Hydro Fehérvár AV19–Pustertal 2-0

   

A Volán a remeklő, 38/38-as shutouttal záró Roy kapus vezetésével mindössze 15 kaput eltaláló lövéssel nullázta le a dél-tiroli olaszokat, százszázalékos teljesítménnyel zárva a két fél idei egymás elleni alapszakaszmérlegét.

A Salzburg elleni, több szempontból is lélekemelő diadal másnapján sem várt könnyű ellenfél a Fehérvárra, a négymeccses győzelmi sorozattal bíró HC Pustertal érkezett a Raktár utcába. A Volánnál maradtak a tegnapi nyerő sorok, a kapuban Roy kezdett, míg a Vokla, Terbócs, Leclerc trió továbbra is hiányzott. Gyors kiállítással kezdődött a találkozó, Campbellt küldték ki a játékvezetők már az első percben. Jól tolódott a négyszög, egy Roy-védés kivételével eseménytelenül telt el az emberhátrány. Az 5. percben a negyedik sor vezetett szép akciót, sikerült is eljutni a kapuig Némethéknek, csak a befejezésbe csúszott hiba. Mezőnyjátékkal telt percek után villantak a vendégek, egy kapu elé betett korongnál Roy két nagy védést is bemutatott. Időnként fáradtnak tűnt a Volán – pedig ellenfele is játszott, sőt túlórázott tegnap –, sok volt az elpattanó korong, a rossz átadás, ezek mellett a támadójátékból is hiányzott az átütőerő. A 15. minutumban Stanton távolról tüzelt, Roy ezt is hárította, ki sem jött róla a korong. A hajrára egy kimaradt hazai emberelőny, majd egyenlő létszámnál egy óriási vendéghelyzet maradt: Frycklund közelije Roy válláról vágódott oldalra.

Nincs mit szépíteni, a nyitó harmadban jobbak voltak a látogatók, de bízhattunk a jobb folytatásban. Ennek ellenére a középső játékrészben is energikusabb és kezdeményezőbb volt a Pustertal. Főleg Roy ketrece előtt zajlott a játék. A vendégfölény a 29. percben kiállítást kamatozott, a küzdéssel fehérvári oldalon sem volt gond, Háriék kivédekezték az emberhátrányt. Egyenlő létszámban ismét Roynak volt dolga, gyors spárgával óvta meg kapuját a góltól, miközben a túloldalon Smith csak unatkozott a vasak között. Egészen a 35. percig, amikor a semmiből vezetést szerzett a Fehérvár; Atkinson korongszerzéséből indult az akció, az alapvonal mögötti körbelövés McGauleyhoz került, aki középre játszott, az érkező 22-es pedig a hálóba pattintotta a pakkot (1-0). Tanítani való mozdulat volt, ahogy a szakmai stáb felismerése is, hogy Atkinsont a támadósorba vezérelték. A kanadai már a Red Bull Salzburg ellen is nyerőember volt és ezúttal is nagyon fontos gólt szerzett. A megszerzett vezetés jót tett a Kiss-csapatnak, a negyedik sor kishíján megduplázta az előnyt: Ambrus Gergő elvette a korongot a kapujából kikorcsolyázó Smith-től, de a visszazáró védők miatt nem sikerült áttuszkolni azt a gólvonalon.

Ezzel együtt 40 perc után igazán csak az eredménynek örülhettünk, a 9-27-es kapura lövési statisztika jól mutatta a meccs képét. Roy védéssel indult a záró játékrész is, majd fordult a kocka. A 44. percben Leavens a félpályánál korongot szerzett, majd már a saját harmadából remekül indította a kilépő Kuraltot, aki óriási gólt bombázott a hosszú alsóba (2-0). Kétgólos előnye tudatában már jól menedzselte a meccset a Fehérvár, nem szedett össze felesleges kiállítást, míg a vendégek egyre frusztráltabbak lettek, semmi sem sikerült nekik. Ha mégis helyzetbe kerültek, Roy áthatolthatatlan falként tornyosult a pustertali csatárok előtt. Sok volt a tilosra ütött korong, nem ez a harmad hozta a szezon legszebb hokiját, de most nem is erre volt szükség. A végén Smith kapus is lekorcsolyázott, mindhiába, újabb gól nem esett. A Volán a szenzációs teljesítményt nyújtó Roy vezérletével lenullázta ellenfelét, elől pedig két villanás elég volt, hogy megnyerje a brusztolós összecsapást. A Hydro Fehérvár így hatpontos hétvégét zárt, két győzelemmel kezdte az alapszakasz utolsó körét, és egy pontra zárkózott a tabellaelső Klagenfurtra – igaz, a rekordbajnok két meccsel kevesebbet játszott.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Leavens, Hári, Kuralt, Robertson, Campbell – Laberge, Bartalis, Mihály, Stipsicz, Phillips – Atkinson, McGauley, Magosi, Fournier, Nilsson – Vértes, Németh K., Ambrus G., Kiss R.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

avspus_magosi_atkinson_fehervar_pustertal

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
május 10., péntek
VB 16:20 SUINOR 
VB 16:20 SVKGER 
    • SPORT 2
VB 20:20 CZEFIN 
    • SPORT 2
VB 20:20 SWEUSA 
május 11., szombat
VB 12:20 FRAKAZ 
VB 12:20 GBRCAN 
VB 16:20 AUTDEN 
VB 16:20 POLLAT 
VB 20:20 NORCZE 
VB 20:20 USAGER 
Partnerünk
Archívum