A kígyóelv előtti utolsó erdélyi túra következik

   

Ezúttal a BJAHC, a DVTK és a FEHA19 utazott el a székely együttesekhez, egy hete az FTC, UTE, DEAC trió mindössze 5 pontot hozott el a megszerezhető 27-ből.

A rosszabb gólkülönbségének köszönhetően második helyen, ám az éllovas Fradinál vesztett pontokat tekintve jobban álló BJAHC a negyedik Corona Brassó otthonában kezdi meg hétvégi túráját. A barcaságiak remek formában vannak, legutóbbi négy mérkőzésükön pontot szereztek, az UTE elleni hosszabbításos vereség mellett három rendes játékidős győzelmet arattak. Legutóbb vasárnap a Fradit kapták el sima 6-2-es mérkőzésen, Schaber 2+1 ponttal, a házi pontkirály Radim Valchar 4 assziszttal járult hozzá a győzelemhez. Dave MacQueen továbbra is három sorozik, a negyedik trióba benevezett támadók ritkán kapnak játékidőt. A BJAHC karácsony óta lejátszott hét mérkőzésből hatot megnyert – egyedül a Megyeri úton szenvedtek sima vereséget Molnár Bálinték –, legutóbb Kiss Dániellel a kapuban Miskolcon nullázták le a DVTK-t . Kirils Galoha az elmúlt játékhéten három gólt és kétgólpasszt szerzett, így őt választották az Erste Liga hét játékosának, de Mozer illetve Nagy Krisztián 1+4 pontja is megsüvegelendő teljesítmények közé tartozik. Kangyal Balázs 7 védőt forgat a meccsek során, közülük Vorobjov és Szabó Bence kapnak kifejezetten sok jégidőt. A két együttes idén még csak kétszer találkozott, októberben Káposztásmegyeren Zagidulinnék 6-5-re nyertek büntetővel, majd egy héttel később otthon is 5-3-as sikert arattak.

A lendületbe jövő Gyergyói HK a komoly hullámvölgyben lévő DVTK Jegesmedvéket fogadja. Bár a címvédő gyergyószentmiklósiak csupán hatodikak a táblázaton, legutóbb a harmadik harmadban fordítva gyűrték le a listavezető FTC-t, majd a második soruk főszereplésével sima meccsen verték az UTE-t. Szilassy Zoltán csapatát mindössze 4 pont választja el a dobogótól, legutóbbi öt hazai meccsükből viszont csak az előbb említett kettőt nyerték meg. A DVTK borzasztó formában van, legutóbbi kilenc mérkőzésükből csupán kettőt tudtak megfogni, igaz az egyik vereség elszenvedője pont a GYHK volt. A vezetőség türelme egyelőre kitart Steve Kasper mellett, a héten újabb légióst igazoltak – a David Bartos a cseh másodvonalból érkezik –, így már 12 felnőtt korú légiósa van a Jegesmedvéknek. A két együttes idei csörtéi rendre hazai győzelmet hoztak, a borsodiak otthon 5-1-re valamint büntetőket követően 7-6-ra nyertek, míg Erdélyben a GYHK lenullázta őket (6-0).

A liga legjobb formájában lévő Csíkszereda a ligautolsó FEHA19-et látja vendégül a Vákár Lajos Műjégpályán. Václav Novák csapata 8 mérkőzéses győzelmi szériában vannak, legutóbbi pontvesztésük december 19-ére datálódik. A csapat jó szerepléséről legutóbb kollégánk írt részletesebb elemzést, a cikk megjelenése óta a DEAC-ot is bedarálták Becze Tihamérék, üres kapus góllal 5-3-ra verték a hajdúságiakat. A legutóbbi héten az egy mérkőzésen jégre lépő Szkacskovot és Ferencz-Csibit leszámítva minden Sportklub játékos szerzett pontot, nyolcan is pont/meccs felett átlagoltak. A FEHA19 vasárnap a DAB büntetőkkel történő legyőzésével megszakította kilenc mérkőzéses vereség szériáját, ugyanakkor hatalmas formajavuláson kellene keresztülmennie Anatoli Bogdanov együttesének, ha a hátralévő 15 mérkőzésen le akarja dolgozni 12 pontos hátrányát a nyolcadik helyhez képest. A fehérváriak novemberben már egyszer meglepték a csíki közönséget, hosszabbítást követően 4-3-ra győztek, míg három héttel később csak 5-3-ra adták meg magukat David Levinéknek.

bra bjahc

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT INFO
VB 16:20 KAZSWE INFO
VB 20:20 CANNOR INFO
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA INFO
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum