Black Wings Linz–Hydro Fehérvár AV19 3-2

   

Csütörtök után pénteken is a véghajrában egyenlített az ellenfél, a túlóra pedig ezúttal a riválisnak jött ki jobban, a Fehérvár így összesen 3 ponttal gazdagodott karácsony előtti osztrák túráján.

A Vorarlbergnél jóval komolyabb tűzerővel és védelemmel rendelkező Linz ellen megkeverte némileg a lapokat a fehérvári stáb az egy nappal korábbihoz képest, McGauley helyet cserélt Magosival, Leavens Mihállyal, Németh Vértessel, a kapu elé pedig Roy állt.

Jól kezdett a Volán, hamar emberelőnybe került, az első sor szélére visszakerülő McGauley veszélyeztetett indításként a rövidnél, majd Kuralt-lehetőségek következtek, aztán St-Amant is villant egyet. A harmad derekán éppen a karácsonyi atombombát ledobó Bartalis kígyózott át az osztrák védelmen, Tirronen szúrt ki vetődve, később Roy-nak is a helyén kellett lennie, őt a túloldalon Stuart lőtte telibe tiszta lövőhelyzetből. A nyitó harmad még egy látványos Hári-ütközést is hozott a kéknél, gólt azonban nem.

Stabilan játszott a listavezető magyar csapat a folytatásban is, végig rajta volt erős ellenfelén, a meccs feléhez közeledve újabb fórral próbálkozhatott meg. Ezt is jól játszották meg a székesfehérváriak, de Tirronen irányításával kivédekezte a Linz. Ez erőt adott a hazaiaknak, a harmad végére felülkerekedtek lövésszámban, gólt azonban a Volán szerzett, még ha szerencséset is: a 36. percben Leavens minden bizonnyal keresztpassznak szánt pakkja változtatott irányt az előreosonó Fournier koriján, a játékszer a meglepett Tirronen lábai között kötött ki a kapuban (0-1). Egyből jött azonban a válasz, a Volán előbb a támadó-, majd a saját harmadban is eladott egy korongot, a sokadik ismétlést már beverte Rappold idei első ICEHL-góljáért (az asszisztos természetesen a liga aktuális pontkirálya, Knott volt, 1-1).

Három perc telt el a záró etapból, amikor egy Roy-bravúr után Stajnoch csapódott neki a hálóőrnek, kapusakadályozás miatt meg is kapta kisbüntetését, a harmadik fórjával pedig már élni tudott a fehérvári csapat. Alig maradt hátra néhány másodperc a kiállításból, amikor a támadóban McGauley és Mihály tartott meg egy pakkot nagy küzdelem árán, a palánk mellől kikapart gesztenyét Leavens vágta be könyörtelenül (1-2). Jöhetett újra az idén többnyire kiválóan működő előnymegtartós fehérvári célhoki, egy hátrányt is kivédekezett a csapat, a vendégszurkolók hangja hallatszott a Donauhalléban. Ám csütörtök után végül pénteken is a hajrában egyenlített az ellenfél: a Vorarlberg 57 másodperccel, míg a Black Wings 1:16-tal a vége előtt. Már megvolt a korong a vendégvédőknek az alapvonalnál, de nem tudták kitakarítani, a megszerzett játékszer St-Amant-hoz került, bent középen Kristler kérte, kapta is, és kapásól bebombázta a hosszú sarokba (2-2). A 3 a 3 elleni pedig ezúttal a hazaiaknak jött ki jobban: a hosszabbítás felénél Collins hozott el egy bulit, Roe-hoz került hátra, az üresen álló védő hatalmas góllal döntötte el a pluszpont sorsát, 1+1-gyel a mezőny legjobbjaként zárt. A két magas színvonalat képviselő, egymáshoz játékerőben nagyon közel lévő csapat ikszes meccsét így végül a linziek nyerték meg a végjátékban vert helyzetből felállva, ám mivel a Pustertal óriási meglepetésre egy hetessel távozott Salzburgból, a Volán előnye maradt 6 egység a tabella élén – de immár a Black Wings előtt. Folytatás karácsony másnapján, 17:30-tól az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban a Graz ellen.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – McGauley, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Leavens, Robertson, Stipsicz – Magosi, Németh, Mihály, Nilsson, Atkinson – Vértes, Ambrus Cs., Falus

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

PH-BLACKWINGSLINZ-Action-Photos avs bartalis

fotó: BWL / Eisenbauer

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum