Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 5-3

 

A székesfehérvári együttes legyőzte a ligaelső olaszországi együttest.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása a negyedik sort illetően változott csak a legutóbbi találkozóhoz képest, Ambrus Gergő és Falus Ádám helyett Vokla Roland szerepelt. Nagy svunggal kezdtek a csapatok, különösen a fehérváriak voltak elemükben, megpróbálták kihasználni, hogy ellenfelük előző nap még Bécsben vizitált. Előbb az akciót kísérő Phillips lőtt kedvező helyzetből, a következő támadásnál Kuralt lecsapott a játékvezetőn irányt változtató korongra, emelését Smith kapus hárította. A nagy tempóba olykor hiba csúszott, de az eladott korongok után jól zárt vissza a védelem. A negyedik sor sem tétlenkedett, Vértes visszatett korongja éppen csak elcsúszott a csatártárs ütője alatt, a távoli kísérlet pedig mellé szállt. Feljebb tolta letámadását a listavezető, ezzel egy ideig elvették a hazai akciók élét, kapura viszont nem voltak veszélyesek. A harmad derekán újra a magyar csapat dominált, egy Terbócs, McGauley összjáték ígért gólt. A 15. percben Kiss Dávid rácserélt a vendégek fáradt sorára, bő egy percig öt az ötben is felálltak Magosiék. Már úgy tűnt, kihúzzák Petanék, amikor McGauley remek közbeszúrásával Leavens kilépett és a hálóba helyezett (1-0). A gól után emberelőnybe került a Pustertal, de a félelmetes fórjátékukból szerencsére semmit sem láttunk, kitűnően védekezett a Volán. A harmadot hazai lövések zárták, ebben is jobb volt a Fehérvár (12-8).

A középső felvonás az előzőnél is gyorsabb játékot hozott. Feljebb kapcsolt a tabellaelső, Háriék se hagyták magukat. Az oda-vissza hokinak Frycklund kiállítása vetett véget. Nehezen, de felállt a Volán, az emberelőny utolsó másodperceiben Laberge alaposan megnézte a felső sarkot, majd a jobb oldali bedobókörből a hálóba zúdította a pakkot (2-0). Újabb emberelőny és újabb gól következett. A 28. percben Hári passzolt a kapu elé Kuralthoz, aki elhúzta korongot az ellenkező irányba mozduló Smith mellett és a gólvonal mögé csúsztatott (3-0). Remek volt a hangulat, a fehérvári örömhoki érezhetően felbosszantotta a dél-tiroliakat, akik nem adták fel, jöttek előre a szépítésért. Mindhiába, a 33. percben Phillips oldalpasszát Kuralt éles szögből, kapásból vágta a kapuba (4-0). Gyorsan jött a válasz, Németh Kristóf elvesztette ütőjét, a “fél emberelőnyt” Atwal kihasználta, közelije átcsorgott Roy-n (4-1). Felkeményedett a mérkőzés, gyakran találkoztak egymással és a palánkkal a játékosok. Nyomtak a látogatók, Magosi volt kőkemény, erőteljesen kitessékelte ellenfelét a támadó harmadból. Nilsson és Messner is egymásra talált, de az eredmény már nem változott. A játékosok az öltözőbe menet is folytatták a szócsatát.

A záró harmadban már csak meg kellett őrizni a háromgólos előnyt. A szokásos taktikus játékát hozta a Kiss-csapat, a fegyelmezett védekezés volt az első, de kontrákra is maradt erő. A 44. percben Leclercék kettő az egy ellen megugrottak, a francia lövését Smith oldalra tolta. A következő ellenakció végén Németh Kristóf szétforgácsolta a kapuvasat, végleg eldőlhetett volna az összecsapás. Nehezen boldogult a Pustertal a hazai védelemmel, helyzetüket tovább nehezítette, hogy Petan összeszedett egy kisbüntetést. A fór eseménytelenül telt, de ahogy a korábbi fehérvári közönségkedvenc – aki a bemutatásnál természetesen hatalmas tapsot kapott – visszajött, összeakadt Nilssonnal, mehetett vissza a büntetőpadra. A négy percnyi emberelőny után fordult a kocka, Fournier ült ki. Az 53. percben Schofield gyorsan gólra váltotta a fórt (4-2). Tovább is zárkózhattak volna a vendégek, kellett Campbell önfeláldozó bevetődése. Mielőtt nagyon izgultunk volna a végjáték miatt, jött Leclerc és az 57. percben iszonyú erővel bombázott Smith válla felett a rövid felsőbe (5-2). Az utolsó másodpercekben Catenacci még bekotort egy közelit, ez már nem számított (5-3). A Hydro Fehérvár AV19 a ligaelsőt is elkapta és továbbra is a közvetlen élbolyban tanyázik.

A Fehérvár összeállítása:

Horváth D. (Roy) – Terbócs, McGauley, Leavens, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Laberge, Atkinson, Nilsson – Magosi, Hári, Kuralt, Stipsicz, Phillips – Vértes, Németh, Mihály, Vokla

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avspus_2023

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN INFO
Partnerünk
Archívum