Bolzanóban folytatja a Fehérvár, két fontos szabályváltozás

   

A Volán 24 órával a győztes szezonnyitányt követően már a tavalyi ezüstérmes otthonában lép jégre.

Máris folytatja idénynyitó olaszországi túráját a Hydro Fehérvár AV19, amely a pénteki asiagói siker után szombaton már Bolzanóban vendégeskedik, ugyancsak 19:45-ös kezdéssel. A magyar ICE-együttes eleinte nehezebben indult be a tavalyi Kontinentális Kupa-döntős otthonában, aminek a szezon első meccse és a hosszú túra valószínűleg együttes okai lehetnek; ebben a korai periódusban egyértelműen Olivier Roy tartotta meccsben a székesfehérváriakat, ezt utóbb Kiss Dávid vezetőedző is elismerte. A Volán azonban a középső harmadra megérkezett, és láthatóan átvette a kezdeményezéssel együtt az irányítást is: a fokozódó vendégnyomásnak a meccs felénél egy remek Hári-megmozdulás, majd a záró játékrészben egy nem különben kiváló Bartalis-alakítás formájában lett meg az eredménye, a csapatkapitány aztán üres kapura duplázva állította be a végeredményt. A 3-0 önmagában nézve ugyanakkor igen csalóka, nagyon messze volt ez a könnyed győzelemtől – viszont paradox módon sokkal többet érhet, mint egy tükörsima siker. A szezonrajtra ezúttal pazar formában megérkező Roy kapus hathatós támogatását élvező fehérvári speciális egységek ugyanis nem kevesebb, mint 9(!) emberhátrányt védekeztek ki, ami sok szempontból jó jel: a kiállítások száma nyilván nem tartozik a pozitívumok közé (még ha a megszokott módon volt is közte néhány véleményes), az ilyen mértékű büntetésmennyiség melletti 100%-os PK-mutató és a shutout viszont annál inkább. Az pedig külön öröm, hogy ezen túlmenően máris úgy látszik, a játékosok valóban élvezik a visszakapott “szabadságukat” és kreativitásukat, amelyeket Kiss Dávid is említett szezonbeharangozó interjúnkban. Noha egy meccs természetesen nem szolgáltat elegendő mintát messzemenő következtetések levonására, mindkét magyar gólnál úgy tűnt, a tavaly oly sokszor hiányzó magabiztosság ezúttal meglehet a befejezéseknél is (de nemcsak ott).

A legutóbbi alapszakaszgyőztes, a finálét aztán drámai párharcban, csak a hetedik meccs végjátékában elbukó Bolzano már nyilván sokkal komolyabb teszt lesz ezek lemérésére, főleg, hogy a mieinkhez hasonlóan ugyancsak utolsó pillanatos edzőcserén áteső dél-tiroliak hazai jégen bizonyára felszívják magukat a kezdésként Innsbruckban elszenvedett nagyon sima, 5-1-es vereség másnapjára.

Az ICEHL egyébként két kisebb, de jelentős szabályváltoztatást is hozott az új idényre. Az egyik, hogy a játékmegszakítások ideje alatt kiosztott páros kisbüntetések után nem 4 a 4 ellen, hanem változatlanul 5 az 5-ben folytatódik a játék (a kiállított játékosok ettől még kiülnek a büntetőpadra, s ha letelt a két perc, a következő játékmegszakítás során térhetnek vissza). A másik pedig, hogy a rúgó mozdulattal szerzett gólok innentől érvényesek lesznek, amennyiben a korong lábbal való érintése még a kapuelőtéren, a kéken kívül történik. Már a pénteki nyitó fordulóban is ezek voltak az irányadók, s innentől ez lesz a norma, úgyhogy ezekhez jobb, ha hozzászokunk.

Az új szezonra kényszeresen ismét újjávarázsolt ICE-honlapnak egyébként a nyitónapon nem sikerült megküzdenie a jegyzőkönyvek betöltésével, utólag már elérhetőek az adatlapok, bízzunk abban is, hogy a kezdeti nehézségeket követően ezzel sem lesz már gond. A szombat esti bajnoki a szokott streamoldalon lesz követhető, élő televíziós közvetítés a Volán meccsiről sajnos az idei évadban sem várható Magyarországon.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN INFO
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL INFO
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum