Jön az Erste Liga-negyeddöntők harmadik felvonása

   

Illetve van, ahol technikailag csak a második…

Természetesen kedd este már új helyszínekre költöznek a csapatok: a BJAHC a Vákárba, a GYHK a Megyeri útra, a Brassó Miskolcra, az FTC-Telekom pedig Debrecenbe látogathat.

Először Székelyföldön, magyar idő szerint 17:30-kor indítják útjára a pakkot, ahol a Sportklub Csíkszereda és a BJAHC küzdelmei 1-0-s hazai előnyről folytatódnak az ismert okok miatt. Mivel a szombati, káposztásmegyeri mérkőzés végeredménye a versenybíróság döntése nyomán semmisnek tekintendő, ezért technikailag a mai, csíkszeredai összecsapás lesz a második meccs, a következő a harmadik, és így tovább – az újrajátszandó mérkőzést március 21-én rendezik meg a Vasas Jégcentrumban, amennyiben szükséges. Ami a párharc eddigi lefolyását illeti, eddig rendkívül kiélezetten alakult, mind gólokban, mind pedig statisztikai mutatókban kimondottan közel voltak egymáshoz a felek. Március 8-án, az első mérkőzés 16. percében Szabó Bence révén vezetéshez jutottak a káposztásmegyeriek, ám a középső etap elején Péter Balázs kiegyenlített, majd az utolsó játékrészben Láday emberelőnyös találata eldöntötte az első találkozó sorsát. Tizennégy kiállítást hozott a párharc első felvonása, Kangyal Balázs együttese 8:41 percet, míg a csíkiak 14:20 percet riogathattak emberfórban. A kapura lövési és védési mutatókban még kiegyenlítettebb a verseny, Schlekmannék kereken 30-szor, a csíki támadók pedig 33 lövéssel kínálták meg az ellenfél hálóőrét, Farkasnak 31-szer, a túloldalon légiós kollégájának 29 alkalommal kellett közbeavatkoznia. Bár a párosítás végkimenetele szempontjából lényegtelenné vált a második összecsapás, a játékvezetői műhiba miatt újrajátszandó második mérkőzés adatainak górcső alá vétele székelyföldi-dominanciáról tanúskodik: hiába töltöttek a fővárosiak bő egy perccel több időt emberelőnyben, azon a napon Sofronék kereken tízzel több bombát zúdítottak Farkas ketrecére, O’Connornek csak 29 alkalommal, kollégájának viszont 38-szor kellett közbeavatkoznia. Feltűnő tendencia lehet, hogy az óvott mérkőzésen a mérleg nyelvét ismét az emberelőny jelentette, a Csíkszereda ugyanis Levin jóvoltából a mindent eldöntő találatot csakúgy, mint egy nappal korábban, újfent emberfölényes játékhelyzetből szerezte. Eddig Levin és Láday a párosítás két legeredményesebb játékosa, a székely óriás és a visszatérő izraeli egyaránt 2-2 ponttal áll.

18:00-tól a Megyeri úton is izgalmasnak ígérkező rájátszásmeccsre látogathatnak a fanatikusok, az Újpest és a Gyergyó csatája 2-0-s vendégelőnyről roboghat tovább. Igazi hokicsemegével kecsegtettek a felek csörtéi ezidáig, bár az első mérkőzésen hiába tüzelt a címvédő 51-szer Rajna kapujára, a magyar válogatott kiválósága elképesztő, kereken 50(!) védést mutatott be a találkozón, így a lényegi kérdések csak a hosszabbítás 70. percében dőltek el Sylvestre extáziskeltő emberelőnyös találatával. A riválisok március 9-i összecsapása újfent igazi hokiünnepet hozott, kiváló harmadokkal rukkoltak elő a csapatok, Justék ekkor már több alkalommal is nyomás alá tudták helyezni Rinne ketrecét, plusz a statisztika szerint a védőzónában is konszolidálódni látszódtak a dolgok – az előző napi 51 lövéshez képest Szabóék „csak” 38 kísérletet engedélyeztek az ellenfélnek. Mindhiába, Benk korai góljára 5 perccel később Vincze Péter válaszolt, a középső etapban Kovács Alex találatára Bodó is megtette ugyanezt, végül az utolsó harmadban Császár és Sylvestre köszöntek be Rajnának egymás után, amire a duplázó Kovács már csak az 55. minutumban tudott válaszolni, újabb találat viszont már nem született a hátralevő időben. Ennek a párharcnak a remek formában tevékenykedő Császár és Haaranen a két legeredményesebb játékosa 3-3 egységgel, újpesti oldalon a Kovács Alex-Metsävanio-Laakkonen trió összes tagja 2 ponttal áll.

18:30-tól Magyarországra költözik a DVTK–Corona széria is, a hetek óta ihletett formában tevékenykedő Jegesmedvék a Népkertben folytathatják zsákmányszerzésüket. Apránként ténnyé vált az, amit az alapszakasz végéhez közeledve kissé még félve mertünk kimondani: úgy tűnik, a szezon lényegi részére Steve Kasper együttese valóban összekovácsolódott, az új szerzemények kiváló egyveleget alkotnak a magyar maggal, s a már eddig is Miskolcon tevékenykedő légióskontingenssel. Óriási izgalmakat hozott a két együttes első playofftalálkozója, Vesey rögtön a 4. percben vezetést szerzett az anyaországiaknak, Valchar viszont a mérkőzés feléhez közeledve egalizált, sőt, Boriszenko révén a barcaságiak a 34. minutumban előnyhöz is jutottak. 4 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt Bartos kulcsfontosságú pillanatban bizonyította, a rájátszásban is lehet rá számítani, a mindent eldöntő találatot pedig Berdnyikov vitte be az utolsó játékrészben. A riválisok második összecsapása eredmény szempontjából még simább kimenetelű mérkőzést hozott, mint az egy nappal korábbi, az összkép azonban jóval árnyaltabb ennél. Valcharék hiába tüzeltek 45-ször a DVTK 29 próbálkozásával szemben, Vosvrda elképesztő napot fogott ki, a cseh portás 44 védésének és jobb lövési hatékonyságának köszönhetően a DVTK 2-0-ra módosította a széria állását. Ezen a találkozón a Corona részéről Sills talált be, a miskolciaknál pedig Kulesov, Szathmáry és Razumnyak is bevette Dubeau kapuját. A Jegesmedvék háza táján rendkívül arányosan oszlik meg az össztermés: két meccs után hat DVTK-játékos áll kettő ponttal, brassói oldalon csak Boriszenko és Zagidullin tett bele ugyanennyit a közösben. A csapat veterán zsenije, Radim Valchar eddig csak egy pontot szerzett, ami tőle picit szokatlan, a cseh-román zseni teljesítménye kulcsfontosságú lesz a széria végkimenetelének szempontjából.

Szintén ugyanebben az időpontban rendezik a negyeddöntők párosításai közül az eddig legsimább kimenetelűnek tűnő párharcot, a DEAC 2-0-s hátrányban várja hazai jégen az FTC-t. Az első találkozón feszültségből nem szenvedtünk hiányt, a gyengén kezdő, az első játékrészben már kétgólos hátrányba kerülő Debrecen magára talált a középső etapban, a Mihalik fivérek találatainak köszönhetően a csapatok 3-2-es ferencvárosi fórral fordulhattak rá az utolsó húsz percre, ám az egyenlítő találatot már nem tudták bevinni Bucskinék a hátralevő időben. A rájátszásos csörtékhez méltóan a felek második randevúját is paprikás hangulat jellemezte, rengeteg kiállítást fújtak a játékvezetők, ám ekkor a DEAC már nem tudta megcibálni az oroszlán bajuszát: Nolan LaPorte vezérletével a Fradi hat gólig meg sem állt, míg a Debrecen Kloz jóvoltából csak egyszer tudta mattolni Nagy Kristófot. 30 másodperccel a végső dudaszó előtt még Jakabfy és Tóth Gergő ökölcsatája borzolta a kedélyeket, ezen a találkozón az első összecsapással ellentétben nem született eltiltás, ám debreceni oldalon még ma sem lesz az a Krollis, aki az első felvonás után két meccset kapott a játékvezető leütközéséért.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA ÉLŐ
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum