Egy okos ember azt mondta, érzelmi alapú, nem szakmai döntésekkel ne foglalkozzak

   

A trónt visszakövetelő Fehérvár részéről Hári János és Terbócs István, az MK-címvédő BJAHC oldaláról a csodagólt szerző Szabó Bence mondott jókat és őszintéket a szombati győztes elődöntők után – végre nem a szokásos, semmitmondó panelnyilatkozatok.

A tavalyi finálé “visszavágója” 18 órától a Vasas Jégcentrumban és az M4 Sport+ csatornáján élőben!

Kezdésként jöjjön a Volán csapatkapitánya, a szokása szerint nem kertelő Hári János:

Hogyan értékeled a Dunaújváros elleni elődöntőt?

Nem tudom, ti kívülről hogy éltétek meg, nem megbántva senkit, szerintem osztálykülönbség volt a két gárda között. Nehezebb értékelni, mert a DAB cserekapusa remekelt, ha ő nem véd ilyen jól, talán még nagyobb is lehetett volna a differencia.

Hogyan készültök a döntőre?

Semmi extra, az ICEHL-ben már hozzászoktunk a sorozatterheléshez: hazamegyünk, eszünk egy jót, követjük a jól megszokott napi rutint, vasárnap pedig visszajövünk, és este az aranyért megyünk.

Sokan elkísértek titeket Káposztásmegyerre, idén kizárólag az arany jöhet szóba?

Igen, minden évben elmondjuk, csakis a végső győzelem lehet a célunk. Most is nekifutunk, meg fogjuk próbálni, megígérhetem, az akarással nem lesz gond. Sajnos az utóbbi években ilyen téren nem sikerült boldoggá tennünk a szurkolóinkat, hiányzott a kupaarany a szekrényből. Akárki is lesz a döntőbeli ellenfelünk, az esély előzetesen talán 60-40% a mi javunkra. (szerk. megj.: az interjú közvetlenül a mérkőzés után készült, még a másik elődöntőt megelőzően).

Szóba került már az öltözőben, hogy a Fradi vagy a BJAHC játékstílusa fekszik nektek jobban?

Őszintén szólva nem, egyik csapatot sem ismerem igazán. Idáig két Erste Liga-mérkőzést láttam idén, amikor Norbi öcsém a DEAC színeiben a FEHA19 és az UTE ellen játszott. A legfontosabb, hogy a saját játékunkkal foglalkozzunk, ha magunkra koncentrálunk, a döntőben sem lehet gond.

dab feh avs hári lorraine

A régi-új sortársaival kiegészítve az egész meccsen nagyon élő, végül 1+2-vel záró Terbócs István:

Őszintén, hány százalékon pörögtetek?

Nem tudom, ez mindenkinél egyéni. Voltak kisebb betegségek, ők nyilván nem a maximumon, én magamat tudom, a meccs első felében 90-95%-on biztosan, utána visszább vettem, és cserelehetőség sem sok akadt, sok volt ott már az emberelőny és a -hátrány. Volt idő pihenni, legalább friss leszek a döntőre.

Látványosan jól ment a ti sorotok így, hogy újra együtt voltál Leavensszel és McGauley-val.

Ugye ez az összeállítás már szezon elején is volt egy 15-20 meccsen át, aztán sérülések, betegségek, sorcserélések áldozata lett a formációnk. Játszottunk jobbra-balra, mindenki mindenkivel, de most nagyon örülök, hogy megint együtt mehettünk, szerettem ezzel a két muskétással hokizni. Hosszú idő óta ez az első meccsünk, és bár mindig sok helyzetet tudtunk kidolgozni, jó érzés, hogy ezek most be is mentek.

Örök közhely, hogy a Fehérvár az MK-val csak veszíteni tud, hiszen behúzni „kötelező”, ellenkező esetben tudjuk, mi a dörgés. Most, amikor a bajnokságban is ennyire jól megy, itt az idő végre tényleg kiköszörülni az elmúlt évek csorbáit?

Ez így van, ezt mi tudjuk a legjobban, hogy ennek az MK-nak mi mindig szinte csak vesztesei lehetünk: ha nem verünk el mindenkit öttel-hattal, akkor az emberek csak húzzák a szájukat, mondván, még jó, hogy nyertek, de épphogy csak, ha meg kikapunk, akkor le vagyunk hordva a sárga földig. Holott hokiban egy-egy meccseken tényleg bármi megtörténhet, ezt láthattuk az utóbbi években is – most igyekszünk az elmúlt öt évből mindent kigyűjteni, és tanulni, hogy végre ne a rossz végén legyünk a dolgoknak.

terbi

A másik ágon az FTC-n át a fináléba ismét bejutó, címvédő BJAHC részéről az élményszámba menő gólt szerző Szabó Bence nem csak erről és az MK-ról ejtett szót:

Erről a gólról mesélj már egy kicsit, kérlek, ilyet azért magyar jégpályákon, védőtől nem gyakran…

Inkább ilyen a stílusom, jobban szeretek támadni, mint védekezni, úgy gondolom, jobban is megy. Sokat gyakorlom az ilyeneket, mert tudom, ahhoz, hogy igazán kemény legyek a saját kapu előtt, és agresszívabban védekezzek, kellene egy plusz 5-10 kiló, meg egy plusz 5-10 centi, így ehelyett inkább próbálom segíteni a társaimat a másik kapu előtt.

Megismétlődik a tavalyi döntő a Fehérvár ellen, ez neked nyilván még különlegesebb presztízsmeccs.

Extra motiváció ez, azok, akik már nem ott játszanak, mindig szeretnék magukat duplán megmutatni. Pont azt mondtam nekik szombaton, amikor összefutottam velük a meccs előtt, hogy most még haverok, de vasárnap már ellenfelek lesznek. A jégen nem számít, ki jön veled szembe, ugyanúgy készülünk, és ugyanúgy fogunk beleállni, mint a Fradi ellen.

Arról lehet tudni bármit, a válogatott keretben miért nincs ott a neved? Legalábbis meglepő.

Egyszer egy okos ember azt mondta, olyan döntésekkel, amelyek érzelmi alapúak, nem szakmaiak, ne foglalkozzak – így teszek.

VE-50

fotók: Várhegyi Erna/BJAHC

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
május 10., péntek
VB 16:20 SUINOR 
VB 16:20 SVKGER 
    • SPORT 2
VB 20:20 CZEFIN 
    • SPORT 2
VB 20:20 SWEUSA 
május 11., szombat
VB 12:20 FRAKAZ 
VB 12:20 GBRCAN 
VB 16:20 AUTDEN 
VB 16:20 POLLAT 
VB 20:20 NORCZE 
VB 20:20 USAGER 
Partnerünk
Archívum