Hydro Fehérvár AV19–Vienna Capitals 2-1

   

Kiss Dávid csapata hátrányból felállva legyőzte a bécsieket, így megszerezte a rájátszás bebiztosításához szükséges pontokat.

Nagy lehetőség kapujában állt a Volán, hiszen győzelmével biztosan bejutott volna a rájátszásba. A Capitalsnek is fontos volt a meccs, vereségükkel a matematikai esélyüket is elveszthették a playoff-részvételre. A kapuban ezúttal Horváth Dominik kapott lehetőséget, cseréje Márkus Levente volt, a légiósszám miatt Roy pihenőt kapott. Hiányzott továbbá sérülés miatt Bartalis István, Vértes Nátán pedig a farmcsapatot erősítette csütörtökön. A 6. percben egy kapu elé betett korongra Mihály érkezett, szorosan tapadt rá őrzője, így nem jutott lövésig. Pár másodperccel később Németh Kristófot küldték ki a játékvezetők. Igyekeztek a bécsiek, jól tolódott a négyszög, sikerült többször is kiütni a korongot, komolyabb bonyodalom nélkül lepergett az emberhátrány. A harmad első fele munkás mezőnyjátékkal telt, a kapuk alig forogtak veszélyben. Újabb vendég fór következett, ezt már kihasználták: Ticar kapáslövésén rajta volt Horváth, Franklin viszont belepiszkált, így nem háríthatta (0-1). Azonnal ritmust váltott a magyar csapat, jobban pörögtek a lábak, jöttek a lövések, de egyenlíteni a harmad végéig nem sikerült.

Villámgyors kiállítással indult a középső felvonás, Stefanson verte ki az ütőt Magosi kezéből. Jól zárt a bécsi retesz és szó mi szó, a Kiss-csapatnak is volt már ennél jobb fórjátéka, így elmaradt az egyenlítés. A 26. percben a nagy energiával játszó negyedik sor villant, Ambrus Gergő élesen betett korongjáról csak centikkel maradtak le a társak, majd McGauley közelijét hárította Wraneschitz. A Capitals erejét felemésztette a védekezés, ritka vendégek voltak Horváth kapuja előtt. A 29. percben Hartl közelijénél aztán szükség volt a fiatal kapus bravúrjára. A szurkolókon ezúttal sem múlt semmi, remek hangulatot varázsoltak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba. A 36. percben másodszor is emberelőnybe került a Volán, mindössze tíz másodperc elég volt az egyenlítéshez: a kéken körbe adogatott korong Leavenshez került, aki nem cifrázta, jobbról nagy gólt ragasztott a hálóba (1-1). Rögtön jött az újabb emberelőny: a hazai ketrec előtt Cheek képen törölte Phillipset, aki okosan nem viszonozta az ütést. Betalálni nem sikerült, a döntés a záró játékrészre maradt.

Egy előző harmad végi kiállítás miatt fehérvári emberelőnyben kezdődött az utolsó felvonás: Kuralt az alapvonal mögül Hárihoz passzolt, a kapitány pedig elemi erővel a kapuba bombázta a fordítást jelentő gólt (2-1). Megfogta az osztrákokat a második találat, a pokoli hangzavarban ment előre a harmadikért a csapat. Feljebb kapcsoltak a vendégek is, szükség volt Horváth védéseire. A 48. percben elindult az egyik irányba, majd a blokkon irányt változtató korongot újra kapura tették a bécsiek, erre is átért. Az 53. percben eldőlhetett volna az összecsapás: Phillips távolija oldalra pattant, miközben Wraneschitzet a saját hátvédje ütközte le, az üres kapus ismétlés a vasról kifele pattant. A hajrára is maradhattak volna izgalmak, de három perccel a vége előtt Hartl a semleges harmadban akasztotta a kilépni igyekvő fehérvárit. Az emberelőnyt taktikusan játszották Háriék, a Capitalsnek alig egy perce maradt az időkérésre és a kapuslehozatalra. Leperegtek az utolsó másodpercek is, 2-1-es győzelmével a Hydro Fehérvár a Klagenfurt után másodikként bejutott a rájátszásba. A 2007 óta az osztrák pontvadászatban szereplő Volán még sosem szerzett 26 rendes játékidős győzelmet a ligában, ráadásul még öt forduló hátra van az alapszakaszból, így a 28 győzelmes abszolút rekord is felülmúlható.

A Fehérvár összeállítása:

Horváth D. (Márkus) – Magosi, Hári, Kuralt, Robertson, Campbell – Leavens, McGauley, Terbócs, Stipsicz, Phillips – Leclerc, Atkinson, Laberge, Nilsson, Fournier – Ambrus Cs., Németh, Mihály Á., Ambrus G., Kiss R.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

avsvic_leavens

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum