Olimpija Ljubljana–Hydro Fehérvár AV19 3-6

   

A Fehérvár a gyengébb első harmad után kétgólos hátrányából végül háromgólos előnyt kovácsolva szerezte meg a szezon egyik legfontosabb három pontját a szlovén fővárosban.

Az egymeccses eltiltását letöltő Fournier visszatért az első hátvédpárba, Robertson így Phillipsszel bekkelt. A teljes négy sort Ambrus Csongor egészítette ki, Kiss Roland a negyedik egységet támogatta, a fehérvári kapuban Roy, a hazaiaknál Horák kezdett.

Az első nagyobb védés a kanadai nevéhez fűződött egy bulikör széléről leadott lövésnél, majd egy jó centerezés után Németh kapását hárította Horák. Simsic, majd Bicevskis helyzeténél is észnél kellett lennie Roy-nak, jobban kezdett a Ljubljana. A 7. percben meg is érkezett a hazai vezetés: egy gyors támadás végén Simsic úgy lőtte rá a balszélről, hogy a korong Roy-ról Leskinenhez pattanjon ki, ő egyből ismétlés helyett inkább okosan betette középre Cosicnak, akinek így már csak az üres hálóba kellett továbbítania (1-0). Nem igazán jutott közelebb érdemben a kapuhoz a Volán, Nilsson távoliját leblokkolták, a harmad felénél három kaput találó lövést tudott felmutatni a magyar csapat. A 13. percben már kettővel mentek a szlovénok: egy vendégcsere után tört be a fehérvári harmadba az Olimpija, a házi pontkirály Gooch lendületből kicselezte Mihály Ákost, majd kilőtte a hosszút (2-0). Még a szünet előtt sikerült a szépítés, egy borzalmas szlovén védekezést használt ki a Fehérvár 16:21-nél, Leavens hozta ajtó-ablak ziccerbe Bartalist, aki senkitől sem zavartatva be is verte szezonbeli 15. gólját (2-1). Kár, hogy ez a túloldalon is megismétlődött: egy igen esetleges szlovén támadás végén a palánkról visszajövőt Ziga Pance tette be fonákkal a kapu előtt teljesen egyedül felejtett Predannak, aki köszönte és közelről mattolta az esélytelen Roy-t (3-1). A játékrészt ráadásul McGauley kiállítása zárta, több mint egy percnyi áthúzódó ljubljanai fórral indult a középső etap.

Nagy helyzet igen, újabb szlovén találat nem született belőle, a kiegészülés után pedig gyors góllal zárkózott a Volán. Bartalis adta vissza a kölcsönt Leavensnek, a kanadai szólóját elsőre még védte Horák, a duplázás viszont már áttáncolt rajta (3-2). A 26. percben a végig remekül menő Simsic jó szögből leadott tenyeresét hárította Roy, míg a mérkőzés derekán egy székesfehérvári tűzijátéknál cseh kollégája került a dolgok középpontjába. A meccs felén túl egy felesleges palánk melletti szabálytalanságért Leskinen kapott jogos két percet meg néhány nevelő célzatú fülest Campbelltől. Az első vendégfórból sem lett gól, majd öt az ötben Campbell mintaszerű bevetődéssel akadályozta meg a nagyobb bajt a kapunál. A harmad hajrájában többször is a rövidnél tornázott Horák – elsősorban Laberge és Stipsicz jóvoltából -, 1:42-vel a második szünet előtt viszont Fournier kékvonalasa a jobb vasnál küzdő Ronkainenről éppen az üres hosszúhoz érkező Laberge elé csorgott le, 3-3. Nemhogy az egyenlítés, a fordítás is összejött még ugyanebben a harmadban, az utolsó minutumban Kiljunen könnyelmű saját harmados korongelszórása után Hári Robertsonhoz fordított át, a kanadai bekk a blokkot kikerülve ráengedte, Kuralt tökéletesen takart, 4-3 – megnyugtató volt látni, hogy a kétgólos hátrány ellenére is viszonylag könnyednek tűnt a fordítás bő negyedóra alatt.

A fordulás után a 45. percben Cosic kiállításából újabb mélyütést vitt be a Volán. Egy kékvonalas vendégbomba még mellévágódott, a következő próbálkozásnál viszont Campbell lekészítéséből a 2+1-ével ismét vezér Leavens egy ijesztés után elegáns csuklómozdulattal kilőtte a sarkot, 5-3. Nehezen viselték a szlovénok, válaszul Pavlin üközte palánkra Némethet újabb két percért. Ezt nem használta ki a fehérvári speciális egység, cserébe már az utolsó tíz percen belül Atkinson egy akciógóllal minden kérdést lezárt: az újfent csatárként jeleskedő légiósnak Laberge hagyta ott, a kanadai is magabiztosan mattolta Horákot, aki ekkor már a 80%-ot is alig érte el.

A Fehérvár így ezúttal az első harmad összeszedetlensége után sem hagyott kétséget afelől, melyik a jobb csapat, s mivel a Salzburg is egy hatost rámolt be a rájátszásról 19 év után lemaradó Viennának, az utolsó, pénteki alapszakasz-forduló dönt majd a második hely sorsáról – a Volán akkor a csont utolsóként záró Grazhoz, míg a bajnokcsapat a playoff-kvalifikációra kényszerülő Pustertalhoz látogat.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Mihály Á., Bartalis, Leavens, Stipsicz, Nilsson – Atkinson, McGauley, Laberge, Robertson, Phillips – Ambrus G., Németh K., Terbócs, Ambrus Cs., Kiss R.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

oll ljub avs feh stipsicz

fotó: HKO/Domen Jancic

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum