Különleges klubba lépett Lars Eller

 

A dán csatár lett az NHL 8. játékosa, aki karrierje első és 1000. mérkőzésén is betalált. Zsinórban 16. meccsét nyerte az Edmonton, a Chicago ezzel szemben tovább zuhant.

A Boston semmi esélyt sem adott az őt vendégül látó Philadelphiának. A Bruins az első harmadban négy perc alatt bepakolt négyet és végül 6-2-re győzött a testvériség városában. David Pastrnák két gól mellett egyet előkészített, James van Riemsdyk pedig éppen fordítva zárta a meccset.

A Dallas saját magának tette nehézzé a győzelmet a Washington ellen. A Stars két perccel a zárás előtt még kétgólos előnyben volt, de a Capitals Ovecskin és Strome góljaival visszajött a meccsbe és megmentett az egyik pontot. A hosszabbításra azonban elfogyott a fővárosiak lendülete, a déliek pedig Thomas Harley révén beállították az 5-4-es végeredményt.

A Nashville sem tudta megállítani az Edmontont, amely újabb sikerével 16-osra növelte a győzelmi sorozatát. A 4-1-re nyerő Oilersben természetesen a Connor McDavid, Leon Draisaitl páros vitte a prímet: együttesen két gólt és hét pontot tettek a közösbe, a német center pedig ráadásként megszerezte a 800. pontját is. Amennyiben az Edmonton megnyeri a következő mérkőzését a Vegas ellen, beállítja a Pittsburgh NHL-rekordját.

draisaitl 800

Nyolc, három, nulla. Csak ennyi volt az Arizona kaput eltaláló lövéseinek száma harmadonként a Carolina otthonában, ám még majdnem ez is elég volt a vendégeknek pontszerzéshez. Connor Ingram ugyanis bámulatosan védett és egészen az utolsó percig tartani tudta a döntetlent, ám 36 szekundummal a befejezés előtt viszont ő is tehetetlennek bizonyult Dimitrij Orlov lövésénél, amit követett Jesper Fast üres kapus találata, így a Hurricanes végül 3-1-re nyerte az összecsapást.

A Rangers kétgólos hátrányból fordítva győzött Ottawában. A fővárosiak kézben tartották a meccset és vezettek is 2-0-ra, de aztán jött egy teljes leolvadás a második harmadban, amit a Rangers öt góllal büntetett 9 perc alatt. A vendégek az utolsó percekben ütöttek még kettőt, így összességében 7-2-re győztek a kanadai fővárosban. A hazaiaknál Claude Giroux karrierje 700. gólpasszát adta, a vendégeknél Mika Zibanejad az 500. pontját szerezte a New York mezében.

A Buffalo szinte lemásolta a Rangers teljesítményét San Joséban. A Sharks ugyanúgy 2-0-ra ment, mint az Ottawa, a Buffalo azonban a duplázó JJ Peterka vezetésével öttel válaszolt és végül 5-2-re győzött a SAP Centerben.

Lars Eller és Marcus Pettersson volt a Pittsburgh két nyerőembere a Montreal ellen. A dán csatár góllal ünnepelte karrierje 1000. mérkőzését, a svéd bekk pedig egyrészt előkészítőként benne volt a hosszabbítást érő találatban, másrészt a túlórában maga állította be a 3-2-es végeredményt. Eller a találatával igen különleges klubba lépett, ugyanis ő lett a kilencedik játékos a liga történetében, aki az első és az 1000. mérkőzésén is betalált. Korábban ez csak Marián Gáborík, Milan Hejduk, Alekszej Kovaljov, Jevgenyij Malkin, Joe Nieuwendyk, Gilbert Perreault, Jean Ratelle, Luc Robitaille nyolcasnak sikerült.

Az egyaránt duplázó Brandon Hagel, Brayden Point páros vezette 6-3-as győzelemre a Tampát a New Jersey ellen. Az Amalie Arenában a Lightning ütötte az első kettőt és ezután a Devils hiába kapaszkodott, egyszer sem tudott egy gólnál közelebb kerülni a vendéglátójához. A két csatár mellett ki kell még emelni a három gólpasszt kiosztó és pályafutása 700. pontját szerző Victor Hedmant. A svéd bekk ezzel a 700 pontjával negyedik az aktív hátvédek listáján Brent Burns, Erik Karlsson és Kris Letang mögött.

A Toronto úgy nyert Winnipegben 4-2-re, hogy a négy góljából hármat az utolsó periódusban szerzett. A győztes gólt ki más szerezhette volna, mint Auston Matthews, aki ezzel elsőként érte el a 40 gólos határt. A Maple Leafs gólgyárosának nem mellesleg ez volt karrierje 600. pontja, amihez mindössze 527 mérkőzésre volt szüksége, ami új klubrekord.

Sam Reinhart tartja a lépést Auston Matthewszal. A Florida csatára idei 37. találatával járult hozzá csapata 3-2-es sikeréhez az Islanders otthonában. A Panthers a hirtelen halálban győzött az USB Arenában, Oliver Ekman-Larsson góljával.

Dylan Larkin igazi vezérnek bizonyult: a Detroit kapitánya két góllal, közte karrierje 200. találatával járult hozzá a Vegas elleni 5-2-es győzelemhez. Larkin ezzel a duplával 11 mérkőzésre nyújtotta a pontszerző sorozatát, amelyeken összesen 15 egység került a neve mellé.

Az Anaheim a Minnesota vendége volt és a befejező játékrészben két gólt ütve fordította meg a meccset. A Ducks 3-2-re győzött, a három gólból pedig kettőt Troy Terry vállalt magára, közte a győztes találatot nyolc perccel a befejezés előtt. A Ducksnak idén nyolcadszor győzött úgy, hogy a harmadik harmadban fordított, ezzel holtversenyben ligaelső a Calgary, Dallas, Colorado, Detroit négyessel.

Elias Lindholm egyetlen egy gólja döntötte el a Calgary–Chicago mérkőzést a hazaiak javára. A svéd center mellett a honfitársa, Jacob Markström emelkedett ki a mezőnyből, aki 35 védéssel nullázta az egymás után 20. idegenbeli mérkőzését elvesztő Blackhawkst.

A Vancouver elképesztően nagyot küzdve, mínusz háromról fordítva verte a Columbust. A Blue Jackets a befejező játékrészt 4-1-es vezetéssel kezdte, de a Canucks ledolgozta a különbséget, a hosszabbításban pedig a győztes gólt is bevitte. A hazaiaknál Brock Boeser triplázott és előkészítette Elias Pettersson győztes találatát a ráadásban.

brock-boeser

NHL, január 26.:

Philadelphia–Boston 2-6

Dallas–Washington 5-4 h.

Edmonton–Nashville 4-1

San Jose–Buffalo 2-5

Carolina–Arizona 3-1

Ottawa–NY Rangers 2-7

Pittsburgh–Montreal 3-2 h.

Tampa Bay–New Jersey 6-3

 

Winnipeg–Toronto 2-4

NY Islanders–Florida 2-3 h.

Detroit–Las Vegas 5-2

Minnesota–Anaheim 2-3

Calgary–Chicago 1-0

Vancouver–Columbus 5-4 h.

 

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum