Villach–Hydro Fehérvár AV19 2-1

   

A magyar ICEHL-együttes küzdelmes mérkőzésen hosszabbítást követően maradt alul Karintiában, a túlórában Sabolic döntötte el a pluszpont sorsát.

A Fehérvár összeállításából hiányzott kisebb sérülés miatt Roy – így Márkus Levente ült le a padra –, Nilsson családi okok, Németh Kristóf pedig betegség miatt nem tarthatott a csapattal. A hazai kapuban a jól ismert Lamoureux, a vendégben Horváth Dominik kezdett. Gyors oda-vissza hokival kezdődött a mérkőzés, a 8. percben Sabolic közel járt a vezető gólhoz, Atkinson az utolsó pillanatban ért oda ütőjével. Kisvártatva Wallenta közeli próbálkozásánál védett bravúrral Horváth. A korong jobbára a Volán harmadában tartózkodott, ám a játék képe alapján kisebb meglepetésre a 14. percben mégis a Fehérvár szerezte meg a vezetést: Hári János hozott el egy támadó buli, Robertson kivárt egy ütemet, majd kapura tette, a korong a felső sarokba vágódott, Lamoureux Kuralt takarása miatt semmi sem láthatott, 0-1. A szezonközben érkező hátvéd már a második gólját szerzete az ICEHL-ben.

A 23. percben Sabolic próbálkozott többször is Horváth kapuja előtt, a magyar hálóőr fogta az ismétléseket. A következő cserében Rauchenwald is közel járt az egyenlítéshez, majd a túloldalon Kuralt durrantott fölé ziccerben. A 25. percben elérkezett a találkozó első emberelőnye, Desjardins ült ki két percre, Háriék nem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani a hazai kapu előtt, sőt a villachiak kontrákból veszélyeztettek. Hét perccel később a VSV is megpróbálkozhatott első előnyös játékával, nagyobb gond nélkül kivédekezte a Fehérvár. Alig tért vissza Hári, máris Kuralt ült a helyére, ez a kisbüntetés már melegebb helyzeteket hozott, ám kihúzták Stipsiczék. A játékrész utolsó percében több gól is születhetett volna: előbb a nagy rössel érkező Stipsicz tévesztett célt, majd a Villach kettő a nullában elhagyta a korongot, a fordulásból Magosi járt közel a gólhoz.

A harmadik harmadra is maradt a második felvonásban kialakult mezőnyjáték, megalkuvás nélkül gyűrték egymást a csapatok. Luciani keresztezését követően Desjardins a mérkőzés helyzetét puskázta el, Horváth bravúrosan védett. Az 50. percben Vértest látták szabálytalanok a játékvezetők, a korongjártatást követően Desjardins próbálkozott a kapu elől, a korong Campbell korcsolyájáról Horváth mamutjára vágódott, az ismétlést bevágta a villachi 84-es, 1-1. Bár az egyenlítést követően gyorsan visszaszerezhette volna a vezetést a Fehérvár, a folytatásban ismét inkább a magyar harmadban folyt a játék. Az 58. percben a palánk mellett szerzett korongot a Villach, Hughes lövését védte Horváth, a kipattanóra többen is rávetődtek, Magosi kesztyűvel próbálta megakadályozni, hogy a korong átcsússzon a gólvonalon, a játékvezetők hosszas videózást követően nem láttak érvényes találatot. A hátralévő időben nagyobb helyzetet már egyik csapat sem tudott kialakítani, következhetett a ráadás.

A túlóra második percében eldöntötte a pluszpont sorsát a Villach: Hughes keresztpasszát követően Sabolic kapásból púpozta ki a hálót. A Fehérvár hosszabbításban 2-1-es vereséget szenvedett Villachban, így csak egy pontot tudott elhozni a Karintiából, ám továbbra is őrzi első helyét a tabellán, előnye hét pont a Pustertalt hazai pályán legyőző Klagenfurttal szemben.

A Fehérvár összeállítása:

Horváth D. (Márkus) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Mihály, Robertson, Atkinson – Terbócs, McGauley, Leavens, Stipsicz, Phillips – Ambrus G., Vértes, Kiss R.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

Villach Fehérvár

Fotó: René Krammer / VSV

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum