Pustertal–Hydro Fehérvár AV19 2-3

   

A kilenc alapemberét nélkülöző, végig háromsorozó Volán őrült végjáték után, egy fantasztikus Mihály-gólnak is köszönhetően hozta el mindhárom pontot Dél-Tirolból, a nemzetközi szünetet így listavezetőként töltheti el.

Lassan egy fél csapatot kitesznek a hiányzó fehérvári alapemberek: Pustertalba Nilsson, Phillips, Kiss Roland, Vokla, Ambrus Gergő, Laberge és Leavens mellett betegség miatt McGauley, illetve a pénteken leütközött Fournier sem tudott elutazni. Utóbbi helyén Falus kezdett az első bekkpárban, a Volán hat védővel háromsorozott, a farmegyüttesből Blasko és Ambrus Csongor játszott fel. A vasak között Roy állt.

Meglátszott a hosszú buszút a fehérvári lábakon, az első öt perc a hazaiaké volt, aztán egy kiállítás megtörte a lendületüket. Felvette a ritmust a Volán, jól pörgött a három sor, a vendégoldalról Terbócs és Leclerc, az olaszok részéről Andergassen járt a legközelebb a gólhoz, de 0-0-al ért véget a nyitó harmad. Kiegyenlített játékot hozott a középső etap is, egy klasszisvillanásnyi különbséggel: a 27. percben Hári kapott pontos keresztet Atkinsontól, a csapatkapitány végig a kaput nézte, majd úgy lőtte ki a hosszú sarkot, ahogy errefelé kevesen tudják (0-1). A meccs felénél elképesztő jelenetek borzolták a kedélyeket. Az ütőjét vesztett Schofield egy fehérvári akció közben elkapta Csollákot, majd puszta kézzel, a nyakánál fogva rántotta le a földre, a fejét a jégbe verve. Az ítélet ennél is elképesztőbb volt: videózás után mindkét fél kisbüntetést kapott, öt az ötben folytatódhatott a játék. Ennek ellenére jól menedzselte a meccset a magyar csapat, Roy pedig fogta, amit fogni kellett. A 35. percben viszont Stipsiczre is ráfújtak egy két percet, az előnyből már kiegyenlített a Pustertal: egy buli után Messnerhez került a korong, sok ideje és helye volt, ő is nagy gólt ragasztott (1-1).

A záró etap első fele egy-egy kivédekezett emberhátránnyal telt el, majd őrült végjáték következett. A Volán a végére is komoly erőtartalékokat mozgósított, ennek az 58. percben Mihály Ákos révén lett meg a gyümölcse. Méghozzá egy fantasztikus góllal: a kilépő támadót hiába próbálta hátulról szabálytalanul megállítani védője, Mihály estében is beverte a léc alá, aztán csúszott, mint Bobby Orr – remekbe szabott találat volt, érdemes lesz majd megtekinteni az összefoglalóban (1-2). A Pustertal válaszul lehozta a kapusát, Németh belőtte üres kapura, ám még itt sem volt vége (1-3). Fél perccel a vége előtt Atwal 6 az 5 ellen visszalopta mínusz egyre a dél-tiroliakat, szerencsére ennél közelebb már nem jutottak a vendéglátók. Mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, szerencsére ez a 17 mezőnyjátékossal is tiszteletet parancsoló teljesítményt a jégre rakó Fehérvárnak sikerült, amely így megérdemelten őrizte meg vezető helyét a tabellán (ráadásul a korábbi meccsen a Salzburg hazai jégen maradt pont nélkül az Innsbruck ellen). A Volán így a jövő heti nemzetközi szünetet biztosan éllovasként tölti, s legközelebb csak december 21-én, Feldkirchben folytatja – remélhetőleg számos visszatérővel.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Vértes, Hári, Kuralt, Falus, Campbell – Leclerc, Bartalis, Terbócs, Robertson, Stipsicz – Magosi, Németh, Mihály, Csollák, Atkinson – Blasko, Ambrus Cs.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

PH-HCPUSTERTAL-PUS-vs-AVS

fotó: Foppa Iwan – HC Pustertal

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum