Innsbruck–Hydro Fehérvár AV19 3-2

 

A magyar ICEHL-együttes kétgólos hátrányból egyenlített, majd hosszabbításban alulmaradt, így két pontra csökkent az előnye a Salzburggal szemben a második helyért folyó harcban.

Kiss Dávidék egy kivétellel ugyanazokkal a játékosokkal számoltak, mint a pénteki, Linz elleni siker során; a kivételt az egymeccses eltiltással sújtott Fournier jelentette, aki nem léphetett jégre. A mérkőzés 3. percében a hazaiak megléptek három az egyre, de nem tudták lövéssel befejezni az akciót. A nyitó harmad első felében nem tudtak komolyabb helyzeteket kialakítani a csapatok, jól teljesítettek a védelmek, illetve nem lőttek eléggé pontosan a támadók. Öt perccel a szünet előtt Hári egy jó passzt követően a kapussal szemben találta magát, de már túl közel volt hozzá, így nem tudta belőni a korongot. A 18. minutumban az Innsbruck megszerezte a vezetést, miután Roy a kapuja elé érkező pakkra kiszúrt, Greenhez ütötte ki, a hazai támadó pedig köszönte a lehetőséget (1-0). Egy percre rá megduplázta előnyét a tiroli együttes: egy kék vonalas lövésbe Kevin Roy ért bele úgy, hogy Olivier Roy nem tudta lereagálni (2-0). A nyitó felvonás képét jól festi le a 10-6-os kapura lövési mutató.

A második játékrészben aktívabbá vált a Fehérvár, Háriék több lehetőséget tudtak kialakítani, mint az első harmadban. Az egyik nagy lehetőség Atkinson előtt adódott, aki egy kapu mögül érkező korongból próbálkozhatott közelről. A 27. percben Terbócs tört kapura egy védővel a nyakán, kapura tett korongját könnyen védte Buitenhuis. A mérkőzés közepén eljött az első kiállítás, McGauley-val szemben szabálytalankodtak. A Volán felállt öt a négyre, a legnagyobb lehetőségnél Bartalisék nem tudták közelről bekotorni a korongot. A kiegészülés után nem sokkal a kapuvason csattant egy kék vonalas fehérvári lövést, Nilsson kapásból duplázott, a tiroli kapus hárította a bombát. A folytatásban is hajtott a szépítésért a magyar csapat, de Mihály Ákosék nem tudták bevenni Buitenhuis kapuját. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a 33. minutumban Kevin Roy gáncsolásért, Vokla színészkedésért ült ki. A Volán középső harmadbeli fölényét jelzi a 17-7-es lövési statisztika.

A harmadik felvonást is a fehérváriak indították jobban: másfél perc telt el, amikor McGauley lövése átjutott Buitenhuis hónalján, viszont a korong megállt a gólvonal előtt. Nem sokra rá jött emberelőnybe került az Innsburck, ahol a Volán emberhátrányos gólt lőtt: Magosi korongot szerzett, Hári lőtt, gólt ünnepelt, ám a pakk a játékvezetők szerint csak a kapuvason csattant, folytatódott a játék, majd az első játékmegszakításnál videobírózás jött, ahol megadták a találatot, az órát pedig közel két perccel visszatekerték, viszont maradt 1:37-nyi emberhátrány (2-1). A speciális játékhelyzetet kibekkelte Kiss Dávid csapata. A Fehérvár küzdött az egyenlítésért, ami öt és fél perccel a rendes játékidő vége előtt összejött, amikor a Kiss Roland lövését a hazai kapus nem fogta, a kipattanóra Atkinson ért oda elsőként (2-2).

Hosszabbításra került sor, ahol a hazaiak voltak veszélyesebbek, fölényük eredményre vezetett, Kevin Roy keresztpasszát Albano verte be kegyetlenül. A Hydro Fehérvár AV19 izgalmas mérkőzésen 3-2-re alulmaradt, legközelebb szerdán lép jégre Ljubljanában.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Phillips, Campbell – Mihály Á., Bartalis, Leavens, Stipsicz, Nilsson – Atkinson, McGauley, Laberge, Kiss R., Robertson – Németh K., Ambrus G., Terbócs, Vokla

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

hciavs_fehervar_mcgauley

fotó: HCI

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum