Vienna Capitals–Hydro Fehérvár AV19 4-3

   

A Volán ezúttal az 59. perc végéig vezetett Bécsben, végül azonban egy ponttal kellett távoznia a 11. helyen veszteglő Capitals otthonából.

Nem változtatott a sorösszetételeken a fehérvári stáb, megadta tehát a lehetőséget a javításra a Ljubljana elleni vereség után, a kapuban viszont ezúttal Roy kezdett. Két Steen-védéssel indult a találkozó, aztán a hazaiak is felvették a kesztyűt, és kezdték fizikálisabb irányba elvinni a találkozót. A kiegyenlített, kevés minőségi helyzetet hozó nyitó harmad hullámzásából a Volán keveredett ki jobban az első harmad végén: Leclerc jó korongkihozatala után Leavens előzött meg két hazai védőt a palánknál, visszatette a francia asszisztgyárosnak, aki átfordított Phillipshez, a kanadai bekk nagy góllal szerezte meg a vezetést a 17. percben (0-1). Ezután kőkemény bécsi ütközések nyomán alakult ki komolyabb tömegbunyó Wardley és Atkinson főszereplésével, a hosszas matekozás eredménye 2-2 kiállított lett mindkét oldalon, majd az utolsó percre fordulva egy újabb páros után már alig fértek el a civakodók a büntetőpadon.

Gyors Capitals-egyenlítéssel indult a középső húsz perc, Ticar vette észre a túloldali kéknél egyedül megúszó Weingert, klasszis átadással hozta helyzetbe a társat, aki nem különb lövéssel fejezte be akcióját (1-1). Egyből érkezett azonban a válasz: ezúttal a fehérvári kispad volt közelebb a támadóharmadhoz, Campbell használta ki a pillanatnyi kaotikus rendezetlenséget pontos lövéssel, az asszisztos a két negyedik soros, Ambrus és Vértes volt – a 23. perc végén 1-2-re módosult az állás. Jobban mentek a fehérvári lábak, mint az előző meccseken, ekkor egyértelműen a Volán irányított, a bécsiek a játékrész második felében találtak ismét magukra. Ebben a 10 percben két hátrányt is ki kellett védekeznie a magyar csapatnak, Roy vezetésével sikerrel tették, a végén pedig a sokat keménykedő hazaiak is kaptak egyet, a záró etapra így minimális előnnyel és áthúzódó emberfórral fordulhatott rá Kiss Dávid legénysége.

Ezt még nem sikerült kihasználni, rögtön utána jött azonban a következő, amit már igen. Felállt a székesfehérvári előnyös alakulat a támadóban, az első lövés még a blokkról pattant vissza Campbellhez, ebből viszont tankönyvien rajzolták fel a háromszöget Bartalis és Laberge közreműködésével, utóbbinak gyakorlatilag csak az üres kapuba kellett kapásból bebombáznia a társ keresztjét (1-3). A 45. percben aztán újabb előnyhöz jutott a Volán: ezúttal Zane vitt el a semlegesben egy magyar lábat, neki fájt jobban, és még ki is küldték térdhasználatért – egyre inkább kezdett visszaütni a bécsiek durva játékstílusa. Ez a fór kihasználatlanul maradt, majd Wardley 2+2-je is, aminek azért lett jelentősége, mert a Vienna viszont a maga ötödik fórját már beverte: öt és féllel a vége előtt Franklin védhetetlenül zúdított a hálóba létszámfölényben (2-3). Tisztán hallatszott a fehérvári szurkolók hangja a Steffl Arenában, a végjátékot viszont ezúttal sem sikerült kibekkelnie a Volánnak. A Vorarlberg és a Linz után a Caps is az utolsó percre fordulva egalizált kapuslehozatallal 6 az 5 ellen, ezúttal Heinrich távolija akadt be 58:55-nél – se Roy, se Hári nem volt boldog az újabb elmaradt blokk miatt.

A ráadásban Roy-nak kellett megtartania a döntetlenállást egy bécsi ziccernél, majd egy hazai lesgólt is érvénytelenítettek, kettő féllel a hosszabbítás vége előtt viszont ismét nagy lehetőséghez jutott a magyar vendégcsapat Kainz gáncsolása után. Nem sikerült azonban élni a 4 a 3-mal sem, következhettek a rávezetések, amit már az osztrákok lőttek jobban: egy hazai vasat még megvideóztak, Weinger győztes büntetőjénél viszont már nem volt kérdés, a Fehérvár így újabb két fontos pontot bukott győztes helyzetből – négymeccses vereségszériája eredményeként az egyaránt két meccsel kevesebbet játszó Salzburg előtt 1, a szabadnapos Klagenfurt előtt 2 pontnyi maradt az előnye a tabella élén.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Leavens, Robertson, Atkinson – Mihály, Németh K., Terbócs, Stipsicz, Phillips – Vértes, Ambrus G., Laberge, Kiss R., Nilsson.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

PH-VIENNACAPITALS-VIC-vs.-AVS feh wardley atkinson

fotó: Leo Vymlatil

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum