Hydro Fehérvár AV19–Bolzano 3-5

   

A székesfehérváriak fordulatos mérkőzésen egy 58. percben kapott gól miatt vereséget szenvedtek, az olaszországi csapatban Daniel Frank mesterhármasig jutott.

Öt nap pihenő után a szintén négymeccses vereségszériából érkező Bolzano ellen térhetett vissza a Volán a győzelem útjára. Kiegyenlített játékot hozó kezdést követően az 5. percben a vendégek körbe adogatták a korongot, Valentine távolija kijött Roy-ról, a védőket megelőző Frank pedig a kapuba pofozta a pakkot (0-1). Nem fogta meg a bekapott gól a magyar csapatot, fél percen belül érkezett a válasz: a támadó harmadban elhozott bulit Hári lekészítette Phillipsnek, aki elemi erővel bombázott a hosszúba (1-1). A gyors gólváltás után még feljebb kapcsoltak a játékosok, Brunner közelijénél Roy nagyot védett. Még a harmad első felében sikerült fordítani: Stipsicz kékről rátett korongja Bartalis korcsolyájáról került a gólvonal mögé (2-1). Meglehetett volna a harmadik is, egy szép összjáték után az éles szögből leadott lövést védte Vallini. Mindkét együttes a támadóhokit preferálta, ebből egy élvezetes, sok lövést hozó nyitó felvonás lett. A hajrára Atkinson kiállítása maradt, jól tolódott a négyszög, előnnyel mehettünk a szünetre.

A középső harmadra áthúzódó emberhátrányt kivédekezték Nilssonék, majd egyenlő létszámban emberfórba kerültek. Sikerült hamar felállni, megvoltak a lehetőségek is, de vagy az irányzékkal volt baj vagy Vallini kapus tette jól a dolgát. Négy a négy elleni játék következett, ebben a mieink voltak aktívabbak, az előnyt azonban nem sikerült növelni. A 33. percben bánhattuk ezt igazán; egymás után jöttek a Volán-támadások, az egyik elakadt Mantenutóban, aki a szerzett koronggal kapura tört és az oldalsó vas segítségével kiegyenlített (2-2). Fordult a kocka, a gól felhozta az olaszokat, Halmo jó helyzetből leadott lövése szerencsére elkerülte a kaput. A folytatásban is a bolzanói 91-es volt a főszerepló, Leclerc közelije után a kapuson átcsúszó, gólvonalon táncoló korongot okosan kotorta Vallini alá. A hajrára megint emberhátrány és védekezés jutott. Egészen addig, míg Bartalis elcsípett egy rossz átadást, kettő-egyes ellenakciót vezetett McGauleyval, aki önzetlen volt, a Volán 10-ese pedig pontos lövésével röptette a kulacsot, egyúttal visszavette a vezetést csapatának (3-2).

Negyven perc után a Fehérvárnál volt az előny, de nagy kérdés volt, mi lesz az utóbbi időben sokszor elátkozott záró harmadban. Leclerc megnyugtathatta volna csapatát, jól érkezett a kipattanóra, lövése a kapuvasról fölé vágódott. A 46. percben egyenlítettek a dél-tiroliak késleltetett emberelőnyben, a 6 az 5 elleni támadás végén Teves távolija a kapu előtt takaró Frankről pattant a gólvonal mögé (3-3). A játékvezetők les miatt visszanézték, majd szabályosnak minősítették a találatot. Az utolsó tíz percen belül elkeseredett küzdelem folyt a győztes gólért. A lelátóról jött az energia, a hajrában Bartalis berobbant egy keresztpasszra, közel járt a mesterhármashoz. Jól pörögtek a lábak, egy buli után Leavensé volt a következő lehetőség, kapáslövése elakadt a kapusban. Ismét a végén jött a hidegzuhany: egy kontra végén Frank két védő szorításában belepüfölt a korongba, ami roppant szerencsétlenül a rövidbe csúszott (3-4). Jött a menetrendszerű időkérés és kapuslehozatal, ez sem segített, Frigo üres kapus találatával lezárta a nyitott kérdéseket (3-5). A rossz szériát kapitánya mesterhármasának köszönhetően az 5-3-as győzelmet arató Bolzano szakította meg, míg a Hydro Fehérvár zsinórban ötödik meccsét is elvesztette, sokadszorra kap ki a végjátékban és továbbra sem találja korábbi jó formáját.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Laberge, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Magosi, Stipsicz, Phillips – Vértes, McGauley, Leavens, Atkinson, Nilsson – Mihály, Németh K., Terbócs, Ambrus G., Kiss R.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

bartalis_fehervar_avs_bolzano

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
május 10., péntek
VB 16:20 SUINOR 
VB 16:20 SVKGER 
    • SPORT 2
VB 20:20 CZEFIN 
    • SPORT 2
VB 20:20 SWEUSA 
május 11., szombat
VB 12:20 FRAKAZ 
VB 12:20 GBRCAN 
VB 16:20 AUTDEN 
VB 16:20 POLLAT 
VB 20:20 NORCZE 
VB 20:20 USAGER 
Partnerünk
Archívum