Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 1-4

   

Hideg zuhany a javából: a Fehérvár háromgólos vereséget szenvedett a negyeddöntő hetedik meccsén, így alapszakasz-másodikként a playoff első körében kiesett, fájó búcsút véve az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnoktól.

A párharc utolsó mérkőzésére nem sok meglepetés maradt, amelyik csapat kevesebbet hibázik és ki tudja domborítani erősségeit, továbbjut. A Volánnál a felépült Leclerc visszakerült a csapatba, Laberge maradt ki. A kapuban ezúttal is Roy kezdett. Saját harmadban eladott korongból jött az első dél-tiroli helyzet, Roy védett. A vendégek harcmodora nem változott, minden helyzetből azonnal küldték kapura a korongot. A negyedik fehérvári sor kiharcolt egy emberelőnyt, McGauley bombája túljutott a kapuson, de balszerencsére az oldalsó vasról kifelé pattant. A korong Mantingerhez került, aki maga fejezte be a kettő-egyes kontrát, Roy újabb bravúrral őrizte a gólnélküli döntetlent. Hihetetlen energiák cikáztak a jégen, a magas színvonalú mérkőzésen felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A szurkolás is elsőrangú volt, sokan érkeztek dél-Tirolból is, de a hazai hangorkán mindent elnyomott. Önfeláldozóan blokkoltak a látogatók, ha sikerült túljutni a védőkön, Smith kapus állta a sarat. Villámgyorsan elröppent az első tíz perc és a másodikra sem lehetett panasz. Fournier távolról, Hári közelről tesztelte Smitht. A 15. percben McGauley felvezette a korongot, az érkező Stipsiczhez játszott, ez az ajtó-ablak helyzet is kimaradt. Egy Leclerc-Bartalis összjáték volt ígéretes, ebből sem lett gól. A 18. percben megkapták első emberelőnyüket a vendégek is; hamar felálltak, Schofield lövése Morleyról pattant a kapuba, felrobbant a vendégszektor a boldogságtól (0-1). Öt az ötben Ege is ziccerbe került, Roy hihetetlen mozdulattal ért vissza a lövésre. A Fehérvár játékára nem lehetett panasz, csak az eredmény nem volt az igazi, de sok volt még hátra.

A középső felvonást Stanton előző harmadvégi kiállítása miatt emberelőnyben kezdte a Volán: döcögősen indult a fór, de hamar kiegyenesedett minden: a 21. percben Campbell lökete oldalra jött ki a kapusról, éppen Leavens elé, aki az üres kapuba tessékelte a pakkot (1-1). Atkinson tette palánkra Petant, nem tűnt szabályosnak az ütközés, lent is maradt a korábbi fehérvári kedvenc. A játékvezetők nem ítéltek kiállítást. Egyenlő létszámban jobb volt a Volán, az agresszív letámadással nehezen boldogultak az olaszok. Fordult a kocka, kijött a szorításból a Pustertal, sőt, Akeson nagy helyzetben hibázott. Rácseréltek a fáradt sorunkra, öt az ötben is felálltak, nagy nehezen túléltük a nehéz pillanatokat. Furcsa volt a játékvezetés, több durva faultot is elengedtek mindkét oldalon, majd Nilssonra fújtak egy véleményes kisbüntetést. A 31. percben jó fórjáték után Akeson bombája SIllről vágódott a hálóba (1-2). Újra futhattunk az eredmény után. Nem esett kétségbe a magyar csapat: Hári betett korongjáról centikkel maradt le Nilsson. Hazai attakok után gyorsan eljött kontrából az ellenfél; Akeson megmutatta, hogy befejezni is tud: bemutatta a passzt, majd egy csellel becsapta Campbellt, végül Roy mellett is eltette a pakkot (1-3). Szépségdíjas találat volt, el kell ismerni. A gól megfogta a Volánt, akár el is dőlhetett volna a mérkőzés. A végére egy Kuralt helyzet maradt, nem sikerült csökkenteni a különbséget.

Kétgólos hátrányban indult a harmadik harmad, elő kellett lépni a hazai ászoknak is. Nem volt már mire tartalékolni, az addig jobban játszó Pustertal ellen kellett fordítani a továbbjutáshoz. A játékrész elején akadozott a gépezet, de Kuralt helyzete jelezte, összeálltak az egységek. Ambrus Gergő harcolt ki kiállítást, a szezon legfontosabb emberelőnye következett. Záporoztak a lövések a vendégkapura, Hári előtt ott tátongott a háló, de Smith visszazárt és lekapta a gólba tartó pakkot. Mihály és Bartalis közleije is kimaradt, jó volt a fórjáték, de mit sem ért gól nélkül. Amikor újabb szép támadást követően Kuralt helyzete sem ért célt, már csak tíz perc volt hátra a meccsből. A szurkolókra nem lehetett panasz, rajtuk semmi nem múlt, űzték-hajtották a kedvenceket. Az 52. percben eldőlt a mérkőzés és a párharc is: eljöttek kontrában a vendégek, kiküzdötték a korongot az alapvonal mögött, az elcsúszó védekezés miatt a passz üres embert talált, Kasastul pedig a hálóba bombázott (1-4). Kiss Dávid mindent megpróbált, visszanézette a találatot, de a játékvezetők nem találtak egyértelmű bizonyítékot, hogy a hátsó korongfogó hálót is érintette a pakk az akció során. A hátralevő időben csendesen csordogált a játék, a mieink beletörődtek a megmásíthatatlanba. A jobb csapat győzött és továbbjutott. A párharc során mindvégig a Pustertal járt közelebb saját maximumához, az olaszoké volt a jobb kapusteljesítmény, el tudták rontani Háriék játékát és az egyéniségeik is a legfontosabb pillanatokban villantak. A Hydro Fehérvár remek alapszakasszal, bravúrosan kivívott CHL-szerepléssel, de a vártnál korábban búcsúzott a 2023-2024-es szezontól és az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnoktól.

Az ICEHL idei elődöntős párosítása így szívfájdító módon a Volán nélkül alakult ki: az alapszakaszgyőztes Klagenfurt a nyolcadik kiemeltként bravúrral továbbjutó Pustertallal, míg a címvédő Salzburg a tavalyi ezüstérmes Bolzanóval csap össze a négy között.

PH-FEHERVARAV19-Action-photo2 avs pus hari

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári J., Kuralt, Fournier, Campbell – Leavens, McGauley, Atkinson, Stipsicz, Nilsson – Leclerc, Bartalis, Mihály Á., Robertson, Phillips – Ambrus G., Németh, Terbócs, Ambrus Cs., Kiss R.

A Pustertal elleni negyeddöntő menetrendje:

március 3., vasárnap, 17:30: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2 h.
március 4., hétfő, 19:15: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2
március 7., csütörtök, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 4-3
március 8., péntek, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 2-1
március 11., hétfő, 19:15: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 5-3
március 13., szerda, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 4-2
március 16., szombat, 17:30: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 1-4

Az ICEHL-negyeddöntők összesített végeredménye:

Klagenfurt (1.)–Vorarlberg Pioneers (10.) 4-2
Hydro Fehérvár AV19 (2.)–Pustertal Wölfe (8.) 3-4
Red Bull Salzburg (3.)–Black Wings Linz (5.) 4-1
Bolzano Foxes (4.)–Villach (6.) 4-1

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum