Graz 99ers–Hydro Fehérvár AV19 6-4

   

Az első 40 percben jóval lendületesebben jégkorongozó sereghajtó a mesterhármasig jutó Krastenbergs vezetésével legyűrte végül a Volánt szezonbeli második három pontjáért, a magyar ICE-együttes így a 3. helyről várja a vasárnapi, listavezető Linz elleni hazai rangadót.

A fehérvári sérültlista bővült a grazi túrára, Nilsson, Kiss Roland és Ambrus Gergő mellett a Klagenfurt ellen vállsérülést szenvedő Phillipsre is többhetes kényszerpihenő vár. Helyette Atkinson kezdett a második, Csollák pedig a harmadik bekkpárban, míg a vendégkapuban ezúttal Olivier Roy állt.

Motiváltan, nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, ez kissé mintha váratlanul érte volna a Volánt, 6 perc elteltével már Roy sem tudott védeni. Kirchschläger a támadó kéknél fülelt le egy korongot, kis szerencsével Grafenthin elé került, aki önzetlenül leadta a jobbján érkező Ograjenseknek – a szlovén klasszisnak már csak az üres kapuba kellett továbbítania (1-0). Tíz percre rá remek kontrából egyenlített a Volán. A palánk mellől McGauley a védő lábai között tette oda finoman Magosinak, aki a következő hullámban üres területre érkező Stipsicz elé tálalt, a válogatott védő nagyszerű, pontos lövését nem védhette Volden kapus (1-1). Az első harmad összképe alapján örülhettünk az egygólos döntetlennek.

A középső harmadban Leavens lépett elő az egyik főszereplővé. Előbb a játékrész 6. percében a ziccerben kilépő Wemmenbornt akadályozta meg a gólszerzésben Roy-val együtt, majd a mérkőzés felénél vezetéshez jutatta a Volánt. Ismét egy jó ellentámadás járt eredménnyel, újabb McGauley-kulcspasszal, Leavens szépen húzta el a kapus előtt és tette fel fonákkal (1-2). Nem adott alább azonban a lendületből a 99ers, és a harmad végén a sokadik helyzetük meghozta az egyenlítést. Krastenbergs a fehérvári kapu mögül indult meg Kernberger passzával, a nemrég igazolt lett válogatott támadót hiába üldözte Atkinson, bekanyarodott a kapuval szembe, és nagy gólt lőtt a lepkés oldalra (2-2). Így 40 perc után is döntetlen volt az állás, a lőlap viszont ekkor már 32-10-es hazai fölényt mutatott.

A záró húsz perc sajnos nagyon gyors grazi góllal indult, s épp csak rákanyarodtunk a 45. percre, amikor már 4-2-re mentek a vendéglátók. Előbb Krastenbergs első grazi találata után rögtön megszerezte a másodikat is: szépségdíjas láb közötti lövése még nem ment be, a kipattanót azonban Schiechl jó keresztje után éles szögből bebombázta. S ha egy üzlet beindul… A negyedik osztrák gólt ugyanez a páros hozta össze, még ha komoly mázlival is: Schira kékvonalasa Schiechl lábán irányt változtatva vágódott Krastenbergs elé, aki a bárddal menteni igyekvő Roy segítségével érte el végül tripláját – eddig két meccs után pont nélkül állt, persze, hogy most hintett egy klasszikus mesterhármast. Ugyan négy és féllel a vége előtt Stipsicz újabb jó lövésébe Bartalis beleérve szépített, az 59. percben Antonitsch üres kapusával lehűtötte a vendégkedélyeket. A Fehérvár nem adta fel, 58:48-nál visszajött egy gólra, miután Leclerc és Bartalis kapu előtti küzdelme jutalmául a Volden lábai között átvánszorgó pakk végül egy védő korijáról csúszott át a gólvonalon, Ograjensek azonban fél perccel a vége előtt egy újabb üres kapussal lezárta a meccset. A novemberben éledezni kezdő sereghajtó így a némileg foghíjas Fehérvár ellen aratta idei második rendes játékidős sikerét, közben a Linz és a Salzburg magabiztosan gyűjtötte be a 3 pontot, a Volán így a harmadik helyről várhatja a vasárnapi, Black Wings elleni rangadót.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Laberge, Stipsicz, Atkinson – Terbócs, McGauley, Leavens, Csollák, Vokla – Vértes, Németh, Mihály

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum