Hydro Fehérvár AV19–Black Wings Linz 2-1

   

Bár Knott az 54. percben még egyenlített, Mihály Ákos révén volt válasza a Volánnak, így a magyar ICEHL-csapat győzelmet aratott utolsó hazai alapszakaszmérkőzésén. Roy 42 védést mutatott be a kapuban.

Jó ritmusban kezdték a csapatok a mindkettőjük számára fontos összecsapást. A tét nagyságát mutatta, hogy mintegy 50 fős linzi tábor is érkezett a mérkőzésre, mellettük znojmói drukkerek is tiszteletüket tették. A 3. perc elején Robertson kipattanójára berobbant Atkinson, Tirronen átért az ismétlésre. Néhány pillanattal később már nem volt pardon: McGauley lövése is kijött a kapusról, Atkinson ezúttal már a léc alá emelt (1-0). A jó kezdés és a gyorsan megszerzett gól megadta az alaphangot: Leavens beleérését fogta Tirronen. Felkapcsoltak az osztrákok is, erőfeszítésük emberelőnyt ért. Gyors és pontos passzokkal jól játszották meg a fórt, szerencsére Roy vezérletével kitartott a védelem. Oda-vissza hoki következett, a 13. percben Tirronen ismét kiejtette a pakkot, az érkező Hári összeakadt a kapusukat védő bekkekkel. Sikerült lelassítani az őrült linzi rohanást, már a semleges harmadban megszűrte ellenfele akcióit a Volán. A hajrában Tirronen sokadjára is kiejtett egy könnyen hárítható lövést, a tusakodásban kiküzdött pakk centiméterekkel csúszott el a bal kapuvas mellett. A kapott emberelőnyből nem sikerült betalálni, egygólos fehérvári vezetéssel ért véget a nyitó játékrész.

A második felvonás nem alakult ilyen jól, már ami a játék képét illeti. A játékvezetők magasan húzták meg a faulthatárt, a kisebb szabálytalanságokat nem büntették. A 25. percben Collins jól húzogatott az alapvonal mögött, visszatett korongját Lebler küldte kapura, Roy védett. Sípszó után Fournier feleslegesen odaütött a csatárnak, 5 perc plusz véglegessel kiszállt a mérkőzésből. Nehéz pillanatok következtek, de a pokoli hangzavarban remekül tolódott a négyszög, sikerült többször kiütni a korongot. A hősiesen kivédekezett emberhátrány után fordult a kocka, ám a fehérvári fór is kihasználatlanul maradt. Öt az ötben még több energiát mozgósítottak a linziek az egyenlítésért, többször helyzetbe is kerültek, Roy azonban megoldhatatlan feladatot jelentett támadóiknak. A meccstempó továbbra is elsőosztályú volt. A hajrában talált még egy fokozatot a vendégcsapat, távolról és közelről is össztűz zúdult a kapura, Roy repkedett a vasak között. A védekezés felemésztette a mieink erejét, ebben a játékrészben mindössze két kapura lövésig jutottunk a 20 osztrákkal szemben. A legfontosabb, hogy továbbra is 1-0-s előnyt mutatott az eredményjelző.

A pihenő után sem változott a játék képe, a linziek azonnal nekiestek a Volánnak. Mackenzie a fekvő Roy mellett sem tudott egyenlíteni. Kiss Dávid megvariálta a sorokat, jó öt perc után sikerült kijönni a szorításból: Terbócs szépen lefordult védőjéről, lövése Tirronen mamutjáról oldalra pattant. A 48. percben ismét Terbócs volt a főszereplő: fáradtan is legyorsulta ellenfelét, lövése csak kevéssel kerülte el a kaput. A lelátóról jött az energia, az utolsó tíz percen belül még mindig egy gól döntött. A legrosszabbkor jött Robertson hibája, amit csak szabálytalansággal tudott korrigálni. Felálltak emberfórban a vendégek és az 54. percben az egyedül maradt Knott kiegyenlített (1-1). A hat meccs óta gólképtelen kanadai a legrosszabbkor találta meg a góllövő ütőjét. Három perccel később az év egyik legnagyobb potyagóljával sikerült visszavenni a vezetést: egy a hátsó palánkra lőtt korong megtréfálta a kapujából kimozduló Tirronent, aki elvétette azt, Mihály Ákos köszönte szépen és az üresen tátongó kapuba helyezett (2-1). Hihetetlen szurkolás mellett indult a hajrá, szerencsére egy emberelőny segítette a mieinket, de az utolsó másodpercig nem nyugodhattunk meg. Végül Roy vezérletével, támadásban szenvedve, de hősies védekezéssel sikerült begyűjteni a három pontot az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok történetének utolsó ICEHL-es alapszakaszmeccsén. Győzelmével a Hydro Fehérvár továbbra is második a tabellán, Háriékra még három idegenbeli mérkőzés vár a rájátszás előtt.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier , Campbell – Mihály Á., Bartalis, Leavens, Stipsicz, Nilsson– Atkinson, McGauley, Terbócs, Robertson, Phillips– Németh K., Ambrus G., Laberge, Kiss R., Vokla

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

Fehérvár Linz

Fotó: Soós Attila

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
május 10., péntek
VB 16:20 SUINOR 
VB 16:20 SVKGER 
    • SPORT 2
VB 20:20 CZEFIN 
    • SPORT 2
VB 20:20 SWEUSA 
május 11., szombat
VB 12:20 FRAKAZ 
VB 12:20 GBRCAN 
VB 16:20 AUTDEN 
VB 16:20 POLLAT 
VB 20:20 NORCZE 
VB 20:20 USAGER 
Partnerünk
Archívum