Bolzanóban folytatja a Fehérvár, két fontos szabályváltozás

   

A Volán 24 órával a győztes szezonnyitányt követően már a tavalyi ezüstérmes otthonában lép jégre.

Máris folytatja idénynyitó olaszországi túráját a Hydro Fehérvár AV19, amely a pénteki asiagói siker után szombaton már Bolzanóban vendégeskedik, ugyancsak 19:45-ös kezdéssel. A magyar ICE-együttes eleinte nehezebben indult be a tavalyi Kontinentális Kupa-döntős otthonában, aminek a szezon első meccse és a hosszú túra valószínűleg együttes okai lehetnek; ebben a korai periódusban egyértelműen Olivier Roy tartotta meccsben a székesfehérváriakat, ezt utóbb Kiss Dávid vezetőedző is elismerte. A Volán azonban a középső harmadra megérkezett, és láthatóan átvette a kezdeményezéssel együtt az irányítást is: a fokozódó vendégnyomásnak a meccs felénél egy remek Hári-megmozdulás, majd a záró játékrészben egy nem különben kiváló Bartalis-alakítás formájában lett meg az eredménye, a csapatkapitány aztán üres kapura duplázva állította be a végeredményt. A 3-0 önmagában nézve ugyanakkor igen csalóka, nagyon messze volt ez a könnyed győzelemtől – viszont paradox módon sokkal többet érhet, mint egy tükörsima siker. A szezonrajtra ezúttal pazar formában megérkező Roy kapus hathatós támogatását élvező fehérvári speciális egységek ugyanis nem kevesebb, mint 9(!) emberhátrányt védekeztek ki, ami sok szempontból jó jel: a kiállítások száma nyilván nem tartozik a pozitívumok közé (még ha a megszokott módon volt is közte néhány véleményes), az ilyen mértékű büntetésmennyiség melletti 100%-os PK-mutató és a shutout viszont annál inkább. Az pedig külön öröm, hogy ezen túlmenően máris úgy látszik, a játékosok valóban élvezik a visszakapott “szabadságukat” és kreativitásukat, amelyeket Kiss Dávid is említett szezonbeharangozó interjúnkban. Noha egy meccs természetesen nem szolgáltat elegendő mintát messzemenő következtetések levonására, mindkét magyar gólnál úgy tűnt, a tavaly oly sokszor hiányzó magabiztosság ezúttal meglehet a befejezéseknél is (de nemcsak ott).

A legutóbbi alapszakaszgyőztes, a finálét aztán drámai párharcban, csak a hetedik meccs végjátékában elbukó Bolzano már nyilván sokkal komolyabb teszt lesz ezek lemérésére, főleg, hogy a mieinkhez hasonlóan ugyancsak utolsó pillanatos edzőcserén áteső dél-tiroliak hazai jégen bizonyára felszívják magukat a kezdésként Innsbruckban elszenvedett nagyon sima, 5-1-es vereség másnapjára.

Az ICEHL egyébként két kisebb, de jelentős szabályváltoztatást is hozott az új idényre. Az egyik, hogy a játékmegszakítások ideje alatt kiosztott páros kisbüntetések után nem 4 a 4 ellen, hanem változatlanul 5 az 5-ben folytatódik a játék (a kiállított játékosok ettől még kiülnek a büntetőpadra, s ha letelt a két perc, a következő játékmegszakítás során térhetnek vissza). A másik pedig, hogy a rúgó mozdulattal szerzett gólok innentől érvényesek lesznek, amennyiben a korong lábbal való érintése még a kapuelőtéren, a kéken kívül történik. Már a pénteki nyitó fordulóban is ezek voltak az irányadók, s innentől ez lesz a norma, úgyhogy ezekhez jobb, ha hozzászokunk.

Az új szezonra kényszeresen ismét újjávarázsolt ICE-honlapnak egyébként a nyitónapon nem sikerült megküzdenie a jegyzőkönyvek betöltésével, utólag már elérhetőek az adatlapok, bízzunk abban is, hogy a kezdeti nehézségeket követően ezzel sem lesz már gond. A szombat esti bajnoki a szokott streamoldalon lesz követhető, élő televíziós közvetítés a Volán meccsiről sajnos az idei évadban sem várható Magyarországon.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 14., csütörtök
FELK 18:30 FTCDAB 3-2 BVÉGE
szeptember 15., péntek
FELK 17:00 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 TOPBJA 2-1 BVÉGE
FELK 18:00 UTEMIS 4-1VÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 0-3VÉGE
szeptember 16., szombat
ICEHL 19:45 BOZAVS 1-3VÉGE
FELK 20:00 DUNBRA 7-3VÉGE
szeptember 17., vasárnap
FELK 19:00 FIFBRA 3-5VÉGE
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 
ICEHL 19:15 AVSRBS INFO
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 
szeptember 24., vasárnap
FELK   DEBMIS 
ICEHL 17:30 KACAVS 
Partnerünk
Archívum