Zsinórban tizedszer győzött az Edmonton

   

Az Oilers ezzel új klubrekordot ért el. Kilenc sikernél járt a Seattle, a Florida és a Winnipeg nagy sorozata viszont véget ért.

A Metropolitan-csoportot vezető Rangers egymás után a negyedik vereségébe szaladt bele. A New Yorkot ezúttal a Washington kapta el, amely a harmadik harmad közepén szűk két perc alatt fordított Nic Dowd és T.J. Oshie találataival. A fővárosiak 3-2-es sikerének az értékét növeli, hogy a győzelmet Alekszander Ovecskin nélkül érték el a csoportrivális ellen.

A Carolina kihasználta a Rangers botlását és a Pittsburghben elért győzelmével egyetlen pontra közelítette meg a divízió vezetőjét. A Hurricanes a hosszabbításban nyert 3-2-re, annak a Brett Pesce-nek a találatával, aki a meccs első gólját is lőtte.

A buffalói KeyBank Center közönsége mindössze egy gólt látott, ezt viszont a vancouveri Sam Lafferty lőtte a másik játékrész elején. A zsinórban ötödik győzelmét szerző Canucks kapujában Thatcher Demko 26 védéssel nullázta le a Sabrest.

Az Ottawa drámai körülmények között, a végső dudaszó előtt öt másodperccel született Vlagyimir Taraszenko góllal verte 5-4-re a San Josét. A győztes gólt szerző orosz szélső mellet a négy gólpasszt kiosztó Tim Stützle játszott kiemelkedően. A Sharks az utolsó 14 mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni.

Az Ottawa mellett a Nashville is kicentizte a győzelmet a New York Islanders ellen. A Predators 5 perccel a befejezés előtt egyenlített, majd az utolsó nyolc másodpercben két gólt ütve beállította a 3-1-es végeredményt. A Nashville-nek Alexandre Carrier szerzett vezetést, Juuso Parssinen pedig egy üres kapus góllal bebiztosította a hazaiak sikerét.

A New Jersey vetett véget a Florida kilences győzelmi sorozatának. A Devils 4-1-re nyert délkeleten a 36 védést bemutató Nick Daws vezetésével. A Panthers egyetlen gólját a zsinórban a hatodik mérkőzésen eredményes Sam Reinhart lőtte.

A Floridával ellentétben az Edmonton megtudta nyerni egymás után a tizedik mérkőzéstét, amivel új franchise – rekordot ért el. A csúcs nem jött könnyen, hiszen az Oilersnek hiába volt 17-tel több kapura lövése, mint a Montrealnak, csak a hosszabbításban tudott győzni Evan Bouchard találatával 2-1-re.

A Seattle 7-4-re nyert Columbusban, ezzel egymás után a kilencedik sikerét jegyezte és zsinórban a 13. mérkőzésén szerzett pontot. A Nationwide Arenában a Jackets a meccs derekán még vezetett 3-2-re, de Kraken ekkor felpörgette a meccset és egymás után négy gólt lőve eldöntötte az összecsapást. A vendégeknél Jared McCann és Oliver Bjorkstrand egyaránt három pontot tett a táblára.

Továbbra is szabadesésében van a Los Angeles, amely egymás után a nyolcadik vereségét gyűjtött be. A Kings ma hajnalban Detroitban szenvedett 5-3-as vereséget oly módon, hogy a második játékrészben 10 perc alatt kapott négyet. A Red Wingsben Dylan Larkin duplázott, Patrick Kane pedig egy gólpassz mellett győztes gólt lőtt.

A Tampának nem okozott gondot az Anaheim és egy tükörsima 5-1-es sikerrel lépett át a kaliforniai gárdán. Steven Stamkos emberelőnyben vágott kettőt, a kanadai táblázatot vezető Nyikita Kucserov pedig három gólban volt benne előkészítőként és nem mellesleg megszerezte a 800. pontját. A Lightning kapitánya az emberelőnyös gólokat tekintve 202-nél jár, amivel befogta a 17. helyen álló Wayne Gretzkyt.

kucserov 800

A Colorado háromgólos hátrányból fordítva győzött Torontóban. A Maple Leafs negyedóra után már hárommal ment, de ezután gyakorlatilag momentuma sem volt: az Avalanche a második játékrészben minimalizálta a különbséget, a befejező húsz percben pedig újabb három gólt ütve 5-3-mal húzta be a meccset. Nathan MacKinnon a 60. győztes gólját lőtte és a klub ranglistáján feljött a második helyre Milan Hejdukot megelőzve. A lista élén Joe Sakic áll 86-tal.

A Philadelphia 2-0-ra győzött Winnipegben és ezzel véget vetett a Jets franchise-rekordot jelentő nyolc mérkőzéses győzelmi sorozatának. A meccs hőse a 35 védéssel shutoutot szerző Samuel Ersson, valamint a vendégek mindkét gólját jegyző Cam Atkinson volt.

A Dallas 3-1-regyőzött Chicagóban. A Stars mindhárom gólját a harmadik játékrészben lőtte, az utolsó kettőt a befejező 5 percben. A Blackhawks a nyolcadik vereségét szenvedte el az utolsó kilenc találkozóján.

Az Arizona vendégként ütötte ki a Minnesotát, ugyanis 6-0-s győzelemmel távozott északról. Nick Bjugstad mesterhármast lőtt egykori csapatának, Connor Ingram pedig 38 védéssel megszerezte idei ötödik shutoutját, amivel listavezető az NHL-ben.

A Calgary 3-1-re győzött Vegasban ezzel a harmadik sikerét aratta egyvégtében. A meccs hőse a5 50 percig hibátlanul védő és összesen 31 hárítást bemutató Jacob Markstrom volt.

A St.Louis–Boston meccsen minden harmad 1-1re végződött, így a döntés a hosszabbításra maradt, ahol a Bruins Charlie McAvoy találatával húzta be a pluszpontot. A duplázó bekk mellett kettőt lőtt a vendégek kapitánya, Brad Marchand is, aki ezzel átlépte a 900 pontos határt, ami korábban csak Ray Bourque, Johnny Bucyk, Patrice Bergeron, Phil Esposito négyesnek sikerült a sárga-fekete mezben.

marchand 900

NHL, január 13.:

Washington–NY Rangers 3-2

Buffalo–Vancouver 0-1

Ottawa–San José 5-4

Florida–New Jersey 1-4

Carolina–Pittsburgh 3-2 h.

Columbus–Seattle 4-7

Detroit–Los Angeles 5-3

Montreal–Edmonton 1-2 h.

Tampa Bay–Anaheim 5-1

Toronto–Colorado 3-5

Winnipeg–Philadelphia 0-2

Chicago–Dallas 1-3

Minnesota–Arizona 0-6

Nashville–NY Islanders 3-1

St. Louis–Boston 3-4 h.

Las Vegas–Calgary 1-3

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum