Magyarország–Japán 1-2

   

A budapesti selejtezőtorna döntő mérkőzését előnyből bukta el az utolsó harmados japán fordítás után görcsösen és sok hibával játszó magyar válogatott, így az ázsiaiak jutottak tovább az utolsó körbe.

A péntekivel megegyező sorokkal és ismét Bálizzsal a kapunkban kezdtünk, a japán ketrecet Nariszava őrizte.

Az első két naphoz hasonlóan most sem az ázsiaiaké volt a meccs eleje, egy perc sem telt bele, máris két gólszerzési lehetőségünk volt: előbb Hári nem talált kaput jó helyzetből, majd Sofron középmagasát nyelte le Nariszava. A túloldalon aztán Horváth Milán hozta magát kellemetlen helyzetbe a koronggal a kapunk előtt, muszáj volt kiállítást érően szabálytalankodnia a pakkot elraboló japánnal. Ezúttal viszont momentuma sem volt az ellenfélnek fórban, mi több, Mihály szólózott egyet hátrányban, a kapus testi épségét nem kímélve állta útját. Alig egészültünk ki, Sárpátkira is ráfújtak egy magas botot, hátrányban megint Mihályék mentek el, jól öltük az újabb létszámdeficites helyzetet. De csak hogy egy kibokszolt Stipsicz-lövés után jöhessen a következő: Kiss Roland szórta el a pakkot a kapunk mögött, Bálizsnak kellett rátenyerelnie, a kialakuló tömegjelenet csúcspontjaként Sebők sietett oda letépni az egyik japán fejét. Az első tíz percben több időt töltöttünk emberhátrányban, mint 5 az 5-ben – pozitívum, hogy a harmadikat is komolyabb gond nélkül kivédekeztük. Ettől még nem finomodott a meccs, Sofron kezdte el osztani a halált, a japánok is partnerek voltak a keménykedésben, sportközhellyel szólva kezdett fizikális jelleget ölteni a találkozó. A játékrész végére fordulva jött egy-két érdekes ítélet, de a 17. percben 1:43-nyi kettős előnybe kerültünk, joggal – más kérdés, a passzok nem mentek ütőre, a lövések meg a blokkokba szálltak, kimaradt a nagy lehetőség. Öt másodperccel a szünet előtt Bálizsnak kellett védenie, roppant eseménydús harmad volt, egy agresszívan, de a fontosabb pillanatokban pontatlanul játszó magyar válogatottal (gyanús, hogy utóbbiban a jég is közrejátszhatott).

GAME6_JPN_HUN-23

Háriék előtt adódott a középső etap első lehetősége, aztán egy furcsán hulló korong tréfálta meg Nariszavát, a vasra esett, de közbefújták a magas botot. A másik oldalon Irikura tette meg azt a szívességet, hogy csinált egy felesleges kiállítást a támadóban, ebben az előnyben sem jutottunk közelebb a gólhoz. Öt az ötben már igen, egy jó forecheck után Kiss Rolandhoz került át a pakk, megcsengette a vasat. A túloldalon Szato ugyanezt tette, Bálizs beleérése után a hosszú vasról vágódott le a tenyerese. Sofron akasztása után a japánok is kaptak egy fórt, emberhátrányban megint veszélyesebbnek bizonyultunk, több gólhelyzetünk is akadt kontrából, a legnagyobbnál Mihály ütőjében maradt a vezetés, miután egy palánkról visszapattanó korong megtréfálta Nariszavát. Sorjáztak a kisbüntetések, a meccs felénél megint egy japánt küldtek ki, a késleltetett kiállítás alatt és az azt követő két percben is mindig a Hokkaido portása volt a végállomás. Egyre inkább a kapujukhoz szegeztük az ellenfelet, egyenlő létszámban is percekre felálltunk, hiába. Végül egy szerzett koronggal szabadultak ki a japánok, Bálizs nagyjelenetei következtek, Nakajasiki ordító helyzeténél az egész torna egyik legnagyobb védését mutatta be a lepkéssel. Meleg pillanatok voltak, aztán viszont éppen Nakajasiki kiállítása alatt végre volt egy jó előnyös figuránk, záróakkordként Stipsicz fordított át Sofronhoz, aki kapásból irgalmatlanul beágyúzta, Nariszavának esélye sem volt átérni (1-0). A harmad végét így is emberhátrányban kellett kihúznunk, miután Erdély botjába belenézett egy japán, szerencsére az egyre ihletettebb állapotba kerülő Bálizsról semmi, de semmi nem jött ki. Egygólos előnnyel mentünk az utolsó szünetre, negyven perc után 10-10 percnyi kiállítás volt mindkét oldalon.

GAME6_JPN_HUN-103

Nem indult jól a záró harmad, egy Ortenszky-helyzet után csak büntetőt érő szabálytalansággal tudtuk megállítani a helyzetbe hozott Szatót, a sértett rávezetését is magabiztosan védte Bálizs Bence. A japán kapu mögött lendületből ráfújtak Némethre is egy két percet könnyű síppal, szépen játszották meg a fórt az ázsiaiak, Hirano nagy passzát Nakadzsima vágta be (1-1). Ha ez nem lett volna elég, a 46. percben fordítottak a japánok, egy kapu előtti tömörülés végén a második sorunk nem tudta eltakarítani a korongot, Falus Halliday ütőjére ütötte, ő meg be a kapuba, ezt már Bálizs sem védhette (1-2). Innentől Nariszaván volt a sor, hogy mindent megfogjon, sajnos meg is tette, egyenlő létszám mellett is, és akkor is, amikor az utolsó tíz percre emberelőnnyel fordultunk rá – mondjuk, itt nem volt sok dolga sajnos. Az akarattal nem volt baj, de az átütő erő és a fantázia is hiányzott, ahogy telt az idő, úgy kezdett egyre inkább olyan érzése lenni az embernek, ha reggelig játszanánk sem ütnénk már több gólt. Ami biztos, hogy a fennmaradó időben nem ütöttünk, az időkérés után a kapusunkat lehozva sem, így a hazai selejtezőtorna döntő meccsét roppant kellemetlen meglepetésre elbuktuk, a következő körbe Japán válogatottja jutott. Egyelőre még nem tudni, melyik csoportba, de minket nem is annyira ez érdekelt volna…

GAME6_JPN_HUN-087

fotók: Vörös Dávid/MJSZ

Magyarország sorai a Japán elleni mérkőzésre:

Erdély, Hári, Galló
Sofron, Sebők, Mihály
Nemes, Németh, Terbócs
Nagy G., Horváth B., Sárpátki, Nagy K.

Stipsicz, Fejes
Falus, Kiss
Hadobás, Horváth M.
Ortenszky

Bálizs (Vay)

Az olimpiai selejtezőtorna budapesti harmadik fordulójának programja:

Február 8., csütörtök, 15:00: Litvánia–Japán 4-6
Február 8., csütörtök, 18:30: Magyarország–Spanyolország 7-3

Február 9., péntek, 16:30: Spanyolország–Japán 3-6
Február 9., péntek, 20:00: Magyarország–Litvánia 7-1

Február 10., szombat, 16:30: Litvánia–Spanyolország 2-0
Február 10., szombat, 20:00: Japán–Magyarország 2-1

A magyar válogatott kerete a februári olimpiai selejtezőtornára:

Név Szül. év Klub
Kapusok  
Bálizs Bence 1990 Sparta Sarpsborg (NOR-1.)
Vay Ádám 1994 HK Poprad (SVK-1.)
Hátvédek
Falus Ádám 2001 FEHA19
Fejes Nándor 1999 Gyergyói HK
Hadobás Zétény 2003 Visby/Roma (SWE-3.)
Horváth Milán 2001 Briancon (FRA-1.)
Kiss Roland 1999 Hydro Fehérvár AV19
Ortenszky Tamás 2002 HCV Martigny (SUI-2.)
Stipsicz Bence 1997 Hydro Fehérvár AV19
Csatárok
Erdély Csanád 1996 Esbjerg (DEN-1.)
Galló Vilmos 1996 Linköping HC (SWE-1.)
Hári János 1992 Hydro Fehérvár AV19
Horváth Bálint 1999 Briancon (FRA-1.)
Mihály Ákos 1999 Hydro Fehérvár AV19
Nagy Gergő 1989 FTC-Telekom
Nagy Krisztián 1994 BJAHC
Nemes Márton 2005 Mora IK (SWE)
Németh Kristóf 2002 Hydro Fehérvár AV19
Sárpátki Tamás 1994 Gyergyói HK
Sebők Balázs 1994 Iserlohn (GER-1.)
Sofron István 1988 SC Csíkszereda
Terbócs István 1996 Hydro Fehérvár AV19

A magyar válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Don MacAdam
Edzők: Szilassy Zoltán, Kiss Dávid
Kapusedző: Daniel Goller
Csapatorvosok: Dr. Karácsony Atilla, Dr. Rybaltovszki Henrik
Fizioterapeuták: Hubay Zsombor, Antal Dénes
Felszerelésmenedzser: Nagy József
Csapatvezető: Szilágyi Levente
Technikai koordinátor: Závodszky Szabolcs
Sportpszichológus: Dr. Németh Gergely
Férfi szakágvezető: Végh Benedek
Erőnléti edzők: Ács Ferenc, Puskás Sándor

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum