Black Wings Linz–Hydro Fehérvár AV19 4-1

   

Knott-villanások és egy majdnem-Tirronen-shutout Linzben: az egyenlő létszámnál, emberelőnyben és -hátrányban is betaláló Black Wings megérdemelten szakította meg a Volán négymeccses sikerszériáját.

Linzben Vokla hiányzott a fehérvári keretből, a kapu előtt ezúttal a rotáció jegyében Roy kezdett. A kanadai két rutinvédésével indult a találkozó, aztán viszont a magyar csapat veszélyeztetett komolyan, Leavens lekészítése után Stipsicz bombájánál kellett helyén lennie a régi ismerős Tirronennek. Kuralt kiszórása nyomán az osztrákoké volt a meccs első fórja, nagy helyzetet viszont a Volán tudott belőle vezetni emberhátrányban: McGauley megugrásánál megint a finn volt a helyén a fonákkísérletetnél, majd a megmentett pakk után a nagyon élő Leavens ismétlését is lenyelte. És bár az emberhátrányt statisztikailag kivédekezte a Fehérvár, ez leginkább csak arra volt jó, hogy tovább javuljon a mutató, a gyakorlatban ugyanis a kiegészüléskor a büntetőpadról besprintelő Kuralt éppen nem tudott átérni a túloldalon üresen maradó Leblerre, aki bezúdította a házi pontkirály Knott okos keresztpasszát (1-0). Campbell kiállítása után megint a védekezésre kellett koncentrálnia a magyar csapatnak, amit ezúttal is megoldott, ám ezek a szituációk a támadások elől vették el a lehetőséget és az energiát. A szünetig hátralévő időben mindkét kapusnak akadt még hárítanivalója, Roy az utolsó percen belül is többször nagyot védett, a harmad végére többet veszélyeztető linziek a nyitó felvonás után egy kvázi fórtalálattal álltak jobban.

A középső húsz percben Knott tesztelte többször előszeretettel Roy-t, aztán zárkózott a Fehérvár, s egy Tirronen-védést követően a mérkőzés felénél a magyar csapat is megpróbálkozhatott első emberelőnyével – egy távoli Campbell-bomba jelentette a legnagyobb veszélyt ez alatt a két perc alatt. Kicsivel később egy teljes percen át kettős fórban támadhattak az osztrákok, az 5 a 3-at Roe pontos, hosszú vas mellé beférő lövésével kihasználták, a szimpla előnyt kivédekezte a Volán (2-0). Bosszankodásra amiatt lehetett ok, mert az egész dupla fór egy elkerülhető szituációból alakult ki, miután az első kiállítást túl sok emberért kapta a magyar csapat. Ennél is frusztrálóbb volt azonban a harmad hajrája: a mieink megkapták az újabb sanszot a szépítésre Kristler kiállításával, fel is álltak a támadóban, ám a linziek legjobbja, Knott a saját kékjénél lopott korongot Bartalistól, végigszáguldott a pályán, és a 39. percben magabiztosan fejezte be emberhátrányos szólóját szezonbeli 9. góljáért cserébe (3-0).

Ez kellően lélekromboló volt, a székesfehérváriaknak ezúttal nem is sikerült megismételniük a Bécsben látott bravúrt, vagyis idegenben felállni mínusz háromról – erre ezúttal mindössze az utolsó húsz perc állt volna rendelkezésükre. A Linz magabiztos vezetése tudatában okosan hokizott, nem engedte közelebb a fehérváriakat, sem a jégen, sem eredményben, a záró játékrészben sokáig inkább az volt benne a pakliban, hogy ők növeljék az előnyüket. Az 57. percben azért így is összejött a becsületgól, emberelőnyben Hári bepasszát rakta fel a védőket megelőző Atkinson (3-1), a végeredményt Romig állította be üres kapura 10 másodperccel a lefújás előtt. Az összkép alapján egyértelműen a hazaiaknak volt több és veszélyesebb helyről érkező helyzetük, a kapuk előtti területeket jobban uralták, egyenlő létszámnál, emberelőnyben és -hátrányban is betaláltak egyszer-egyszer, így megérdemelten tartották otthon a három pontot, megszakítva a magyar csapat négy mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Terbócs, McGauley, Leavens, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Laberge, Atkinson, Nilsson – Magosi, Hári, Kuralt, Stipsicz, Phillips – Ambrus G., Németh, Mihály, Falus, Vértes

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

bws linz avs feh

fotó: ©BWL / Eisenbauer

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 
VB 16:20 KAZSWE 
VB 20:20 CANNOR 
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum