Bolzano–Hydro Fehérvár AV19 4-2

   

Hiába jutott előnyhöz kétszer is Volán, a záró harmadban először vezető Bolzano két fórgóllal megfordította a mérkőzést, így a másfél héttel ezelőtti székesfehérvári randevú után hazai jégen is behúzta mindhárom pontot.

A Hydro Fehérvár AV19 játékosai közül Nilsson családi okok, Leclerc kisebb sérülés, Vértes betegség miatt nem utazott el a társakkal az olaszországi túrára. Magosi ezúttal a második, magyar támadósorban ment Bartalis és Mihály oldalán, míg Laberge a harmadik szélén McGauley és az utóbbi időben csatárként csillogó Atkinson mellett. A vendégvasak előtt most is a kapuba visszaköltöző Roy kezdett, míg az olaszoknál a nemrég visszaigazolt Harvey. A mérkőzés egyperces gyászszünettel indult a múlt héten elhunyt bolzanói ikon, a cseh Jan Pavlu emlékére, aki játékosként 4, edzőként további 2 olasz bajnoki címig vezette a dél-tiroliakat.

Az ismerkedési fázist átugrották a csapatok, az első gyors védés Roy nevéhez fűződött, a fordulásból Mihály Ákos előtt adódott az első vendégsansz. Ezután Hári nagy helyzetéből nem lett gól, a 8. perc végén azonban már zörrent a bolzanói háló: a csapatkapitány és Magosi emberhátrányban szaladt el 2 az 1-ben, a liga egyik legjobb helyzetkihasználású csatára a lövés mellett döntött, helyesen – Magosi Bálint ismét megmutatta, miért lesz minden negyedik lövéséből gól (0-1). Kár, hogy egyből válaszolni tudott az ellenfél, egy újabb kiállításból: egy perc sem telt bele, az olaszok létszámfölényben kipasszolták a vendégvédelmet, a védők mögé beosonó Gazley-re nem maradt senki, a tavaly pont per meccs felett termelő, idénre jócskán belassító amerikai szélső be is verte a keresztet, Roy nem érhetett oda. A találatot lehetséges lesállás miatt megvideózták, a nem teljesen perdöntő felvételek alapján magyar szemünk azt mondatja, inkább volt az, mint nem, mindenesetre nagyon közel lehetett, a zebrák végül érvényben hagyták az egyenlítést (1-1). A Volán az előrehúzódó Fournier révén vehette volna vissza a vezetést, a hazai kapuelőtérben megszerzett korongot Hári tálalta okosan a bekk elé, ám a kanadai kapásánál Harvey futballkapusokat megszégyenítő vetődéssel mentette meg csapatát a biztos góltól. A másik oldalon Mantenuto ígéretes közelijénél ért oda egy fehérvári ütő az utolsó pillanatban, két perccel a szünet előtt viszont már tényleg visszaszerezte a fórt a Volán: Stipsiczék húzták szét a pályát, a válogatott hátvéd előtt megnyílt a folyosó, lövése pontos, Laberge takarása tökéletes volt (1-2).

Hazai helyzetekkel indult a középső etap, Phillips kiszórása után tovább fokozódott a nyomás. Kivédekezte a Fehérvár, aztán a magyar csapat is kapott egy előnyt, közben Leavens baseballozta oda látványosan a pakkot Harvey lepkésébe. Felállt a Volán, de ebből sem született gól, a mieink a kiegészülés után is hosszú ideig ott tartották a pakkot a támadóban. Újabb, Roy vezetésével kibekkelt fehérvári hátrány következett, a meccs felénél viszont közelebb már nem nagyon juthatott volna az egalizáláshoz a Bolzano: egy beleszúrást követő kapuvas után mindenki a pakkot kereste, szerencsére nem szédelgett be. Szó, mi szó, érett az olasz gól, végül nem is tudta kihúzni a Fehérvár, hárommal a második szünet előtt gyors ellentámadás végén Ford előzött meg mindenkit, az amerikai csatár a kapu előtt megnyúlva pöckölte be Halmo jó passzát a tehetetlen Roy mellett, két magyar gólra két bolzanói légiósgól érkezett tehát, így a harmadik harmadra maradt a döntés.

A záró felvonás elején Frigo kiugrásánál Roy-nak kellett védenie, kiállítás következett, sokáig becsülettel védekezett a Volán, de 18 másodperccel a kiegészülés előtt Miceli kétszer is ismételhetett a kipattanónál, a második már bement, először vezetett a Bolzano (3-2). Egy létszámfölényes kontránál Thomasnak volt korongja a 4-2-höz, nem sikerült lemásolnia Magosi nyitó harmados mutatványát. A harmad feléhez közeledve egy Campbell-bomba után Harvey feküdt rá a pakkra, majd Kiss Roland lövését is lenyelte, egyre fogyott a Fehérvár ideje. Újabb Harvey-bravúrok következtek, a hazai publikum a régi-új közönségkedvencet éltette, joggal: a kanadai hálóőr a végére lehúzta a rolót, a székesfehérváriakon a kapuslehozatal sem segített, a duplázó Gazley 6 másodperccel a vége előtt üres kapura állította be a végeredményt. Öröm az ürömben, hogy a második helyen álló Salzburg is pont nélkül maradt Innsbruckban, így a dobogós Fehérvárral együtt változatlanul pontegyenlőséggel, 73 egységgel áll egy meccsel kevesebbet játszva.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Leavens, Hári, Kuralt, Robertson, Campbell – Magosi, Bartalis, Mihály, Stipsicz, Phillips – Atkinson, McGauley, Laberge, Fournier, Kiss R. – Ambrus G., Németh K., Terbócs

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

PH-HCBFOXES-HCB-vs-AVS4

fotó: HCB/Vanna Antonello

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum