Hydro Fehérvár AV19–Linz 2-1

   

A fehérváriaknak a Graz elleni vereség után sikerült javítaniuk, és küzdelmes mérkőzésen legyőzték a listavezetőt.

Tisztelték egymást a csapatok, talán túlságosan is, nem rontottak fejetlenül a másiknak. Az első öt perc mezőnyjátéka után a meginduló Mihály Ákos térdét csúnyán elvitte Kragl, aki szabálytalanságáért 5 perc plusz véglegessel kiszállt a mérkőzésből. A fehérvári 93-as rövid ápolás után a saját lábán hagyta el a jeget, de nem úgy tűnt, hogy visszatérhet a meccsbe. Igyekezett fórban a Volán, de sok hiba csúszott a játékba, a lövéseket pedig jó ütemben blokkolták a vendégek, akik egy szerzett koronggal kontrában elszaladtak, szerencsére Roy remek érzékkel hárította a szólót. Érdekes, hogy egyenlő létszámban jobban ment, minőségibb lövések szálltak Tirronen kapuja felé. A játék alapját továbbra is a biztos védekezés jelentette mindkét oldalon, nem volt sok helyzet. A hajrát szép hazai ellenakció nyitotta, végül Terbócs lövése a blokkról vágódott a védőhálóba. A 16. percben az eredményes letámadás gólt hozott: a kéknél Bartalishoz került a pakk, ő remek passzt adott a kapu előtt egyedül maradt Leclercnek, aki közelről nem hibázott (1-0). A gól után támadásban is aktívabbak lettek az osztrákok, de jól védekeztek Háriék, előnnyel vonulhattak pihenőre.

A szünet után sem változott a meccs képe, kioltották egymás játékát a csapatok. Az osztrákok a támadó harmadbeli bulikból veszélyeztettek, ezeket jó százalékban hozták el és azonnal támadták is Roy kapuját. A 24. percben MacKenzie veszélyesen megpattanó lövését másodszorra hárította a Volán kapusa. Kiegyenlített volt ez a harmad is, melynek derekán a Laberge lövését fogta Tirronen, ami után összekapaszkodtak a játékosok, a gyorsan közbeavatkozó játékvezetők elejét vették a bunyónak. Felkeményedtek az osztrákok, szorgosan osztogatták a bodicsekeket. Vokla Roland kapott egyet, ő is lent maradt, végül saját lábán hagyta el a jeget. A 37. percben egyenlítettek a látogatók: Knott megtartotta a belőtt korongot, visszapasszát Romig pontos lövéssel a hálóba küldte (1-1). A hajrában visszavehettük volna a vezetést: előbb egy Tirronen ketrece előtti kavarodásban a bekkek eszméltek gyorsabban és felszabadítottak, majd az utolsó másodpercekben Bartalis a saját alapvonaláról indította Laberget, picit hosszú volt a korong, így a linzi kapus ért oda hamarabb. Negyven perc alatt nem bírtak egymással a csapatok, a döntés a záró játékrészre maradt.

A magyar győzelemhez mindenképp szükség volt az előrejáték feljavulására, hiszen az első két harmadban mindössze 13-at lőttek kapura Háriék. Leavens kiállításával indult a játékrész, majd MacKenzie szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot. Kőkemény harc folyt minden korongért, a küzdelem és nem a szép játék dominált. Újabb fehérvári emberhátrány következett, volt kavarodás bőven Roy kapuja előtt, de önfeláldozó védekezéssel ezt is megúsztuk. Az utolsó tíz perchez érve Bartalis István elszáguldott a szélen, szorongatott helyzetből tüzelt, Tirronenben elakadt a korong. Összességében lendületesebbek voltak a linziek, továbbra is sok volt a hiba a hazaiak játékában. A hajrában Lebler ütötte ki a nézőtérre a korongot, ez esélyt adott a győzelemre. Sokáig úgy nézett ki, semmi sem lesz az emberelőnyből, az agilis osztrákok mellett felállni sem sikerült. Az 58. percben aztán Kuralték magukra húzták a védőket, az otthagyott koronggal Hári közelebb lopta magát, és felvarrta a pakkot a rövid felsőbe (2-1). A maradék időt már jól menedzselték Kiss Dávid tanítványai.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Leavens, Hári, Kuralt, Fournier, Atkinson – Leclerc, Bartalis, Terbócs, Stipsicz, Vokla – Vértes, McGauley, Laberge, Csollák, Campbell – Magosi, Németh, Mihály

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avslnz_fehervar_linz

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum