Máris a negyedik székely rangadó következik

   

A GYHK és a Csíkszereda negyedszerre találkozik egymással az Erste Liga alapszakaszában, az első kettőt a címvédő húzta be, míg novemberben emlékezetes körülmények közepette támadt fel a Sportklub.

Az Erste Liga idei alapszakasza során talán utoljára rendeznek székely rangadót – a kígyóelv még bekavarhat 36 fordulót követően -, a negyedik helyen szerénykedő GYHK az egyre magasabbra kapaszkodó, de jelenleg még így is csak 7. Csíkszeredát fogadja. Szilassy Zoltán legénysége három vereséget követően – a Fradi, a DEAC és a DAB után – legutóbb, december 10-én visszatalált a győztes útra, Brassóban húzóemberei vezetésével 2-1-re legyőzte a Coronát. Sylvestre és Bodó is betalált, Rinne 97%-kal dolgozott a ketrec előtt. A nemrégiben igazolt finn Tamminen egyelőre a harmadik sort erősíti, két meccs után pont nélkül áll, legutóbb az eltiltásából visszatérő Sárpátkival, valamint a Vincze Gergő / Sándor-Székely duó egyikével ment a harmadik egységben. A Sportklub decemberben még veretlen, négy könnyed román bajnoki mellett – a Steauát és a Galacot intézték el oda-vissza könnyedén Sofronék – egy hete vasárnap a DAB-ot verték az 1+3 pontos Levin vezetésévél 6-2-re. O’Connor érkeztével Adorján Attila kiszorult az Erste Liga keretből, a bő egy hónapos periódus alatt csupán a FEHA19 otthonában megnyert partin lépett jégre. Kanadai társának ezzel szemben öt bajnoki jutott, ám mindössze egyszer tudott 90% felett zárni. A két székely csapat november 19-ei összecsapása nem csak a csíkiak varázslatos fordításáról és 6-3-as győzelméről marad emlékezetes, a Sportklub azon a mérkőzésen odaállította a kispadra Kevin Constantine-t, amiért az MJSZ később megbüntette a klubot, ám jelen pillanatban a három pont levonást – valószínűleg a nem jogerős ítélet miatt – még nem tükrözi a táblázat. Az idei Erste Liga-kiírás első két székely derbijét a GYHK vitte el (a másodikat különösen nagy arányban), míg a harmadikon érkezett az említett szeredai feltámadás.

A negyedik csörte magyarországi idő szerint 17:30-kor kezdődik, az Erste Liga Tv-n ezúttal is követhető lesz.

Gyergyói HK–SC Csíkszereda 4-1

   

A címvédő a két gólt szerző Sébastien Sylvestre és a remekül védő Rasmus Rinne vezérletével behúzta a Sportklub elleni derbit.

Remek hangulatban kezdődött a székely rangadó. Lendületesebben kezdett a Csíkszereda, Rinne gyors egymásutánban két bravúrt is bemutatott. A folytatásban is a látogatók akarata érvényesült, majd egy kósza Bodó-akció következett, a támadót a lövés pillanatában elnyomták. Öt az ötben is felálltak Sofronék, fölényük emberelőnyt kamatozott. A 9. percben Levin révén ki is használták a fórt és megérdemelten szereztek vezetést (0-1). A házigazda is esélyt kapott egy emberelőny formájában. Tüzeltek becsülettel, ebben Jalonen járt az élen, de nem tudtak kiegyenlíteni. A gól ugyan nem jött össze, de ritmust fogtak a gyergyóiak is, ez jót tett a meccsnek. Rokaly Szilárd megduplázhatta volna övéi előnyét, a kapuvasat találta telibe. Óriási harc volt minden korongért, amivel azonnal lendültek is támadásba a játékosok. A hajrára gyergyói kontra maradt, szép passzok után a lövés pillanatában Adorján rutinosan elrúgta a kaput, lett is egy kis lökdösődés az eset után.

A középső felvonás, akárcsak az előző, lendületes csíki akcióval és Rinne-bravúrral indult. Ezúttal hamarabb váltott a házigazda, átvette az irányítást. Jobban pörögtek a gyergyói lábak, keményen küzdöttek az egyenlítésért, de lövéseik elakadtak a blokkban. Közben a kontrákra is ügyelniük kellett, egy három-kettes ellenakció végén ismét Rinne lett a végállomás. Oda-vissza hoki következett, élvezetes volt az összecsapás. A 32. percben jött az egyenlítés: már felszabadult a Sportklub kapuja, de Sylvestre nem hagyta annyiban, korongot szerzett, két védő között kapura tört, majd a felső vas segítségével emelt a hálóba (1-1). A megérdemelt egyenlítés után azonnal feljebb kapcsolt a Csíkszereda, próbáltak gyors góllal válaszolni. A folytatásban sem volt hiány izgalmakban, ez a harmad a vendéglátóké volt, akik agilis letámadásukkal már a korongkihozatalnál sok zavart okoztak. Újabb szeredai fór következett, a mezőny egyik legjobbja, Levin lövőhelyzetig cselezte magát, nem ért célt. A végére mindkét kapus megmutatta képességeit, így a döntés a záró harmadra maradt.

Milan előző harmadvégi kiállítása miatt emberelőnyben kezdte ezt a játékrészt a Gyergyó. Császár Hunor gyönyörűen vette át a lába között a pakkot, majd már egyenlő létszámban Bodó passza után Tamminen veszélyeztetett. Sylvestre ziccere következett, jobb volt a házigazda. Alig volt játékmegszakítás, gyorsan peregtek a percek. Reisz harcolt ki emberelőnyt, amivel elejét vette a hazai rohamoknak. A fórban Szkacskov beleszúrásai voltak veszélyesek. A szurkolókra egyik oldalon sem lehetett panasz, továbbra is remek volt a hangulat. Újabb vendégfór következett, ebből sem lett gól. Az 54. percben aztán Bodó lopott korongot a kissé könnyelmű Sofrontól és gólig vitte a szólót (2-1). Őrült rohanás kezdődött, a hazaiak megpróbálták gyorsan eldönteni a mérkőzést, míg a kék-fehérek az egyenlítésért harcoltak. Bő két perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a pirosak, Sylvestre indította az akciót, majd ő érkezett a betett korongra is és góljával eldöntötte a székely derbit (3-1). Időt kért a Csíkszereda, Adorján is lekorcsolyázott, mindhiába, Sárpátki üres kapus góllal megadta a kegyelemdöfést (4-1). Élvezetes meccsen a harmadik harmadban jobban játszó és a végén újítani tudó GYHK megérdemelten győzte le vetélytársát.

gyescc_laday

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Én még nem láttam ilyen szervezett Szeredát

   

A Gyergyói HK–SC Csíkszereda meccs nyilatkozatai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: ”Mérges voltam a hátrányos gól miatt, mert átbeszéltük, hogy Levin jól lövi ezt a bekanyarodást balról. Öt az ötben nem volt különösebb problémánk, az ellenfél pedig nagyon elfáradt a második harmadban, így egyre több időt tölthettünk a támadóharmadban. A második gólunk után nekik jönniük kellett, a harmadik gólunkkal viszont sikerült pontot tennünk a dolgok végére. Azt gondolom, hogy mi voltunk most a jobb csapat, de hozzá kell tennem, hogy én még nem láttam ilyen szervezett Szeredát.”

Václav Novák, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: ”Az első két harmad jó volt, mindkét csapat jól játszott, ez pedig a helyzetek számában is megmutatkozott. Mindkét kapus jól védett, aztán a harmadik harmadban egy hiba nyomán vezetést szerzett a Gyergyó, majd pedig hiába akartunk, nem volt szerencsénk. Gratulálok a Gyergyónak, megyünk tovább.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2023. dec. 19., kedd.
Rinne: 97,1% (Mag)
K
Adorján: 90,9% (Ambrus)
Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban
1
Kubát, Ferencz Csibi, Részegh, Péter, Rokaly Sz.
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Szigeti
2
Rutkowski, Gecse, Szkacskov, Milan, Becze
Dalhuisen, Imre, Tamminen, DiDiomete, Sárpátki
3
Láday, Salló, Levin, Welsh, Sofron
Sándor-Székely, Csiszer, Fehér
4
Rokaly N., Fodor, Brown
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Vaclav Novak, Sprencz István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:47 SCC PP Levin
1-1 31:05 GYE Sylvestre
2-1 53:49 GYE Bodó
3-1 58:10 GYE PP Sylvestre Bodó Orban
4-1 59:14 GYE Sárpátki Vincze P.
34 Kapura lövések száma 35
- Kiállításpercek -

Két okos korongszerzéssel fordított a Gyergyói HK

 

Sylvestre és Bodó is megszerezte a játékszert, majd sikerrel zárta egyéni akcóját.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum