A bécsi kapu újbóli bevételével térhet vissza a győztes ösvényre a Fehérvár

   

A naptári év második bajnokiját a Vienna Capitals otthonában játssza a még mindig listavezető Volán, ezúttal szerda este.

Az évzárás és az évkezdés sem úgy sikerült a Hydro Fehérvár AV19 számára, mint ahogy azt előzetesen megálmodták a játékosok és a szurkolók, ám túlzásokba és irreális elvárásokba sem szabad esni, hiába evés közben jön meg az étvágy. Ha ugyanis valaki az előző szezon után azt mondja, a Volán a rekordbajnok Klagenfurtot és a címvédő Salzburgot is előzve éllovasként fordul rá 2024-re, sokan nem biztos, hogy elhitték volna, összességében tehát nehezen érheti szó a ház elejét. Vészharangokat kongatni így egyelőre finoman szólva is korai és igazságtalan lenne, ezzel együtt viszont maga Kiss Dávid vezetőedző fújt ébresztőt a Ljubljana elleni váratlan, 5-1-es hazai évnyitó kudarc után, elvégre ez a székesfehérváriak negyedik veresége volt már az előző öt bajnokijukon, közte csak a sereghajtó Grazot tudták legyőzni. Az eredményeknél eggyel aggasztóbb volt talán a mutatott játék, a magyar csapat ugyanis ezeken a mérkőzéseken egyik kapu előtt és úgy összességében a pályán sem igazán úgy mozgott, ahogy eddig az idény nagy részében elkényeztette szurkolóit, többnyire helyzetkihasználásban, védekezésben és kapusteljesítményben sem közelítette meg az idén látottakat. A csapatkapitány Hári János szerint nem kell ezt túldimenzionálni, csupán arról van szó, hogy ezúttal nem mentek be a helyzeteik, amik máskor bemennek (reméljük, neki van igaza); Kiss Dávid ugyanakkor már élesebb kritikával élt elsősorban a védekezésbeli hiányosságokat kiemelve, valamint egyes, mérkőzések óta tartó nem megfelelő egyéni teljesítményeket is szóba hozva, hazai és légiósfronton egyaránt.

Egy kisebb gödörben lévő csapat számára egy bécsi túra alapesetben nem biztos, hogy a legkecsegtetőbb lehetőség, ám a mostani Vienna nagyon nem az a Vienna, amelyet megszokhattunk, még ha az utóbbi hetekben éppen a Volánnal ellentétes utat is járt be. Az általában topcsapat fővárosiak ugyanis idén ritkán látható szenvedéstörténetet mutatnak be: a botrányos szezonrajt után egy edzőváltáson már túlestek, de a 48 meccses alapszakasz kétharmadánál, 32 mérkőzés után így is 9 pontra vannak a még playoff-kvalifikációt érő 10. pozíciótól, mindössze 6 rendes játékidős győzelmet összekuporgatva, a teljes mezőny második legrosszabb, -42-es gólkülönbségével (78-120). Az elmúlt hetekben azonban pont a szebbik arcukat mutatták, az óévet egy idén tőlük egyedülálló, hárommeccses sikerszériával búcsúztatták, közte a Salzburg rendes játékidős legyőzésével. Az idei Capitals tehát messze van a verhetetlentől, még saját jegén is, ezt a Fehérvár is bizonyította már idén, amely szeptemberben egy emlékezetes meccsen, mínusz háromról felállva nyert a Steffl Arenában, s indította meg a lejtőn a bécsieket, hogy aztán novemberben az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban is felülkerekedjen 4-2-re. A Vienna elleni székesfehérvári mérlegjavítás remélhetőleg szerda este folytatódik, ami már csak azért is fontos lenne, mert a riválisok legutóbb kíméletlenül kihasználták a Volán botlását, így bár a teljes mezőny legtöbb meccsét teljesítő magyar együttes változatlanul tabellaéllovasként lép jégre 19:15-től, vesztett pontok tekintetében már az üldöző Klagenfurt, Salzburg kettős is jobban áll nála. A találkozót a szokásos ligastreamen lehet ezúttal is élőben követni.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum