Magyarország 5-2
április 13., szombat: Lengyelország–Magyarország
április 19., péntek: Magyarország–Norvégia
április 20., szombat: Magyarország–Norvégia
április 23., kedd: Olaszország–Magyarország

A bolzanói divízió 1/A-s világbajnokság menetrendje:

Április 28., vasárnap:
12:30: Dél-Korea–Szlovénia
16:00: Japán–Magyarország
19:30: Románia–Olaszország

Április 30., kedd:
12:30: Szlovénia–Románia
16:00: Magyarország–Dél-Korea
19:30: Olaszország–Japán

Május 1., szerda:
12:30: Magyarország–Románia
16:00: Japán–Dél-Korea
19:30: Szlovénia–Olaszország

Május 3., péntek:
12:30: Dél-Korea–Románia
16:00: Szlovénia–Japán
19:30: Olaszország–Magyarország

Május 4., szombat
12:30: Románia–Japán
16:00: Olaszország–Dél-Korea
19:30: Magyarország–Szlovénia

polhun_stipsicz_vd

fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum