Hydro Fehérvár AV19–Salzburg 4-2

 

A magyar ICEHL-együttes a győzelmével véget vetett az ötmeccses vereségszériájának és pontszámban beérte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó ellenfelét.

Az első percekben egy hazai kapu előtt veszélyesen keresztbe suhanó korongon kívül a mezőnyben nyüstölték egymást a játékosok. A 3. minutumban aztán villant az első sor: Leavens észrevette és megpasszolta a három védő között kibújó Kuraltot, aki pontos lövéssel mattolta Tolvanent (1-0). A 6. percben érdekes ítélet borzolta a kedélyeket: Huber átesett elcsúszó csapattársa lábán, közben Nilsson ütőjét is elvitte, a játékvezetők mégis a fehérvári 31-est küldték ki akasztásért. Remek volt a védekezés, nem tudtak felállni az osztrákok, sorra lődözték ki a pakkot Háriék. Egyenlő létszámban is fegyelmezetten játszott a Volán, kevés lehetőséget engedett ellenfelének, igaz, ezt a Salzburg is elmondhatta magáról. A harmad derekán Magosi fordulásból tüzelt, korongja a jobb kapuvasról kifelé pattant. Feljebb kapcsoltak a vendégek, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Robertson lábát húzták ki a saját kapuja előtt, nem szólt a síp, szerencsére nem lett baj az esetből. A végére egy korongszerzés maradt, Campbell bombája elakadt a blokkban. Munkás első harmad után megérdemelten vezetett a Fehérvár.

Mezőnyjátékkal kezdődött a második felvonás, mígnem a 24. percben Auer korongot veszített a félpályánál, majd hogy ne legyen nagyobb baj, lebontotta Hárit, mehetett is a büntetőpadra. Jól sáfárkodott első emberelőnyével a Volán: lendületes korongfelhozatal után Magosi lövése ziccerben besült, a kipattanót a 82-es középre kotorta, Atkinson pedig – aki ezúttal harmadik soros támadóként játszott – közelről az üres kapuba tuszkolta a pakkot (2-0). Kétgólos hátránya tudatában próbálta felgyorsítani játékát a Red Bull, de a koncentráltan játszó hazaiakkal nem bírt. Nemhogy helyzetig, lövésig is alig jutottak Rafflék, Lewington kapására pedig Roy villámgyors mozdulattal átért. Fehérvári oldalon mindenki pontosan tudta a dolgát, kompakt volt a védekezés, remek ütemben érkeztek a blokkok. Egy ilyen után Vértes és Fournier elszaladt kettő az egyben, utóbbi lövését Tolvanen bravúrral védte. Ritmust fogott a házigazda, több volt az ötlet Bartalisék játékában, akár a harmadik gól is összejöhetett volna. Negyven perc után így sem lehetett hiányérzetünk, régen látott jó játékkal 2-0-ra vezetett a Volán.

Nem indult jól az utóbbi időben roppant kényes záró harmad: Laberge kilőtte oldalt a korongot, a játék késleltetéséért mehetett a büntetőpadra. Rövidesen követte őt Phillips is, ugyanezért. Majdnem teljes két percig kettős hátrányt kellett volna kivédekezni. Sokáig jól zárt a háromszög, de a Volán nem tudott cserélni és a végén a salzburgi nyomás gólt ért: a 43. percben Raffl bekotort egy kipattanót (2-1). Az agilis negyedik sor akciója következett, Németh Kristófot sérülésveszélyesen kapura lökték, szerencsére a vassal nem találkozott, a hálóban kötött ki. A játékvezetők nem láttak szabálytalanságot, cserébe kivitték a bulit a semleges harmadba. A 48. percben Mihály kapott remek korongot, szólóját védte Tolvanen, majd Campbell lövése után Genoway lerántotta a 93-ast. Ezt az emberelőnyt is sikerült kihasználni, nem is akárhogy; csodaszép csiki-csuki végén Kuralt talált be közelről (3-1). Nem hagyta magát a Red Bull, az 53. percben egy támadóharmadbeli bulit követően a pakk Thaler elé került, aki egyre zárkóztatta övéit (3-2). Pokoli kemény hajrá várt a mieinkre, a percek csigalassúsággal teltek. A lelátóról jött az energia, miközben a Salzburg kapusát is levitte és teljesen benyomta a Volánt. A végén a másodpercekkel korábban önfeláldozóan blokkoló Mihály elcsípett egy rossz passzt és az üres kapuig szaladt vele (4-2). Robbant a csarnok, elemi erővel tört ki a boldogság a játékosokból, hiszen közel két év után, 2022 februárja óta először sikerült legyőzni a Red Bull Salzburg csapatát. A Hydro Fehérvár a 4-2-es sikerével megszakította ötmeccses vereségsorozatát és pontszámban beérte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó tabellamásodikat.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Leavens, Hári, Kuralt, Robertson, Campbell – Laberge, Bartalis, Mihály, Stipsicz, Phillips – Atkinson, McGauley, Magosi, Fournier, Nilsson – Vértes, Németh K., Ambrus G., Kiss R.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

avsrbs_magosi_atkinson_fehervar_salzburg

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
május 10., péntek
VB 16:20 SUINOR 
VB 16:20 SVKGER 
    • SPORT 2
VB 20:20 CZEFIN 
    • SPORT 2
VB 20:20 SWEUSA 
május 11., szombat
VB 12:20 FRAKAZ 
VB 12:20 GBRCAN 
VB 16:20 AUTDEN 
VB 16:20 POLLAT 
VB 20:20 NORCZE 
VB 20:20 USAGER 
Partnerünk
Archívum