Először találkozik egymással a két tavalyi döntős

   

Az FTC az Erste Liga-finálé óta először játszik a Gyergyóval, a Csíkszereda a DAB ellen szerezheti meg következő győzelmét, de rendeznek mérkőzést Brassóban, a Megyeri úton és Miskolcon is.

A harmadik helyen álló Corona Brassó magyarországi idő szerint 17:30-tól fogadja a nyolcadik DEAC-ot. A barcasági alakulat két vesztes mérkőzést követően a Dunaújváros ellen talált vissza a győztes útra csütörtök este. A pontok zömét szokás szerint a légiósok szerezték, a honosított Valchar 1+2-vel, Sills és Williams 1+1-gyel járult hozzá a sikerhez, egyedül a második gólt ütő Kóger Dániel született az Erste Liga tagországainak határán belül. Dave MacQueen három sort forgatott az egész mérkőzésen, a negyedik egységből Kovács Mátyás két cserét kapott, míg a Vasile fivérek és Gajdó Tamás nem került jégre. A kilátástalan szezonrajtot követően egyre jobban összeállni látszó, három légióst nemrégiben lecserélő DEAC hiába vezetett kétszer is Gyergyóban, sima vereséget szenvedett. A háromgólos vereség nem Szeles Martinon múlott, az Erste Ligába másfél év után visszatérő hálóőr több nagy bravúrt is bemutatott, végül ipari mennyiségű 50 lövést hárítva végzett 90%-os hatékonyság felett. Vaszjunyin mester bátran pörgette mind a négy sorát csütörtökön, még a Mihalik fivérekből és Mazzagból álló negyedik trió is több, mint 10 percet volt a jégen. A védekezés terén a harmadik sort lehet a leginkább elővenni, Bucskin révén hiába lőtt szép gólt ez a trió, miközben a másik oldalon három gólt is beszedtek.

A brassói mérkőzéssel egyidőben kezdődik a tavalyi döntő “visszavágója”: az Erste Liga-ezüstérmes, magyar bajnok FTC először találkozik a címvédővel, a Gyergyói HK-val. Szilassy Zoltánék kirobbanó formában vannak, legutóbbi hét mérkőzésükből hatot megnyertek – csak az éllovas UTE tudott győzni Gyergyószentmiklóson -, míg az FTC négy győztes mérkőzést követően a legutóbbi két alkalommal már vesztesen hagyta el a játékteret. A GYHK csütörtökön a DEAC-ot verte, Haaranent és Bodót leszámítva senki sem szerzett 1 pontnál többet. 3-2-es állást követően speciális egységeivel döntötte el a találkozót a regnáló bajnok: Császár késleltetett, Sylvestre sima kiállítás során volt eredményes. Mike Dalhuisen bemutatkozott a ligában, majd’ 20 perc jégidő alatt kétszer állíttatta ki magát, három lövéséből egy talált kaput, cserébe kiosztott négy ütközést. A Fradiból legutóbb az a Jake Crespi emelkedett ki leginkább, aki mindhárom csíkszeredai FTC-gólban benne volt, egyet lőtt, kettőt előkészített. Nagy Gergő eddig minden idei Erste-meccsen pontszerző volt, a Kontinentális Kupa előtt három mérkőzésen 5 gólt lőtt, azóta 3 gólpasszt osztott ki, 9 pontjával a harmadik legeredményesebb Fradi-játékos az említett Crespi és Brady mögött.

Szokás szerint a harmadik erdélyi mérkőzésen is magyarországi idő szerint 17:30-kor dobják be a korongot, itt a csütörtökön első győzelmét kikaparó Csíkszereda a hetedik helyen tanyázó Dunaújvárost fogadja a Vákárban. Gratton edző menesztése egyelőre sikeresen felrázta a Sportklubot, az előző randevúval ellentétben ezúttal ők hozták vissza, s nyerték meg a rangadót végjátékban. A győztes gólt szerző Becze Tihamér duplázni tudott, már nyolcgólos a bajnokságban. Az örök beugró Hozó Levente irányította Szereda speciális egységeinek köszönhetően nyerte meg a rangadót, hiszen három emberelőnyös gól mellett egy hátrányos találat is összejött Cody Milan révén. A nemrégiben szerződtetett Jeremy Welsh meghálálja a bizalmat, négy találkozót követően pont/meccs átlaggal áll. A DAB eddig csupán egyszer tudott idegenben meccset fogni, még a szezonnyitón a szomszédvár FEHA19 otthonában. A házi pontlistát a 10-10 pontos Somogyi, Lorraine duó vezeti, őket követi kilenccel Elomaa, a többiek jelentősen leszakadtak, Ödman 5 egysége a negyedik helyre elegendő.

18 órától a továbbra is hibátlan UTE a kétarcú BJAHC-t fogadja. Az újpestiek menetelésére lassan elfogynak a jelzők, nyolcból nyolcat nyertek, legutóbb úgy teljesítettek hibátlan erdélyi túrát, hogy két meghatározó játékosuk, Saarelainen és Just is betegséggel küszködött. Coattát a hét játékosának választották, Rajna és Sági továbbra is remek formában véd, ezt nemrégiben a blogunknak kiváló interjút adó Kovács Sebestyén is kiemelte. Brassóban hátrányból fordítva nyert 2-1-re az UTE, előbb az említett Coatta egyenlített (miközben csapattársa, Tiala fogsorát majd’ kiverte botjával Garrett Clarke – eltiltást természetesen nem ért a megmozdulás), majd a két meccses gólszerző-szériában lévő Benk szerzett győztes találatot. A fiatalok is jól mennek, Laskawy a Sportklub ellen karrierje első felnőttgólját szerezte, Szabó Rácz Maxim pedig az asszisztokban jeleskedik. A Budapest Jégkorong Akadémia HC legutóbb hárommeccses vereségsorozatát szakította meg Csíkszeredában. A 3+2 pontot összehozó Galoha vezetésével egy harmad után már néggyel is mentek a Rozsomákok, s a székelyek hiába jöttek fel, az előny kitartott a végéig. Kangyal Balázs továbbra is folyamatosan keveri a sorokat, legutóbb egy támadóhármas sem volt többet együtt a jégen bő négy percnél. A két együttes az első fordulóban már találkozott egymással, akkor az UTE idegenben erős harmadik harmadának köszönhetően 4-1-re nyert Káposztásmegyeren.

A játéknap legkésőbbi mérkőzésén a FEHA19 a hazai pályán eddig mindig pontot szerző DVTK Jegesmedvékhez utazik. A miskolciak hatpontos erdélyi túrát abszolváltak, előbb Brassóból és Csíkszeredából is elhozták a pontokat, aztán viszont váratlanul sima 6-0-s vereségbe futottak bele Gyergyószentmiklóson. A Jegesmedvék közül hárman is pont/meccs felett átlagolnak, a legeredményesebb az 5+5-tal álló Esteves. A FEHA19 egyelőre nem csípett pontot vendégként, a Fradi és a BJAHC ellen nagy arányban, Dunújvárosban minimális különbséggel maradtak alul Anatoli Bogdanov tanítványai. A székesfehérváriak legjobbja a tavaly még éppen a borsodi megyeszékhelyen jégkorongozó Ján Blasko, a cseh légiós 6+2-t lapátolt össze 8 mérkőzésen. Mögötte már nagyobb a szakadék, Dobos Bendegúz 5 ponttal áll a hazai kanadai táblázat második helyén. A felek két hete fordított pályaválasztás mellett mérkőztek meg egymással, FEHA19 akkor meglepetésre 2-1-re győzni tudott, Löveiék minden bizonnyal igyekeznek majd saját közönségük előtt kiköszörülni a csorbát.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum