Hydro Fehérvár AV19–Klagenfurt 0-2

 

Bartalis Istvánék nem tudtak betalálni Sebastian Dahmnak, így a karintiai együttes győzött Székesfehérváron.

A sérültek nagy része felépült, szokatlan bőség állt Kiss Dávid rendelkezésére, csak Vokla Roland és Pascal Laberge hiányzott a rotációból. A kapuban ezúttal Olivier Roy kapott bizalmat. Erősen kezdett a Klagenfurt, alig egy perc után Bischofberger ziccerezett, majd jöttek sorra a többiek, Roy hamar bemelegedett. A pirosak már az elején egyértelművé tették, három pontért érkeztek a Raktár utcába. Kőkemény testjátékkal és magasan feltolt agresszív letámadással elvették a fehérvári támadójáték élét, a hazaiak kreátorait sem kímélték, Hárit Kraus ellentmondást nem tűrően kente fel a palánkra. Nem hagyta magát a Volán, a 8. percben McGauley bolondította a bekkeket lövőhelyzetig cselezve magát, Dahmon nem tudott kifogni. A másik oldalon Fraser meglógott, szólóját Roy hatástalanította. Több lövés szállt Roy ketrece felé, ezek nagy része szerencsére elkerülte a kaput. A 14. percben Vértes egy kiszúrással korongot lopott, kikerülte a blokkolni igyekvő védőt, passzára Terbócs berobbant, ebből sem lett gól. A játékvezetők magasan húzták meg a faulthatárt, az egyértelmű szabálytalanságoknál sem szólt a síp. Az utolsó perc hozta a meccs addigi legnagyobb helyzetét, egy besült lövés után a korong Vallant elé pattant, aki ajtó-ablak helyzetben az üresen tátongó kapu fölé vágta azt.

Egy sokat ígérő Leclerc-Bartalis kombinációval indult a középső felvonás, most a Volán kezdett jobban. Az intenzív nyitó harmadhoz képest is többet korcsolyázó hazaiak, gyors és pontos passzokkal jutottak lövésekig. A 24. percben Hári középről szétforgácsolta a kapuvasat, az ellentámadásból Witting robbant be egy keresztpasszra és szerzett vezetést övéinek (0-1). Nem estek kétségbe a fehérváriak, Fournier bombájánál és Bartalis közelijénél is Dahm bravúrjaira volt szükség. A 31. percben Petersen egy lekészített korongból kipúpozta a hálót, ám a játékvezetők les miatt érvénytelenítették a találatot. Összességében veszélyesebb volt a KAC, ráadásul a védelmük is működött, kevés komoly lehetőséget hagytak Háriéknak. Bartalis kevergetett, majd Leavens tüzelt éles szögből, ebből sem sikerült egyenlíteni. A mienk testjátékban is igyekeztek felvenni a versenyt a piros mezesekkel, nem volt könnyű dolguk, Németh Kristóf ütközött, majd lepattant jóval nagyobb ellenfeléről. Kőkemény küzdelem folyt minden korongért, igazi playoffhokit láthattak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokot csordultig megtöltő szurkolók. A hajrában Mihály kényszerítőzött Magosival, a visszakapott koronggal hasba lőtte Dahmot. Az utolsó perc meghozta a mérkőzés első kiállítását, Mursak ment ki, így a Volán emberelőnyben kezdhette a záró játékrészt.

Sokáig a korongbevitel is nehézséget okozott, a fór utolsó húsz másodperce már jobban sikerült, de egy veszélyes távolinál többre nem jutottunk. Öt az ötben az ide-oda pattogó korongot Atkinson találta meg, közelijét védte az osztrákok kapusa. A 43. percben Mihály szólózhatott, Dahmot ő sem tudta becsapni. Szerencsétlen eset miatt állt a játék, Németh lövése arcon találta Strongot, aki azonnal összerogyott a fájdalomtól, majd vérző arccal indult az öltöző felé, miközben a fogait a társak szedték össze a jégről. A kifogyhatatlan energiával cikázó 13-as a folytatásban is aktív maradt, jól érkezett a kapu elé, de a korongot nem tudta bekotorni. Az utolsó tíz perchez érve ritmust fogott a Volán, a lelátóról jött az energia, de Dahm továbbra is áthatolhatatlan falként tornyosult a mieink előtt. A hajrában sikerült beszorítani a karintiaiakat, akik már csak az eredmény tartására törekedtek, sorra dobálták ki a korongokat a harmadukból. A kapuslehozatal sem segített, végül Bischofberger kiemelt korongja az üres kapuba csúszott és pontot tett a mérkőzésre (0-2). A Klagenfurt remeklő kapusa vezérletével lenullázta a liga legjobb támadóegységét és a szezonban harmadszor is legyőzte a Hydro Fehérvárt egy mind játékban, mind hangulatában a rájátszást idéző mérkőzésen.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Leclerc, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leavens, Bartalis, Mihály, Robertson, Atkinson – Magosi, McGauley, Terbócs, Stipsicz, Phillips – Vértes, Németh K., Ambrus G., Kiss R., Nilsson

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

avskac_fehervar_bartalis

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum