Klagenfurt–Hydro Fehérvár AV19 5-2

   

Mihály és Magosi révén hiába szerzett kétszer is vezetést a Volán, a listavezető Klagenfurt Mursak vezérletével végül győzelmet aratott, így immáron 11 pont előnnyel vezeti a bajnokságot.

Kiss Dávid sérülés miatt nem számíthatott Leclerc és Vértes játékára, a szakvezetés pedig Voklát ezúttal nem nevezte a meccskeretbe. Dahm és Roy álltak a vasak között. Rögtön a legelején Robertson ijesztett rá a szurkolókra, elég rosszul esett légiós bekkünk, szerencsére azonban saját lábán hagyta el a jeget, s később visszatérhetett. Élénkebben kezdett a KAC, Sablattnigék sora veszélyesen kevergetett a támadóharmadban, hálóőrünknek viszont igazán nagy védést nem kellett bemutatnia. Mint ahogy december 30-án a Klagenfurt, most Kiss Dávid együttese váltotta gólra első komolyabb lehetőségét: Mihály Ákos vezérletével ellentámadást indított a Volán, a fiatal magyar csatár a hosszún érkező Bartalist szerette volna meglövetni első szándékból, a keresztpassz viszont elakadt a blokkban – a komplett hazai védelem, Dahmmal az élen átment a hosszúra, így Mihálynak másodjára szinte már csak az üres kaput kellett eltalálnia (0-1). Sokat jelentett, hogy a nyitó játékrészben a Volánnak nem kellett futnia az eredmény után. Ugyan nem játszottak közönségszórakoztató mérkőzést a csapatok, viszont a találatot követően továbbra is ádáz küzdelem folyt a jégen. A játékrész végét eléggé megnyomta Kirk Furey legénysége, 6 perccel a harmadzáró dudaszó előtt Mursak mellépuffantotta ordító ziccerét, nem sokkal később pedig Ganahl kísérleténél Roy-nak kellett hatalmasat hárítania. Néhány momentummal később Hochegger robbant be a hosszú kapuvasnál, az osztrák támadó ziccerét Roy mamuttal még valahogyan kiszedte a kapu torkából. A végére rendeztük sorainkat, Terbòcs vezérletével többször eredményesen letámadott a Fehérvár, kétszer is visszaszereztük a korongot a semlegesben.

Óriási izgalmakat és KAC-fölényt hozott a középső etap. Rosszul kezdtünk, rögtön a 21. percben Ganahl szerzett tempóelőnyt Robertsonnal szemben, ezáltal elroboghatott szólóban, az akció végén a klagenfurtiak ikonja Roy lábai között higgadtan a hálóba helyezett (1-1). Felpaprikázódott a hangulat, a látogatók azonnal reagálni tudtak a bekapott találatra. Leavensék iramodhattak meg 3 a 2 ellen, majd Robertson elemi erejű bombája akadt el Dahmban. A fehérváriak nyomása hamar eredményre vezetett: a 26. minutumban Robertson kékről kapura szúrt korongja a ketrec előtti kavarodást követően Magosi elé került, akinek nem remegett meg a keze kulcsfontosságú pillanatban – egy hazai bekk a kapuba repült, a játékvezetők viszont rövid videózás után szerencsére gólt ítéltek (1-2). Roy rögtön a korongbedobást követően újfent ziccert fogott, de a java még csak ekkor következett, a hátralevő időszakban óriási energiákat mozgósítottak a házigazdák az egyenlítés érdekében. Fraser sora hosszas másodpercekre beszorította a vendég védelmet, amikor már senki sem tudta merre lehet a korong, akkor Roy és a bekkek valahogy elhárították a veszélyt. Csak úgy záporoztak a karintiai bombák, a mérkőzés felénél elképesztő nyomás nehezedett Roy kapujára, szerencsére hálóőrünk ihletett formában tevékenykedett. Ahogyan az várható volt, a pálya felborulása nem múlhatott el következmények nélkül: a 32. percben Ganahlék jöttek ránk 3 az 1 ellen, a figura Mursakra jött ki, a szlovén pontgyáros pedig tiszta helyzetből kegyetlenül a bal sarokba varrt (2-2). Kevesebb mint kettő perccel később hazaiak támadhattak emberfórban, Jensen Aabo távolija újfent Mursak elé pattant, aki rövid időn belül megszerezte második találatát (3-2). A folytatásban Kuralt zúdított mellé egy kecsegtető lehetőséget, a játékrészt pedig emberfórban zárhatta a Volán, kis híján viszont Haudum újabb gólt szerzett az osztrákoknak.

Sajnos az utolsó húsz perc megint a hazaiakról szólt: a 45. minutumban a listavezető támadhatott emberelőnyben, Petersen kapáslövésére Roy nem érhetett át a hosszúra (4-2). Nem sokkal később egy szabálytalanságot követően Hári lőhetett büntetőt, a kapitány szólóját azonban Dahm elképesztő bravúrral kitolta. Az 57. percben a találkozó 5-2-es végeredményét Gomboc állította be, így a klagenfurtiak előnye immáron 11 pontra hízott a tabellán a második fehérváriakkal szemben.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Robertson, Campbell – Mihály Á., Bartalis, Leavens, Stipsicz, Phillips – Atkinson, McGauley, Terbócs, Nilsson, Fournier – Németh K., Ambrus G., Laberge, Kiss R.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

kacavs_2024

fotó: EC-KAC/Pessentheiner

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum