38 pontos együttesek csatáznak Újpesten

 

A három erdélyi Erste Liga-alakulat 2023 év végét magyarországi kiruccanással zárja: a dobogóért harcoló GYHK a Megyeri úton, a hatodik Brassó Székesfehérváron, míg a hetedik Sportklub Dunaújvárosban kezd.

Legkorábban, 17:30-as kezdéssel alsóházi csapatok csatáznak Dunaújvárosban: a kilencedik DAB a hetedik Csíkszeredát látja vendégül. A hazai pályán mindössze 39%-os teljesítményt hozó Acélbikák hét decemberi bajnokijukon 10 pontot gyűjtöttek, ez csak öttel kevesebb, mint amit az első 18 mérkőzésükön hoztak össze. A Fejér megyeiek támadójátéka az elmúlt időszakban Szalma Zsoltról szól, a 24 éves újpesti nevelésű csatár egy hete volt klubjának mesterhármast hintett, majd december 22-én az ő duplájával mentettek pontot kétgólos hátrányból a Ferencváros otthonában. A Csíkszereda egy hónapot követően hagyja el a térséget, decemberben eddig mindössze 3 Erste Liga találkozót játszottak, fordított pályaválasztás mellett 6-2-re legyőzték a DAB-ot, majd kikaptak Gyergyószentmiklóson, karácsony előtt egy nappal hazai pályán verték 1-0-ra a Brassót. Václav Novák azon a mérkőzésen mintaszerűen forgatta mind a négy sorát, senki sem került 23 perc jégidő fölé, illetve a negyedik soros támadók is bőven 10 perc felett zártak. Az izraeli Levin remek formában van, legutóbbi kilenc mérkőzésén csak egyszer maradt lőtt gól nélkül, négy napja is ő döntött a Corona ellen, míg O’Connor kapus első Erste ligás shutoutját jegyezte. A felek idén már háromszor találkoztak egymással, megannyiszor Sportklub siker született, a DAB október végén tudott csak egy pontot lopni a Vákárból.

Félórával később az egyaránt 38 ponttal álló UTE a címvédő GYHK-t fogadja. A felek előző összecsapása emlékezetesre sikeredett: bár az UTE hősies küzdelemben 4-2-re legyőzte Szilassy Zoltán csapatát, Coatta és Szabó Dániel is súlyos sérülést szenvedett. Az újpesti sérültek listáján Kiss Dániel visszatértével már csak ők ketten szerepelnek, a veterán hátvéd másfél hónap kényszerpihenőt követően legutóbb 18 percet volt jégen a FEHA19 ellen 2-1-re megnyert bajnokin. A sokáig döntetlenre álló találkozót a hajrában emberelőnyből döntötte el Kyle Just, az évek óta hazánkban jégkorongozó kanadai a nyitó fordulót követően volt ismét eredményes a bajnokságban. A Gyergyó szintén november végén járt utoljára az anyaországban, decemberben négy meccs alatt 7 pontot gyűjtöttek Szigeti Ákosék, legutóbb öt napja hiába álltak fel kétgólos hátrányból Brassóban, hosszabbításban elbukták a pluszpontot. Az a találkozó nem Sébastien Sylvestre-ről szólt – akivel a minap nagyinterjút közöltünk -, a kanadai gólgyáros szokatlan módon pont nélkül maradt, miközben -3-as plusz/mínusz mutatóval zárt. Az idei szezonban eddig két UTE-győzelem a mérleg: októberben Erdélyben Kiss Patrik büntetőjével 3-2-re nyertek a lilák, míg egy hónapja az említett mérkőzésen hazai pályán is győzni tudtak.

Legkésőbb, 18:30-kor Székesfehérváron is elindul a FEHA19–Corona Brasov találkozó. A sereghajtó fehérváriak tíz hazai mérkőzésükből csupán hármat nyertek meg, a nemzetközi szünetet követően minimális különbséggel maradtak alul Újpesten, majd otthon a DEAC ellen is. Anatoli Bogdanov együttese nem remekül a gólszerzésben, legutóbbi három találkozójukon mindössze négy gólt lőttek, 1,33-as lőtt gólátlaggal pedig ritkán szoktak meccset fogni a csapatok. A hatodik Brassó egy esetleges győzelemmel megelőzhetné a DVTK-t és feljöhetne a tabella ötödik helyére. A Corona szintén gólválsággal küzd az utóbbi időben, a GYHK-tól elszenvedett 2-1-es vereséget követően hosszabbításban 4-3-ra visszavágtak, majd Csíkszeredában nem tudtak a kapuba találni (0-1). Dave MacQueen vezetőedző kénytelen lesz megbontani sorösszetételét, hisz Fehérváron nem léphet jégre az egymeccses eltiltással sújtott Judd Blackwater. A két együttes idei összecsapásai rendre hazai győzelmeket hoztak: októberben a FEHA19 nyert otthon 4-2-re, majd novemberben a Brassó tartotta otthon a pontokat 4-1-gyel.

UTE GYHK

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum