Corona Brasov–UTE 3-4

   

A két nagyon hasonló játékerőt képviselő csapat kiélezett és közönségszórakoztató összecsapásáról az újpestiek távozhattak túlórás pluszponttal, ezzel megőrizték dobogós pozíciójukat.

A brassóiak lényegében háromsoroztak, Piché ezúttal Williamsszel, Lowney Boriszenkóval, Bors Holwellel bekkelt, Farkas és Gajdó nem volt, Vasile és Rokaly-Boldizsár segített a társaknak a negyedikből. A kapuban ezúttal is Dubeau állt. Az újpestiek a szezonra kieső Coattát leszámítva teljes kerettel utazhattak el az erdélyi túrára, a kezdő ötös a Tornyai, Kiss, Tiala, Ewanyk, Kovács Alex kvintett volt, természetesen a remeklő Rajnával a vasak között.

Az első tíz perc éppen olyan kiegyenlített játékot hozott, mint amilyen a két csapat idei egymás elleni mérlege, az újpestiek azonban egy kivédekezett hátrány után a harmad felénél értékesítették a maguk első emberelőnyét. Jó fórfigura végén Nyquist keresztje után Szabó Dániel tüzelhetett üresen némi állítgatást követően, a kipattanót a jó helyen ólálkodó Ewanyk húzta be (0-1). Felpörgött a Corona, Valchar lövésénél a keresztvas még kisegítette Rajnát, a 17. percben viszont Kovács Alex a kapuelőtérben ajándékozta oda a pakkot Kógernek, az egyre jobb formában lévő, előző öt Erste-bajnokiján ötször betaláló és még három gólpasszt kiosztó csatár habozás nélkül váltotta gólra a lehetőséget pontos bombájával (1-1). A válogatottba is behívott fiatal újpesti támadó hamar javította hibáját: a túloldalon szépen küzdött meg egy korongért a palánknál, tőle Nyquisthez került a korong, a finn betette Ewanyknek, aki így egy harmad alatt duplázott – hiába a több brassói lövés, 2-1-gyel a vendég újpestiek vitték el a nyitó játékrészt.

A szünet után ismét rákapcsoltak a hazaiak, Rajnának volt dolga bőven, előbb Bors távoliját kapta le, majd Boriszenko kapumegkerülése után is a helyén kellett lennie. Ebben az időszakban érett a brassói egyenlítés, de kihúzta az UTE, majd ők is eljutottak gólhelyzetekig: Saarelainen be tudta magát cselezni a kapuig, ütemtelenül lőtte el a védő mellett, nem ment át Dubeau-n, később Benk laposa viszont már átcsúszott a mamut alatt, itt is a vas mentett.

Korai vendégkiállítással indult az utolsó húsz perc, ezt már kihasználta a Corona: körbejárt a korong 5 a 4-ben, Piché bombája még levágódott a blokkról, de éppen az egész meccsen nagyon élő Valchar elé, aki ezt már beverte, kezdődhetett minden elölről (2-2). Felélénkült a meccs, óriási helyzetek maradtak ki mindkét részről, vendégoldalon Saarelainen, a brassóiaknál Cornet juttathatta volna vezetéshez övéit, majd Blackwater lövése is fölévágódott, Szabóét pedig spárgával rúgta ki Rajna – az elmúlt hét legjobbja ezen a meccsen is főszerepet vállalt. Héttel a vége előtt Blackwater és Valchar ment el kettő az egyben, kicsit túljátszották, Rajna a kaput is elrúgta, szólt a hazai fütty, nem ezen múlott. Válaszul Saarelainen léphetett volna ki ziccerben, Holwell utolérte és tanárian szerelte. Az utolsó három percre nagy lehetőséget kaptak a budapestiek, Boriszenkóra fújtak rá egy magas botot, a kulcsfontosságú fórral élni tudott az UTE: az elé kerülő lecsorgót Kiss Patrik vágta be a hosszúra, Dubeau nem érhetett át – a hazaiak túl sok újpesti játékost reklamáltak (talán nem alaptalanul), mindhiába (2-3). Szerencsére nem ezen múlott végül, mert MacQueen mester időkérés után lehozta kapusát, egy sokadik Rajnáról kipattanót pedig Valchar kapart be végül, így igazságos döntetlennel érhetett véget a rendes játékidő (3-3).

A hosszabbítás újabb Rajna-parádét hozott, a ráadás felénél győztes vendéggóllal: Mestävainio megindulása után nem kis szerencsével pattant vissza a pakk a finn ütőjére, ő továbbtuszkolta az üresen érkező Silfvernek, aki közelről nem hibázott (3-4). Két nagyon hasonló játékerőt képviselő csapat kiélezett és közönségszórakoztató összecsapásáról a lila-fehérek távozhattak tehát pluszponttal, ezzel megőrizték dobogós helyüket, a Brassó viszont a Fradit kiütő Csíkszereda mögé csúszott.

bra ute dubeau

fotó: Corona Brasov

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. jan. 11., csütörtök.
Dubeau: 84,0% (Tőke)
K
Rajna: 94,7% (Sági)
Williams, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
1
Tornyai, Kiss D., Tiala, Kovács A., Ewanyk
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
2
Silfver, Szabó D., Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
Holwell, Bors, Szabó K., Sills, Zagidullin
3
Nyquist, Pokornyi, Benk, Just, Kiss P.
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár
4
Franyó, Kovács S., Szabó Rácz, Nagy, Laskawy
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:01 UTE PP Ewanyk Szabó D. Nyquist
1-1 16:15 BRA Kóger
1-2 18:21 UTE Ewanyk Nyquist
2-2 42:00 BRA PP Valchar Piché Schaber
2-3 58:28 UTE PP Kiss P. Just
3-3 58:55 BRA VanWormer Valchar
3-4 62:48 UTE Silfver Metsavainio
57 Kapura lövések száma 25
6 Kiállításpercek 4

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum