Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 4-2

   

A Volán nagyot szenvedve jött vissza mínusz háromról mínusz egyre, de az 57. percben Schofield fórban döntött, így mindent eldöntő hetedik meccsre kerül sor a negyeddöntőben.

A Hydro Fehérvár AV19 a hétfői mérkőzéssel megegyező összeállításban korcsolyázott jégre, a kapuban is Roy kezdett. Jól állt bele a Volán, öt az ötben is felállt a támadóban, Kuralt előtt adódott az első nagyobb gólszerzési lehetőség, Smith-ben akadt el, a túloldalon Schofield és Ege veszélyeztetett. Hamar ébredt a Pustertal, amelynek nem volt vesztenivalója, ez látszott is: a bruneckiek átvették a kezdeményezést, és még a játékrész első felében másfél perc alatt két gyors góllal sokkolták a Volánt – ismét jött a mentális rövidzárlat, ha úgy tetszik. Alex Petan elé még szerencsével pattant oda a korong, ahogy lágyan beemelte, az viszont már klasszismegoldás volt (1-0). Még az első találat adta lendületből meg is duplázta előnyét a Pustertal, Robertson Catenacci korcsolyáján megpattanó felszabadítása az alap mögül a lehető legrosszabb helyre, középre ment, gyakorlatilag egy lekészítés lett az érkező Atwalnak, aki megnézte és kibombázta a lepkés oldalt (0-2). Eltartott egy ideig, míg a hideg zuhany után magukhoz tértek nagyjából a székesfehérváriak, a 16. percben kiharcoltak egy emberelőnyt, de Smith kapuson nem tudták átjuttatni a pakkot Háriék. Fél perccel a vége előtt Kuralt is kiült, kétgólos hazai előnnyel és áthúzódó fórral mehettek a szünetre a csapatok.

A harmad eleji hátrányt kivédekezte a Volán, a kiegészülés után a visszatérő Kuralt volt nagyon közel a szépítéshez, Smith belekapó lepkéséről éppen csak mellépördult a játékszer. A fordulásból a farkasok is növelhették volna előnyüket, egyik helyzetből sem lett gól. Egy támadóharmadban elkövetett felesleges szabálytalanság nyomán Deluca kiállításánál próbálkozhatott 5 a 4-ben a Fehérvár, de egy újabb veszélyesen elszórt korongból hátrányban is az olaszok találhattak volna be, ha Roy nem segíti ki a társakat bravúrral. Érdemi vendéghelyzet nélkül lepergett a fór, ez megint azok közé a meccsek közé tartozott, ahol nem találta a játékát a Volán. Jött is a büntetés, a 26. percben már tényleg hárommal mentek a vendéglátók: a rendezetlenül korizgató védelemnek esélye sem volt Andergassennel és Petannal szemben, a korábbi fehérvári kedvenc ezúttal szép fonákmozdulatával mattolta a kiszolgáltatott Roy-t – 3-0, a látottak alapján félő volt, hogy kevesebb mint félóra alatt eldől a hatodik meccs. Egyre frusztráltabbá vált a magyar csapat, Robertson kiállítása alatt megint Roy-nak kellett megmentenie a brigádot az újabb kapott góltól. A mérkőzés felénél Fournier lőtt jó szögből, nem jött ki Smith-ről, a korongot birtokló kapus tarkóját Terbócs simogatta meg, ezt sem Atwalék, sem a játékvezetők nem díjazták különösebben, utóbbiak leginkább egy kisbüntetéssel. Nem nagyon volt benne, de a kiegészülés után összejött a szépítés, Hári tenyeresét nem fogta Smith, a mellette parkoló Kasastulról Magosi elé csorgott a pakk, üres kapu, 3-1. Mantinger rögtön visszaállíthatta volna a háromgólos differenciát, Roy végül üggyel-bajjal összeszedte, de látszott rajta, hogy ő is egyre bosszúsabb a folyamatos brunecki helyzetek miatt. A harmad végén még Laberge került fókuszba: jó keresztje után McGauley bombáját fejjel védte Smith, majd Sill ütközte le a kanadait a palánknál, fájdalmak között kellett letámogatni a jégről. Szenvedett a Fehérvár, látható volt, hogy a harmadik húsz percben valami komoly fordulatnak kellene jönnie ahhoz, hogy ne kerüljön sor hetedik meccsre.

Az nem jött, de a 48. percben egy gólra így is visszaküzdötte magát a Volán. Egy buli után Kuralt erőszakosságát (lehet, hogy volt ott egy gáncsolás is…) és megint Magosit kellett dicsérni, akik együttesen kikaparták a gesztenyét Stipsicznek, a bekk pontos lövésével izgalmassá tette a végjátékot. De csak az 57. percig, ekkor a fáradt hátrányos egységet lekorizó Schofield előnyben eldöntötte a mérkőzést, a Pustertal így ismét megérdemelten hozta a maga hazai meccsét. Ez azt jelenti, hogy hat csörte után sincs idegenbeli győzelem, vagyis a mindent eldöntő szombati, székesfehérvári hetedik összecsapáson dől el a továbbjutás kérdése.

Közben az alapszakaszgyőztes Klagenfurt 5-1-es feldkirchi sikerével csak lezárta a Vorarlberg elleni szériát, ezzel eldőlt, hogy a Volán továbbjutása esetén a címvédő Salzburggal elődöntőzne – de odáig el is kell jutni.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári J., Kuralt, Fournier, Campbell – Leavens, McGauley, Laberge, Stipsicz, Nilsson – Atkinson, Bartalis, Mihály Á., Robertson, Phillips – Ambrus G., Németh, Terbócs, Ambrus Cs., Kiss R.

A Pustertal elleni negyeddöntő menetrendje:

március 3., vasárnap, 17:30: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2 h.
március 4., hétfő, 19:15: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2
március 7., csütörtök, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 4-3
március 8., péntek, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 2-1
március 11., hétfő, 19:15: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 5-3
március 13., szerda, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 4-2
március 16., szombat, 17:30: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe (ha szükséges)

Az ICEHL-negyeddöntők összesített állása:

Klagenfurt (1.)–Vorarlberg Pioneers (10.) 4-2
Hydro Fehérvár AV19 (2.)–Pustertal Wölfe (8.) 3-3
Red Bull Salzburg (3.)–Black Wings Linz (5.) 4-1
Bolzano Foxes (4.)–Villach (6.) 4-1

PH-HCPUSTERTAL-HCP-vs-AVS2

fotó: Foppa Iwan/HC Pustertal

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum